*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:40:58


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kokosowy puch  (Przeczytany 1189 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Lipiec 01, 2010, 21:52:55 »





Sk³adniki na 6 porcji

•      35 dag biszkoptów
      
•      Â³y¿ka m±ki
      
•      szklanka mleka
      
•      szklanka cukru pudru
      
•      1/2 kostki mas³a
      
•      2 ¿ó³tka
      
•      kostka mas³a ro¶linnego
      
•      olejek waniliowy
      
•      mas³o do formy
      
•      wiórki kokosowe
      
•      po³ówki orzechów w³oskich
      
•      szklanka wody i 50 ml rumu na poncz
      


Etapy przygotowania

1.      Â¯Ã³Â³tko rozetrzyj z m±k±, dodaj±c stopniowo 3-4 ³y¿ki zimnego mleka. Resztê mleka zagotuj, zestaw z ognia, wlej masê ¿ó³tkow±, dok³adnie wymieszaj. Doprowad¼ do wrzenia i gotuj na ma³ym ogniu, mieszaj±c, a¿ powstanie gêsty budyñ. Ostud¼. Oba rodzaje mas³a utrzyj z cukrem pudrem i olejkiem. Dodawaj porcjami budyñ, ubijaj±c mikserem na pulchny krem. Biszkopty dobrze nas±cz ponczem. Uk³adaj je warstwami w nat³uszczonej tortownicy, równomiernie przek³adaj±c kremem. Ostatni± warstwê - krem - obficie posyp wiórkami kokosowymi i u³ó¿ po³ówki orzechów. Ciasto mo¿esz te¿ udekorowaæ ¶wie¿ymi owocami.

Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.021 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii kluczzmierzchu ultrawinterfell saigo-no-chi ads