*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 05:56:34

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "Urlop"  (Przeczytany 2569 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
@¿mijka
Administrator
Ekspert

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« : Lipiec 06, 2009, 08:20:31 »

Czas wakacji, czas wyjazdów, urlopów... Podejmujemy decyzjê jak ten czas spêdziæ. Problem zaczyna siê pojawiaæ w momencie, gdy miêdzy partnerami wynika spór czy spêdzamy te wakacje razem, czy mo¿e jednak osobno. Co s±dzicie o takiej sytuacji? Czy "urlop od partnera" to dobre rozwi±zanie, czy to raczej sygna³, ¿e w zwi±zku ¼le siê dzieje?
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2724

Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.

« Odpowiedz #1 : Lipiec 06, 2009, 20:01:52 »

wydaje mi siê ¿e urlop powinno spêdzaæ siê razem ,to jeden z niewielu wspólnych chwil gdzie mo¿na pielêgnowaæ uczucie.Pytanie co zrobiæ gdy po ca³ym roku ciê¿kiej pracy odkrywamy ,¿e nie mamy za co wyjechaæ na upragniony urlop co wtedy.........Co wybraæ wyjazd urlopowy czy podrêczniki do szko³y..............

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
@¿mijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #2 : Lipiec 16, 2009, 06:02:37 »

Dla mnie równie¿ wydaje siê rzecz± oczywist±, ¿e urlop para powinna spêdzaæ razem. Ma to ogromny wp³yw na relacje zachodz±ce miêdzy nimi, na pog³êbienie zaufania. To czas kiedy mo¿na spokojnie naprawiæ to co przeszkadza w zwi±zku...  Poruszy³a¶ ciekawy problem funduszy na ten urlop, rzeczywi¶cie coraz mniej ludzi ma mo¿liwo¶æ wyjazdu na wakacje, zderzamy siê z konieczno¶ci± wyboru na co wydaæ ciê¿ko zarobione pieni±dze, przewa¿nie nawet takiego wyboru nie ma... kupujemy dziecku podrêczniki a ono same spêdza wakacje na w³asnym podwórku... Bezsilno¶æ wobec rzeczywisto¶ci parali¿uje czasem wszelkie dzia³ania, mam nadzieje, ¿e kiedy¶ to siê zmieni...
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

Wiadomo¶ci: 2724

Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.

« Odpowiedz #3 : Lipiec 17, 2009, 15:31:27 »

Niestety droga ¯mijko tak wygl±da Polska rzeczywisto¶æ ,je¿eli jest siê samotnym rodzicem wszystko siê komplikuje.Mój urlop to generalne porz±dki ,mo¿e na dzieñ lub dwa wyjade do siostry z dzieæmi i zaraz powrót do pracy .Wydaje mi siê , ¿e nie tylko moje ¿ycie tak wygl±da ale du¿ej ilo¶æ rodzin .

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
@¿mijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #4 : Lipiec 20, 2009, 06:50:07 »

Mój urlop to jedynie te chwile kiedy mogê spacerowaæ z psem po lesie. Córki ju¿ s± doros³e i z wolna nie potrzebuj± mojej pomocy, to raczej One w ka¿dej sytuacji staraj± siê mnie wspieraæ. Ca³y w³a¶ciwie czas, staram siê znale¼æ dodatkowe zajêcia, by podreperowaæ bud¿et domowy. Urlop zdaje siê raczej mrzonk±, gdy priorytetem jest dla nas rodzina. Martwiê siê, ¿e nadchodz±cy kryzys bêdzie przede wszystkim wielkim ciosem dla Niej. Nie wierzê w pomoc z zewn±trz, czasami odnoszê wra¿enie, ¿e otrzymuj± j± osoby, które i tak s± lepiej uposa¿one... Naprawdê potrzebuj±cy zamykaj± siê ze swymi problemami karmi±c jedynie nadziejê, jak to mówi³a moja babcia: "Biednemu zawsze wiatr w oczy"...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: