piesia
Moderator DziaÂłu
Aktywny uÂżytkownik
|
 |
« : Marzec 29, 2008, 22:32:32 » |
|
Ksiê¿yc dawno wyszed³ na noc wiêc powiadam Ci dobranoc. W³ó¿ pi¿amkê,wskocz do ³ó¿ka niech przytuli ciê poduszka Na dobranoc dla koteczka ciep³y kocyk poduszeczka. Nie przytuli Ciê misiaczek który daje Ci buziaczek.  Sza cicho sza czas na ciszê niech Ksiê¿yc do snu ciê uko³ysze, bo kiedy noc ciemna zapada on piêkne baœnie opowiada, marzenia wtedy sie spe³niaj¹ i troski w dal odsuwaj¹; myœli s¹ wolne niczym wiatr i okr¹¿aj¹ ca³y œwiat,a wiec ju¿ wtul sie w swa podusie i zamknij znudzone oczka swe bo myœli piêkne,tajemnicze okr¹¿aj¹ ³ó¿eczko twe.A wiec spij i wypoczywaj bo jutro nastanie nowy dzieù:*...:*i kto wie...mo¿e wtedy spe³ni sie ten najpiêkniejszy sen. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 06, 2008, 19:50:33 » |
|
Byœ z uœmiechem na buzi wsta³a powiem Ci mi³¹ rzecz zaraz... Jesteœ bardzo mi³a œliczna uwielbiana i wci¹¿ przeze mnie najmocniej kochana Mi³ych snów 
|
|
|
|
|
|
|
tolek
Nowy uÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 06, 2008, 21:44:56 » |
|
A TY SPIJ I SNIJ ZE JESTES ZE MNA.... TYLKO JAK ON MA NA IMIE .  TYLKO SEN ..TYLKO SEN..............
|
|
|
|
|
|
|
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

I get wings to fly... I'm alive ...
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 06, 2008, 22:44:46 » |
|
  ami29Udajê radoœÌ, której we mnie nie ma, ukrywam smutek, ¿eby nie martwiÌ tych, którzy mnie kochaj¹ i troszcz¹ siê o mnie. Niedawno myœla³am o samobójstwie. Noc¹, przed zaœniêciem, odbywam ze sob¹ d³ugie rozmowy, staram siê odegnaÌ z³e myœli, bo by³aby to niewdziêcznoœÌ wobec wszystkich, ucieczka, jeszcze jedna tragedia na tym i tak ju¿ pe³nym nieszczêœÌ œwiecie. "Czarownica z Portobello" Paulo Coelho
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 07, 2008, 22:01:56 » |
|
MiÂłej dobranocki ÂżyczĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 11, 2008, 21:17:17 » |
|
 MiÂłej nocy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

I get wings to fly... I'm alive ...
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 13, 2008, 23:56:15 » |
|
      "Przed snem"Nie zatrzymamy siê, a¿ tej nocy nie przep³yniemy milcz¹c rêka przy rêce, przy twarzy twarz, by ko³ysa³a nicoœÌ. I bêd¹ z nami œwiaty sz³y, o których wiemy z ksi¹¿ek, co najmniej dwa, a mo¿e trzy: powietrzne, ziemskie, morskie.
Nie zatrzymamy siê ju¿, a nieba cienki szczebiot bêdzie nam inn¹ ziemi¹ rós³ z ksiê¿yca, co jak ¿ebro. I wst¹pi tam nasz lekki cieù, i wówczas blask wygas³y nizinnej naszej gwiazdy - ci serdecznym wska¿ê palcem.
Zobaczysz krwistej ³uny ŸdŸb³o, co w oko nasze patrzy, wynios³y dym, zwêglony dom i smutne nasze miasto. I zawiruje kr¹g³y stó³, i œwieca wst¹pi w ciemnoœÌ, przy której ciosam zgrzebny rym i kocham ciê na przemian.
Nie zatrzymamy siĂŞ wiĂŞc tej nocy w milczeniu pÂłynÂąc, gdy wszystko sen, jesteÂśmy snem bez ciaÂła i bez imion. Lecz gdy kogutĂłw tkliwy gÂłos doleci nas juÂż siwy - przy twarzy twarz, przy dÂłoni dÂłoĂą wrĂłcimy, wrĂłcimy.
Gajcy Tadeusz      
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|