Sk³adniki na 8 porcji
• gotowy biszkopt
• 1 kg bananów
• kostka mas³a
• 3/4 szklanki cukru
• 3/4 szklanki cukru pudru
• 3 jajka
• 2 galaretki cytrynowe i 1 wi¶niowa
• sok z cytryny
• brzoskwinie
Etapy przygotowania
1. Biszkopt nas±cz sokiem z cytryny wymieszanym z wod±. Mas³o utrzyj z cukrem pudrem i ¿ó³tkami. Dodaj starte na tarce o du¿ych oczkach banany i tê¿ej±c±, rozpuszczon± w szklance wody galaretkê cytrynow±. Masê wy³ó¿ na biszkopt. Bia³ka ubij na pianê, dodaj drug± tê¿ej±c±, tak¿e rozpuszczon± w szklance wody galaretkê cytrynow±, wy³ó¿ na masê bananow±. Na niej u³ó¿ kawa³ki brzoskwiñ i zalej stygn±c± galaretk± wi¶niow±. Wstaw do lodówki na ok. 3 godz.