*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 14, 2025, 03:31:42


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Zupa cebulowa  (Przeczytany 1256 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Styczeń 12, 2009, 21:39:58 »

wywar miĂŞsny lub warzywny, 1,5 - 2 litry
cebula, 1 kg
masÂło, 2 ÂłyÂżki
oliwa z oliwek, 2 ÂłyÂżki
biaÂłe wytrawne wino, 1lampka
grzanki z francuskiej bagietki, 1 na osobĂŞ
majeranek, sĂłl, pieprz,wegeta, do smaku
ser ¿ó³ty /najlepiej o jakimœ zdecydowanym smaku/, iloœÌ wedle uznania
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceĂą przepis

aktualna ocena: 3,02
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

Na patelni rozgrzewamy mas³o i oliwê, dodajemy drobno posiekan¹ cebulê i przesma¿amy a¿ cebula siê ³adnie zez³oci. Nasêpnie podlewamy bia³ym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelniê szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakieœ 15 minut. Nastêpnie wrzucamy wszystko do gor¹cego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakieœ 2 min. Do malutkich ¿aroodpornych miseczek wlewamy porcjê zupy, na ka¿dej z nich k³adziemy bagietkê, posypujemy startym serem i wkladamy na minutê do piekarnika /z opcj¹ grillowania/ , ¿eby ser ³adnie siê zapiek³. I mo¿emy jeœÌ :-)))
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.132 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

dacjaforum ultrawinterfell fox kluczzmierzchu saigo-no-chi