*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:09:32


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Parzybroda  (Przeczytany 1010 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Luty 16, 2009, 18:54:16 »

Sk³adniki:


0,5 kg bia³ej kapusty,
1 marchewka,
1 pietruszka,
1 seler,
1 cebula,
3 ziemniaki,
kostka warzywna lub bulion,
2 li¶cie laurowe,
3-4 ziarenka ziela angielskiego,
10 dag s³oniny,
³y¿ka m±ki,
natka pietruszki,
sól, pieprz.



Jak przyrz±dziæ?


Kapustê kroimy do¶æ grubo, marchew w plasterki, pietruszkê, seler, ziemniaki w kostkê.

Do garnka z dwoma litrami wody wrzucamy wszystkie pokrojone warzywa, dodajemy kostkê warzywn±, li¶cie laurowe, ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu oko³o 25 minut.

S³oninê kroimy w kostkê i sma¿ymy na patelni, a¿ siê wytopi i pozostan± chrupi±ce skwarki.

Dodajemy pokrojon± cebulê i sma¿ymy a¿ siê zarumieni.

Nastêpnie na patelniê wsypujemy ³y¿kê m±ki, mieszamy i tak przygotowan± zasma¿kê dodajemy do zupy.

Zupê przyprawiamy sol± i pieprzem, posypujemy natk± pietruszki.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.018 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kluczzmierzchu polski-serwer-rpg dacjaforum szkolamagii saigo-no-chi