*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 19:14:06


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Zupa cebulowa  (Przeczytany 1198 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Styczeñ 12, 2009, 21:39:58 »

wywar miêsny lub warzywny, 1,5 - 2 litry
cebula, 1 kg
mas³o, 2 ³y¿ki
oliwa z oliwek, 2 ³y¿ki
bia³e wytrawne wino, 1lampka
grzanki z francuskiej bagietki, 1 na osobê
majeranek, sól, pieprz,wegeta, do smaku
ser ¿ó³ty /najlepiej o jakim¶ zdecydowanym smaku/, ilo¶æ wedle uznania
dodaj do ulubionych
drukuj przepis
powiadom znajomego
oceñ przepis

aktualna ocena: 3,02
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min

Na patelni rozgrzewamy mas³o i oliwê, dodajemy drobno posiekan± cebulê i przesma¿amy a¿ cebula siê ³adnie zez³oci. Nasêpnie podlewamy bia³ym winem, a gdy odparuje wlewamy na patelniê szklanke bulionu, przykrywamy i dusimy jakie¶ 15 minut. Nastêpnie wrzucamy wszystko do gor±cego wywaru, doprawiamy i gotujemy jeszcze jakie¶ 2 min. Do malutkich ¿aroodpornych miseczek wlewamy porcjê zupy, na ka¿dej z nich k³adziemy bagietkê, posypujemy startym serem i wkladamy na minutê do piekarnika /z opcj± grillowania/ , ¿eby ser ³adnie siê zapiek³. I mo¿emy je¶æ :-)))
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.032 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fox szkolamagii ultrawinterfell kluczzmierzchu lionesrp