
SkÂładniki na 8 porcji
• 3 waniliowe serki homogenizowane
• galaretka cytrynowa
• galaretka pomaraĂączowa
• 1/2 l Âśmietany 30%
• 3 ÂłyÂżki cukru pudru
• 2 ÂłyÂżki Âżelatyny
• 10 dag biszkoptĂłw
• puszka brzoskwiĂą w syropie
Etapy przygotowania
1. Dno tortownicy (o œrednicy 22 cm) wy³ó¿ biszkoptami (w odstêpy miêdzy nimi wkrusz kilka ciastek). Galaretkê cytrynow¹ rozpuœÌ w szklance gor¹cej wody, ostudŸ. Kiedy zacznie tê¿eÌ, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Po³owê brzoskwiù pokrój w kostkê, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wy³ó¿ na biszkopty. Sch³adzaj 20 min.
2. W 1/2 szklanki gor¹cej wody rozpuœÌ ¿elatynê, ostudŸ. Œmietanê ubij z cukrem pudrem, dodaj ¿elatynê, wymieszaj i wylej na masê serow¹. Pozosta³e brzoskwinie pokrój na paski, roz³ó¿ na masie œmietanowej. Przygotuj galaretkê pomaraùczow¹ i poczekaj, a¿ zacznie tê¿eÌ. Zalej ni¹ brzoskwinie. Sch³odŸ sernik w lodówce.