*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 21:40:57

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wróg o nazwie PLAYSTATION?  (Przeczytany 2754 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Pan M
Moderator
Aktywny u¿ytkownik
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 123

There is no spoon...

« : Marzec 31, 2008, 14:53:12 »

By³em ¶wiadkiem k³ótni ma³¿eñskiej, gdzie m±¿ podniós³ g³os na ¿onê, bo ta przynios³a mu obiad i przerwa³a mu grê w os³awion± konsolê...
Czy to ju¿ choroba? ... nie, to nie ja gra³em (uprzedzam ewentualne pytania) U¶miech

@¿mijka
Administrator
Ekspert

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« Odpowiedz #1 : Marzec 31, 2008, 15:03:47 »

Ja osobi¶cie o trzeciej w nocy, wyrzuci³am z ³ó¿ek wszystkich domowników. Ze zdumienia przecierali oczy, gdy zorientowali siê, ¿e powodem mojego wrzasku by³ boss, który w trakcie gry "Resident Evil" wskoczy³ mi nagle przez "okno"...
Pan M
Moderator
Aktywny u¿ytkownik
*

There is no spoon...

« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 01, 2008, 07:25:36 »

Gra³em, ale maximum do czego dochodzi³o, to ko³ysanie sie na boki w celu unikniêcia lec±cych w moj± stronê kul U¶miech (nie w Resident Evil) Zatem gratulujê wczucia siê w grê.

@¿mijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 01, 2008, 10:45:54 »

Widocznie ¿adne "bydle" nie dopada³o do Twej twarzy i nie sk³ada³o tam jaj Du¿y u¶miech .
Jednak powa¿nie ju¿ podchodz±c do tematu, wiem jak wiele czasu mo¿e skra¶æ z naszego ¿ycia taka gra. Kiedy¶ pasjonowa³y mnie tzw. "przygodówki" czy horrory typu "Alien", z którego fotkê zamie¶ci³am. Dzi¶ siê wyciszy³am, je¿eli mam chwilê woln±, wyszukujê gier raczej logicznych, nie poch³aniaj± tak wiele emocji, s± o wiele bezpieczniejsze.  Nie wymsknie siê nikomu g³o¶no: "Skoro ty tak bydlaku! To poczekaj, pójdê siê dozbroiæ i poka¿ê co potrafiê!" Oczywi¶cie forma tego przekazu w ka¿dym przyypadku mog³aby byæ inna... Mrugniêcie Du¿y u¶miech  W moim domu raczej nie by³o sytuacji jakie opisa³e¶. M±¿ nigdy nie graj±c, by³ moim zapalonym kibicem, sam podsuwa³ mi pomys³y jak rozwi±zaæ jak±¶ zagadkê. Z³apa³am Go kilka razy na tym, ¿e przegl±da³ moje karty pamiêci by sprawdziæ na jakim jestem etapie. Czêsto te¿ namawia³ mnie, bym wziê³a udzia³ w turniejach. Wiem, ¿e w kraju istnieje dzi¶ kilka grup kobiecych, które na równi z mê¿czyznami bior± udzia³ w rozgrywkach.
duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 240

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2008, 14:45:22 »

@¿mijko, my¶lê, ¿e powinna¶ braæ udzia³ w tego typu turniejach. Nie nale¿y z b³ahych powodów siê poddawaæ i rezygnowaæ. To, ¿e jeste¶my kobietami nie znaczy, ¿e nie potrafimy graæ! Masz okazje udowodniæ, ¿e my te¿ mo¿emy byæ dobre w wielu dziedzinach!!!

djmichu87
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 15

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 08, 2008, 19:21:58 »

Równie¿ lubiê od czasu do czasu pograæ sobie na playstation w ciekawe gierki, jednak teraz robiê to czê¶ciej na komputerze. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e takie od³±czenie siê od ¶wiata realnego, by wg³êbiæ siê w ca³kiem nie realny ¶wiat gry jest dobrym sposobem na zapomnienie chocia¿ przez chwilê o codziennych problemach, odreagowanie. Ma³y wyj±tek, stanowi± gry, które s± dla nas trudne do pokonania i mêczymy siê z ich dalszym przej¶ciem. Otó¿ one wtedy staja siê dla nas kolejnym zbêdnym problemem, dla którego tracimy g³owê by przej¶æ dalej.  No có¿... jednak najgorsze jest od³±czenie od tego ¶wiata znów w szara rzeczywisto¶æ. W moim przypadku s³yszê narzekanie swojej dziewczyny... hehe. Jednak wtedy staram siê i j± zainteresowaæ ¶wiatem wirtualnym, i pokazujê jej jak±¶ ciekaw± gierkê ekonomiczn± ... U¶miech U¶miech U¶miech
@¿mijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 08, 2008, 21:29:20 »

My¶lê, ¿e nawet do zwyk³ej niewinnej gry powinni¶my jednak podchodziæ z dystansem. Pamiêtam, ¿e mi ¶ni³y siê gry, analizowa³am wszelkie posuniêcia, dozbraja³am siê nawet w trakcie snu. ¦wiadomo¶æ tego stanu kaza³a mi powiedzieæ STOP!. Czasami to "STOP", bywa najtrudniejszym momentem. Nie wszyscy potrafi± sie w odpowiednim czasie zatrzymaæ. My¶lê, ¿e udzia³ w teleturniejach nie jest ju¿ dla mnie zabaw±, odchodzê w cieñ , spokojnie graj±c sobie jedynie w KULKI lub w SUDOKU Du¿y u¶miech
Pan M
Moderator
Aktywny u¿ytkownik
*

There is no spoon...

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 11, 2008, 14:54:29 »

Gierkę ekonomiczną...?
A pewnie, pewnie jak nie można uciszyć kobiety, to trzeba odkryć przed nią tajemnicę ekonomii U¶miech
Byle nie tajemnicę oszczędności na "czarną godzinę"..

joker181
Moderator Dzia³u
Nowy u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 47

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2008, 22:03:54 »

Panie M święte słowa Chichot

Żmijko twój krzyk mnie też obudził Chichot myślałem ze kogoś mordują Chichot

gry są dobrym sposobem na odreagowanie stresów Chichot ja jak mnie ktoś wnerwiał (kiedyś) przychodziłem do domu i włączałem GTA SA na kompie i biegałem po mieście z karabinem zabijając wszystko co sie rusza Chichot
teraz również odszedłem w cień gdyż na laptopie wole nie grać Jêzyk
ale za to mam na telefonie kulki itp Chichot no i oczywiście mój ukochany mahjong Chichot uwielbiam tę grę Chichot

Plusy gier:
+gry logiczne poprawiają inteligencje i myślenie logiczne
+gry ekonomiczne wyrabiają w pewnym zakresie dziedziną ekonomii  zarządzania pieniędzmi
+gry wojenne uczą myślenia logicznego i przewidywania działań oraz pozwalają sie wyżyć w świecie wirtualnym Chichot

Minusy:
-wciągają strasznie nieraz uzależniają
-robią wodę z mózgu (moja kuzynka po graniu 14 dni w gta chciała wsiąść do samochodu na ulicy Chichot)
-powodują wiele kłótni i straty kasy np.TIBIA

NUNCHAKU... HOBBY... PASJA... STYL ¯YCIA ...  ========----========
Pan M
Moderator
Aktywny u¿ytkownik
*

There is no spoon...

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 26, 2008, 22:23:34 »

Ale nic nie wyrabia wszystkich tych pozytywnych cech tak jak ¿ycie...dok³adnie te¿ ma siê to je¶li chodzi o stratê czasu...

@¿mijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 27, 2008, 05:35:06 »

Joker wstydu mi nie rób, a¿ tak g³o¶no nie krzycza³am!!! Du¿y u¶miech 
Przewa¿nie grywam teraz w mahjong, czy podobnie jak Ty w kulki, równie¿ mój wolny czas w pewien sposób jest ograniczony. Gry, przy których powinnam biegaæ z bazook± za jakim¶ bossem Mrugniêcie, przesta³y mnie bawiæ, wype³niaj±c planszê sudoku, wystarczaj±co ³adujê swoj± emocjonaln± bateryjkê, podobno takie rzeczy przychodz± z wiekiem... Du¿y u¶miech pó¼niej bêdê tylko robiæ prawo, lewo na drutach.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: