*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 07:29:03


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Penne  (Przeczytany 1055 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Styczeñ 06, 2009, 23:11:05 »

- 1 opakowanie makaronu „penne”,
- 500 ml s³odkiej ¶mietanki (najlepiej 18%, gdy¿ 12% ma zwyczaj warzenia siê w gotowaniu),
- 4 ³y¿ki koncentratu pomidorowego,
- 4 ³y¿ki startego sera parmezan,
- 1 ³y¿ka drobno posiekanej natki pietruszki,
- sól i bia³y pieprz do smaku.

Jak przyrz±dziæ?
1) Makaron penne gotujemy jak zwykle.

2) ¦mietankê gotujemy na ma³ym ogniu przez ok. 10 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy dok³adnie (najlepiej rozmieszaæ koncentrat w kubeczku i dodaæ kilka ³y¿ek ¶mietanki przed wrzuceniem do garnka). Dosypujemy ser i mieszamy dalej na ma³ym ogniu. Na koñcu dodajemy zielon± pietruszkê.

3) Sos doprawiamy sol± i pieprzem do smaku.

Jak podawaæ?
Je¶li podajemy ca³o¶æ od razu – najlepiej wrzuciæ penne do rondla z sosem i dok³adnie wymieszaæ. Garnek z zawarto¶ci± postawiæ na stole. Je¶li wydajemy tylko czê¶æ dania – indywidualne porcje przygotowaæ na talerzach - koniecznie ogrzanych, gdy¿ sos szybko stygnie
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.039 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

drzewcehalabardy szkolamagii kluczzmierzchu saigo-no-chi lionesrp