piesia
Moderator Dzia³u
Aktywny u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 145
|
|
« : Marzec 29, 2008, 22:32:32 » |
|
Ksiê¿yc dawno wyszed³ na noc wiêc powiadam Ci dobranoc. W³ó¿ pi¿amkê,wskocz do ³ó¿ka niech przytuli ciê poduszka Na dobranoc dla koteczka ciep³y kocyk poduszeczka. Nie przytuli Ciê misiaczek który daje Ci buziaczek. Sza cicho sza czas na ciszê niech Ksiê¿yc do snu ciê uko³ysze, bo kiedy noc ciemna zapada on piêkne ba¶nie opowiada, marzenia wtedy sie spe³niaj± i troski w dal odsuwaj±; my¶li s± wolne niczym wiatr i okr±¿aj± ca³y ¶wiat,a wiec ju¿ wtul sie w swa podusie i zamknij znudzone oczka swe bo my¶li piêkne,tajemnicze okr±¿aj± ³ó¿eczko twe.A wiec spij i wypoczywaj bo jutro nastanie nowy dzieñ:*...:*i kto wie...mo¿e wtedy spe³ni sie ten najpiêkniejszy sen.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 534
|
|
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 06, 2008, 19:50:33 » |
|
By¶ z u¶miechem na buzi wsta³a powiem Ci mi³± rzecz zaraz... Jeste¶ bardzo mi³a ¶liczna uwielbiana i wci±¿ przeze mnie najmocniej kochana Mi³ych snów
|
|
|
|
|
|
|
tolek
Nowy u¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 11
|
|
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 06, 2008, 21:44:56 » |
|
A TY SPIJ I SNIJ ZE JESTES ZE MNA.... TYLKO JAK ON MA NA IMIE . TYLKO SEN ..TYLKO SEN..............
|
|
|
|
|
|
|
@¿mijka
Administrator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1898
I get wings to fly... I'm alive ...
|
|
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 06, 2008, 22:44:46 » |
|
ami29Udajê rado¶æ, której we mnie nie ma, ukrywam smutek, ¿eby nie martwiæ tych, którzy mnie kochaj± i troszcz± siê o mnie. Niedawno my¶la³am o samobójstwie. Noc±, przed za¶niêciem, odbywam ze sob± d³ugie rozmowy, staram siê odegnaæ z³e my¶li, bo by³aby to niewdziêczno¶æ wobec wszystkich, ucieczka, jeszcze jedna tragedia na tym i tak ju¿ pe³nym nieszczê¶æ ¶wiecie. "Czarownica z Portobello" Paulo Coelho
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 07, 2008, 22:01:56 » |
|
Mi³ej dobranocki ¿yczê.
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 11, 2008, 21:17:17 » |
|
Mi³ej nocy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@¿mijka
Administrator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1898
I get wings to fly... I'm alive ...
|
|
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 13, 2008, 23:56:15 » |
|
"Przed snem"Nie zatrzymamy siê, a¿ tej nocy nie przep³yniemy milcz±c rêka przy rêce, przy twarzy twarz, by ko³ysa³a nico¶æ. I bêd± z nami ¶wiaty sz³y, o których wiemy z ksi±¿ek, co najmniej dwa, a mo¿e trzy: powietrzne, ziemskie, morskie.
Nie zatrzymamy siê ju¿, a nieba cienki szczebiot bêdzie nam inn± ziemi± rós³ z ksiê¿yca, co jak ¿ebro. I wst±pi tam nasz lekki cieñ, i wówczas blask wygas³y nizinnej naszej gwiazdy - ci serdecznym wska¿ê palcem.
Zobaczysz krwistej ³uny ¼d¼b³o, co w oko nasze patrzy, wynios³y dym, zwêglony dom i smutne nasze miasto. I zawiruje kr±g³y stó³, i ¶wieca wst±pi w ciemno¶æ, przy której ciosam zgrzebny rym i kocham ciê na przemian.
Nie zatrzymamy siê wiêc tej nocy w milczeniu p³yn±c, gdy wszystko sen, jeste¶my snem bez cia³a i bez imion. Lecz gdy kogutów tkliwy g³os doleci nas ju¿ siwy - przy twarzy twarz, przy d³oni d³oñ wrócimy, wrócimy.
Gajcy Tadeusz
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|