*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:44:29


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦ledzie korzenne  (Przeczytany 955 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 25, 2008, 21:36:28 »

6 filetów ¶ledziowych po 2 go¼dziki i ziarenka ziela angielskiego
3 ziarenka pieprzu
4 ziarna ja³owca
po æwieræ ma³ej ³y¿eczki (od kawy) nasion gorczycy i kolendry
2 z±bki czosnku l pokruszony listek laurowy l ³y¿eczka mielonej s³odkiej papryki
cebula l ³y¿ka posiekanej natki pietruszki
3/4 szklanki oleju
Filety ¶ledziowe wyp³ukaæ, pokroiæ w dzwonka (je¶li s± za s³one, wcze¶niej je wymoczyæ). Przyprawy korzenne oraz gorczycê, ja³owiec i kolendrê ut³uc w mo¼dzierzu, wymieszaæ z przeci¶niêtym przez praskê roztartym czosnkiem, listkiem laurowym i papryk±. Mieszankê tê zawin±æ w kawa³ek gazy, zawi±zaæ, w³o¿yæ do s³oika, zalaæ olejem i trzymaæ kilka godzin w ciep³ym miejscu. Dzwonka ryby prze³o¿yæ do s³oika z olejem i przyprawami, zamkn±æ i wstawiæ do lodówki. Po dwóch dniach bêd± dobre. Przed podaniem ¶ledzie u³o¿yæ na pó³misku, ob³o¿yæ plasterkami sparzonej cebuli i posypaæ posiekan± natk± pietruszki.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.016 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

polski-serwer-rpg lionesrp szkolamagii ads dacjaforum