Sk³adniki na 10 porcji
• gotowy spód biszkoptowy
• 1/2 l kremówki
• 10 ³y¿eczek ¿elatyny
• po 3 ³y¿ki soku z cytryny, p³atków migda³owych i fistaszków
• 2 ³y¿ki cukru pudru
• kieliszek rumu
• cukier waniliowy
• ³y¿eczka kakao
• ró¿ne owoce
Etapy przygotowania
1. Biszkopt nas±cz rumem wymieszanym 1:1 z wod±. Kremówkê lekko ubij, dodaj±c pod koniec cukier puder. ¯elatynê rozpu¶æ w ma³ej ilo¶ci zimnej wody, podgrzej j±, i razem z cukrem waniliowym i sokiem z cytryny dodaj do ¶mietany. Ubij j± na sztywny krem. Biszkopt posmaruj kremem (boki te¿; trochê kremu zostaw do dekoracji), posyp boki pokruszonymi fistaszkami i p³atkami migda³owymi. Wierzch udekoruj kleksami z od³o¿onego kremu, posyp kakao. Na ¶rodku u³ó¿ owoce.