*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:21:27


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Tort orzechowo-owocowy  (Przeczytany 1299 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Lipiec 01, 2010, 21:58:03 »




Sk³adniki na 10 porcji

•      gotowy spód biszkoptowy
      
•      1/2 l kremówki
      
•      10 ³y¿eczek ¿elatyny
      
•      po 3 ³y¿ki soku z cytryny, p³atków migda³owych i fistaszków
      
•      2 ³y¿ki cukru pudru
      
•      kieliszek rumu
      
•      cukier waniliowy
      
•      Â³y¿eczka kakao
      
•      ró¿ne owoce
      


Etapy przygotowania

1.      Biszkopt nas±cz rumem wymieszanym 1:1 z wod±. Kremówkê lekko ubij, dodaj±c pod koniec cukier puder. ¯elatynê rozpu¶æ w ma³ej ilo¶ci zimnej wody, podgrzej j±, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do ¶mietany. Ubij j± na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki te¿; trochê kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i p³atkami migda³owymi. Wierzch udekoruj kleksami z od³o¿onego kremu, posyp kakao. Na ¶rodku u³ó¿ owoce.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii ads kluczzmierzchu lionesrp dacjaforum