Jestem zodiakaln± lwic± 23 lipca - 22 sierpnia
Szczê¶liwy dzieñ - niedziela, liczba - trzy, kolor - ¿ó³ty, kamienie - topaz, bursztyn i chryzolit. Znak mêski. ¯ywio³ - ogieñ.
Lew chodzi zawsze z podniesion± g³ow±. To ponoæ najszczê¶liwszy znak Zodiaku, pozostaj±cy pod wp³ywem S³oñca. Jest pe³en godno¶ci, honoru i dumy. Energiczny i pe³en ¿ycia, o dominuj±cej, silnej osobowo¶ci. Ekstrawertyk i urodzony aktor. Gra przez ca³e ¿ycie. Cechuje go bardzo silny egocentryzm. Kto ma inne zdanie ni¿ on, ten nie mo¿e mieæ racji. Ma charakter niezale¿ny, ambitny, odwa¿ny, ale nie bojowy. Posiada siln± wolê, któr± potrafi narzucaæ innym. Sam natomiast nie ulega wp³ywom. Ma poczucie w³asnej warto¶ci. W towarzystwie musi stanowiæ centrum zainteresowania. Przychodzi mu to ³atwo, bo jest mi³y i atrakcyjny, ¿yczliwy i szczery. Budzi zaufanie. Jest zwykle otoczony ¶wit± wielbicieli i pochlebców, do czego przyczynia siê równie¿ jego wrêcz przesadna hojno¶æ. Odpowiada mu to - lubi nadskakiwanie. Lubi te¿ przepych i luksus. Kocha ostentacjê i pieni±dze. Nie jest zbyt pracowity. Raczej wyrêcza siê skutecznie innymi. Jego ¿ywio³ to panowanie. D±¿y do w³adzy, zaszczytów, uznania. Umie rz±dziæ. Jako idealista i cz³owiek prawy, rz±dzi dobrze i sprawiedliwie. Jest wielkoduszny i wspania³omy¶lny. Uczciwy - czasem a¿ do naiwno¶ci. Bywa dobrym organizatorem imprez o wielkim rozmachu. Mo¿e byæ wojskowym, sêdzia czy aktorem. Równie¿ i kobieta-Lew sprawdza siê na stanowiskach kierowniczych, choæ bywa, ¿e nie zna siê na ludziach i ³atwo j± oszukaæ. Wyró¿nia siê spo¶ród innych pañ urod± i wytworno¶ci±. Jako ¿ona - bardzo gospodarna, jako matka - jedna z najlepszych. Niestety, ekstrawagancja Lwa mo¿e go czasem doprowadziæ do upadku. Mog± siê w nim rozwin±æ takie z³e cechy jak zarozumia³o¶æ, przerost ambicji, arogancja i zwi±zane z tym sk³onno¶ci do bójek i k³ótni. Uwa¿aj Lwie, by¶ nie sta³ siê pysznym i rozpustnym lub co gorsze - tyranem!
W m³odo¶ci Lew czêsto ³amie serca niewie¶cie. Jest bardzo atrakcyjny dla p³ci odmiennej. Prowadzi intensywne i zdrowe ¿ycie seksualne, wynikaj±ce jednak bardziej z ambicji ni¿ z rzeczywistej pobudliwo¶ci. Ale gdy naprawdê pokocha jest wspania³ym, romantycznym kochankiem. Wierny, rycerski, zasypuje prezentami. Sk³onny do dramatyzowania i wynoszenia obiektu swego uczucia na piedesta³, choæ jednocze¶nie potrafi tyranizowaæ go i nêkaæ zazdro¶ci±. Mi³o¶æ Lwa jest barwna - nigdy nie nudna. Nie znosi krytyki wiêc trzeba go g³o¶no chwaliæ i adorowaæ, a szczê¶cie zapewnione.
Najlepszym partnerem dla Lwa jest Baran lub Strzelec. Udana para to Lew-kobieta i Skorpion-mê¿czyzna - ale nie odwrotnie! Mimo wielu czyhaj±cych niebezpieczeñstw mo¿e byæ Lew szczê¶liwy z Bykiem, Rakiem, Lwem i Wodnikiem. Inne znaki, a szczególnie Kozioro¿ec, nie s± szczê¶liwe dla Lwa.
Dziecko-Lew to ma³y tyran. Ambitny, choæ leniwy i niezbyt chêtny do nauki.
Lew powinien zwalczaæ w sobie snobizm, a tak¿e ostro¿niej dobieraæ przyjació³.
Na ogól tryska Lew zdrowiem, o ile go nie zaniedbuje. Bardzo wa¿ny jest dla tego znaku magnez, szczególnie w postaci fosforanu magnezu. Niedobór tego sk³adnika os³abia p³uca, mózg, uk³ad nerwowy i miê¶nie. Produkty bogate w sole magnezu to ¶liwki, otrêby pszenne i groch. Zdrowe s± dla Lwa równie¿ p³atki owsiane, kakao, kapusta, pomarañcze, cytryny i sa³ata.
Tyle na temat mojego znaku znalaz³am na stronie "Rhayader".
(nie jestem pewna czy ju¿ powinnam siê wstydziæ ) Na stronie znalaz³am te oto informacje do¶æ siê pokrywaj±ce:
Znaki zodiaku
Osoba spod znaku Lwa i seks
Kiedy Lew siê kocha, traktuje tê formê mi³o¶ci jako co¶ piêknego i wspania³ego. Lwy potrafi± niekiedy nawet zapomnieæ o partnerze, przechadzaj±c siê bez po¶piechu po swoim w³asnym ogrodzie mi³o¶ci. Lwy — to kochankowie, których nic nie potrafi ograniczyæ, a partnerowi lub partnerce daj± odczuæ, ¿e darz± ich bardzo, szczególnymi wzglêdami. S³owo „pora¿ka" jest obce zarówno kobietom, jak i mê¿czyznom spod znaku Lwa. Je¶li jednak zaistniej± jakie¶ problemy natury seksualnej, typowy Lew bêdzie ¶miertelnie przera¿ony i nie bêdzie szuka³ znik±d pomocy. Partner w mi³o¶ci musi byæ tak¿e przyjacielem — Lew spodziewa siê od swojej ma³¿onki lub kochanki w równej mierze mi³o¶ci, co seksu i przyja¼ni.
Lew i partner
Osoba, która zdecyduje siê na partnera ¿yciowego albo na partnera w interesach spod znaku Lwa, musi sobie zdawaæ sprawê z tego, ¿e Lew bêdzie przekonany o swojej wy¿szo¶ci, Osoba, która wybra³a sobie Lwa za partnera, mo¿e jedank spodziewaæ siê ciep³a, lojalno¶ci, wsparcia, hojno¶ci i bezgranicznego oddania. Tylko leniwe i g³upie Lwy szukaj± partnerki, która bêdzie je ubóstwiaæ.
Lew jako partner — mê¿czyzna
Bêdzie chcia³ byæ z kim¶, kto wraz z nim buduje obraz Lwa-mê¿czy¼ny, i kto na równi z nim lubi siê p³awiæ w ostrych ¶wiat³ach rampy. Jego partnerka musi byæ ³adna, ale nie mo¿e go przewy¿szaæ urod±. Bêdzie chcia³ ¿ony, która go posadzi u szczytu sto³u, i która uwierzy we wszystkie jego sny i marzenia.. Bêdzie dobrze wychowana i nie zrobi niczego, co mog³oby zachwiaæ jej, a wiêc — ma siê rozumieæ — jego reputacjê, a dla dzieci bêdzie oddan± matk±.
Lew jako partnerka — kobieta
Typowa kobieta Lew szuka partnera, który zrobi z niej królow± ca³ej okolicy. Musi jej daæ dom, w którym bêdzie mog³a podejmowaæ go¶ci, wydawaæ przyjêcia i byæ o¶rodkiem zainteresowania.
Kobieta Lew, maj±c w³a¶ciwego partnera u boku, osi±gnie wysoki status spo³eczny dziêki nieprzebranym pok³adom energii i si³y. Jej pozycja i powa¿anie podnios± równie¿ mê¿a w oczach ¶wiata. Kobieta Lew bêdzie oddan± i odpowiedzialn± matk± i wykonuj±c te wszystkie zadania bêdzie oczekiwa³a, ¿e m±¿ — naturalnie — po¶wiêci siê dla dzieci w równym stopniu, jak ona.
Znak przeciwny
Wodnik (Aquarius) — to dope³niaj±cy znak przeciwny Lwa. Chocia¿ zwi±zek Wodnika i Lwa mo¿e byæ trudny. Wodnik mo¿e go nauczyæ, jak dzieliæ siê z innymi nie oczekuj±c poklasku i oddawaæ ¶rodek sceny komu innemu. Lew mo¿e siê zatem nauczyæ tego, jak staæ na uboczu i ceniæ samego siebie.
Zapêdzi³am siê nieco...hehe Zapraszam i Was do przedstawienia informacji na temat znaków zodiaku
nie koniecznie swoich