dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« : Maj 14, 2009, 11:12:26 » |
|
W szkole: - Hej, ty tam, pod oknem - kiedy by³ pierwszy rozbiór polski? Pyta nauczyciel. - Nie wiem. - A w którym roku by³a bitwa pod Grunwaldem? - Nie pamiêtam - To co ty w³a¶ciwie wiesz? Jak chcesz zdaæ maturê? - Ale ja tu tylko kaloryfer naprawiam.
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 14, 2009, 11:13:10 » |
|
Zadania maturalne dla dresa:
1. Jevgienij posiada AK-47 z magazynkiem na 30 kul. Wystrzeli swoje 13 kul za ka¿dym razem gdy naciska na spust. Ile razy mo¿e wystrzeliæ zanim bedzie musia³ zmieniæ magazynek?
2. Karol posiada 10 gram "czystej kolumbijskiej". Zmiesza³ j± "dwutlenkiem" w stosunku 4 cze¶ci kokainy do 6 cze¶ci "dwutlenku". Sprzeda³ 6 gramów mieszaniny Marianowi za sumê 650 z³ i 15 gramów Romanowi, po 100 z³ za gram. a) kto, Marian czy Roman da³ siê wydymaæ? b) Ile gramów mieszaniny zosta³o Karolowi? c) jaki jest stopieñ zanieczyszczenia kokainy Karola?
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 14, 2009, 11:13:47 » |
|
- Ech, ta 7B! Nie wytrzymam z tymi baranami! Pytam ich kto wzi±³ Bastyliê, a oni krzycz±, ¿e to nie oni! - Niech siê pan tak nie denerwuje - uspokaja dyrektor - mo¿e to rzeczywi¶cie kto¶ z innej klasy.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 14, 2009, 11:15:30 » |
|
Ma³a dziewczynka rozmawia³a z nauczycielem o wielorybach. Nauczyciel twierdzi³, ¿e jest fizyczn± niemo¿liwo¶ci±, by wieloryb móg³ po³kn±æ cz³owieka. Pomimo, ¿e jest taki wielki, jego gard³o jest zbyt w±skie. Dziewczynka upiera³a siê, ¿e przecie¿ Jonasz zosta³ po³kniêty przez wieloryba. Zirytowany nauczyciel powtórzy³, ¿e to fizycznie niemo¿liwe. Na to dziewczynka: - Gdy bêdê w niebie zapytam o to Jonasza. - A je¶li Jonasz poszed³ do piek³a? - pyta z³o¶liwie nauczyciel. - Wtedy pan go zapyta!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #4 : Maj 14, 2009, 11:15:46 » |
|
Przedszkolanka przechadza³a siê po sali obserwuj±c rysuj±ce dzieci. Od czasu do czasu zagl±da³a, jak idzie praca. Podesz³a do dziewczynki, która w skupieniu co¶ rysowa³a. Przedszkolanka spyta³a j±, co rysuje. - Rysujê Boga - odpowiedzia³a dziewczynka. - Ale przecie¿ nikt nie wie, jak Bóg wygl±da - powiedzia³a zaskoczona przedszkolanka. Dziewczynka mruknê³a, nie przerywaj±c rysowania: - Za chwilê bêd± wiedzieli.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #5 : Maj 14, 2009, 11:16:04 » |
|
Na lekcji religii nauczyciel omawia z 5 i 6-latkami Dziesiêæ Przykazañ. W³a¶nie omówili przykazanie o szanowaniu rodziców i nauczyciel spyta³: - A czy jest jakie¶ przykazanie, które mówi o tym, jak traktowaæ braci i siostry? Jasio (najstarszy z rodzeñstwa), odpowiedzia³: - Nie zabijaj.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #6 : Maj 14, 2009, 11:16:24 » |
|
Na lekcji biologii nauczycielka przestrzega dzieci: - Pamiêtajcie, ¿e nie wolno ca³owaæ kotków ani piesków, bo od tego mog± siê przenosiæ gro¼ne zarazki. A mo¿e kto¶ z was ma na to przyk³ad? Zg³asza siê Jasio: - Ja mam, proszê pani. Moja ciocia ca³owa³a raz kotka. - I co? - No i zdech³.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 14, 2009, 11:16:52 » |
|
- Moja siostra jest chora na ospê wietrzn± - oznajmia Kazio w szkole. - To wracaj do domu, bo zarazisz ca³± klasê - poleca wychowawczyni. Po dwóch tygodniach Kazio wraca do szko³y. - I co, siostra wyzdrowia³a?- pyta nauczycielka. - Nie wiem, bo jeszcze nie pisa³a... - A gdzie ona jest? - W Danii...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 14, 2009, 11:17:10 » |
|
Ma³ego Abramka wywalili ze szko³y - ¿ydowskiej oczywi¶cie - za brak postêpów w nauce i niepos³uszeñstwo. Przenie¶li do go innej szko³y - te¿ ¿ydowskiej. Po kilku miesi±cach i z tej wylecia³ z tych samych powodów. Do kolejnej - to samo. Po jakim¶ czasie w mie¶cie nie zosta³o ani jednej ¿ydowskiej szko³y, w której by ju¿ Abramka nie znali, zosta³ wiêc umieszczony w katolickiej. Po tygodniu dyrektor szko³y wzywa tatê Abramka i oznajmia mu, jakim wspania³ym ch³opcem jest Abramek - grzecznym, bystrym i w ogóle najlepszym uczniem w szkole. Tata po powrocie do domu pyta zbarania³y Abramka: - Abramek, co siê z tob± sta³o? Mówi± mi, ¿e jeste¶ najlepszym uczniem, nie chuliganisz, no wzór cnót. CO ONI Z TOB¡ ZROBILI? - Rozumiesz tato, pierwszego dnia taki pan w czarnym ubraniu zaprowadzi³ mnie do ciemnego pokoju, w którym wisia³ jaki¶ pan przybity do krzy¿a i powiedzia³: "Abramek, to jest Jezus Chrystus. On te¿ by³ ¯ydem". I wtedy zrozumia³em, ¿e to nie przelewki!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 14, 2009, 11:18:19 » |
|
Na lekcjê do pierwszej klasy przysz³o dwóch wizytatorów. Nauczycielka pisze na tablicy zdanie "Ala ma kota" i pyta: - Kto przeczyta to zdanie? Dzieci milcz±, tylko Jasio z przedostatniej ³awki wyci±ga palce. Nauczycielka znaj±c dobrze nieuctwo Jasia czeka przez chwilê. Niestety nikt inny siê nie zg³asza. - Dobrze Jasiu, czytaj - mówi wreszcie z odrobin± niepokoju w g³osie. - Ale ma dupê - czyta Jasio. - Jasiu!! ¬le!! Na to Jasio odwraca siê do wizytatorów i krzyczy: - Kurczê!! Jak nie umiecie czytaæ to nie podpowiadajcie!!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 20, 2009, 21:36:41 » |
|
Pani na lekcji polskiego prosi dzieci, aby u³o¿y³y zdanie, w którym bêdzie nazwa ptaka. Zg³asza siê Ja¶: - Tata przyszed³ do domu nawalony jak szpak. - No, mo¿e byæ. Ale zdania z dwoma ptakami ju¿ nie u³o¿ysz. - Tata przyszed³ do domu nawalony jak szpak i wyrzn±³ orla - przyjmuje wyzwanie Ja¶. - A z trzema ptakami ? - Tata przyszed³ do domu nawalony jak szpak, wyrzn±³ orla i pu¶ci³ pawia. - A z czterema ptakami, cwaniaczku ? - Tata przyszed³ do domu nawalony jak szpak, wyrzn±³ orla, po czym pu¶ci³ pawia, a¿ mu dwa gile wysz³y z nosa. - A z piêcioma ptakami ? - Tata przyszed³ do domu nawalony jak szpak, wyrzn±³ orla, po czym pu¶ci³ pawia, a¿ mu dwa gile wysz³y z nosa i poszed³ dalej piæ na sêpa.
|
|
|
|
|
|
|
|