*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 05:57:43


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: wisienka  (Przeczytany 3265 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Lipiec 05, 2010, 21:30:06 »



Sk³adniki
dla >6 osób

Biszkopt:,
10 jajek,
8 ³y¿ek m±ki,
3 ³y¿ki kakao,
1 ³y¿ka proszku do pieczenia,
12 ³y¿ek cukru,
mleko zagêszczone nies³odzone, 0,5 l
2 ³y¿ki cukru,
2 galaretki gruszkowe,
1 szklanka wody,
wi¶nie bez pestek, 2 s³oiki
syrop z wi¶ni,
2 galaretki wi¶niowe,
polewa : 1 czekolada i 2 ³y¿ki mleka,
Opis przygotowania
czas przygotowania: > 90 min

1. biszkopt: bia³ka ubiæ na sztywno , dodaæ cukier i ubijaæ , dodaæ ¿ó³tka - ubijaæ, na koniec dodaæ m±kê i proszek oraz kakao . podzieliæ ciasto na dwie czê¶ci, wlaæ ciasto na du¿± blachê i upiec.

2. jeden biszkopt daæ do foremki na niego wlaæ piankê przygotowan± z szklanki mleka . mleko ubijac a¿ zwiêkszy swoj± objêto¶æ wtedy wlac do niego zimna p³ynn± galaretkê gruszkow± rozpuszczona w 0,5 szklanki wody,, gdy pianka zastygnie zalaæ to wi¶niami z galeretk±, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wi¶niowego i 2,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. przygotowaæ piankê z mleka tak samo jak poprzedni± z galaretk± gruszkow± i zalaæ wi¶nie po³o¿yæ na wierzch drugi biszkopt i polaæ go czekolad± rozpuszczon± na 2 ³y¿kach mleka i udekorowaæ,
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ultrawinterfell saigo-no-chi dacjaforum polski-serwer-rpg drzewcehalabardy