dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
 |
« Odpowiedz #60 : Styczeń 09, 2009, 11:43:03 » |
|
MrĂłwka puka do drzwi. Otwiera sÂłoĂą. MrĂłwka: jest sÂłonica? SÂłoĂą: nie ma. MrĂłwka: Ok, to powiedz ze byÂł Ryszard.
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #61 : Styczeń 09, 2009, 11:43:26 » |
|
Idzie ¿ó³w do restauracji i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - Proszê. ¯ó³w przychodzi ponownie i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - Proszê. ¯ó³w przychodzi ponownie i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - A co panu tak woda potrzebna? ¯ó³w odpowiada: - My tu gadu-gadu, a tam mi siê dom pali.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #62 : Styczeń 09, 2009, 11:43:42 » |
|
- Co trzeba zrobiÌ, ¿eby wsadziÌ s³onia do lodówki? - OtworzyÌ lodówkê, wsadziÌ s³onia, zamkn¹Ì lodówkê. - Co trzeba zrobiÌ, ¿eby wsadziÌ ¿yrafê do lodówki? - OtworzyÌ lodówkê, wyj¹Ì s³onia, wsadziÌ ¿yrafê, zamkn¹Ì lodówkê. - Kto zje wiêcej liœci z drzewa: s³où czy ¿yrafa? - S³où, bo ¿yrafa jest w lodówce.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #63 : Styczeń 09, 2009, 11:44:02 » |
|
¯y³o sobie dwóch myœliwych. Jeden do domu przychodzi³ zawsze z pustymi rêkami, drugi natomiast codziennie upolowa³ sarnê, wilka czy jakiegoœ innego zwierza. Pierwszy myœliwy nie wytrzyma³ w koùcu i zapyta³ drugiego - Jak ty to robisz, ¿e zawsze jesteœ w stanie coœ upolowaÌ? - To proste. Najpierw znajdujê jak¹œ norê, podchodzê do niej, wo³am uu uu! Odpowiada mi uu uu! Potem wk³adam do nory lufê i strzelam - zawsze coœ upolujê. Drugi myœliwy nie bardzo chcia³ wierzyÌ, ale poszed³ do lasu, odnalaz³ norê królika, zawo³a³ uu uu! odpowiedzia³o mu uu uu! strzeli³, potem rozkopa³ norê i mia³ królika!! Zadowolony zacz¹³ polowaÌ w ten sposób - najpierw na ma³e zwierzêta (króliki, lisy), potem wpad³ na to, ¿e jaskinia niedŸwiedzia to te¿ taka wielka nora i uda³o mu siê i jego upolowaÌ. W koùcu, gdzieœ poœrodku lasu znalaz³ wieeelk¹ norê, wiêksz¹ nawet od tej niedŸwiedziej. Podchodzi wiêc do niej, wo³a uu uu! odpowiedzia³o mu uu uu!, strzeli³ i... przejecha³ go poci¹g...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #64 : Styczeń 16, 2009, 18:34:24 » |
|
Jak nazywa siĂŞ najszybsze zwierzĂŞ na Âświecie? Gepard. Jak nazywa siĂŞ najszybszy ptak na Âświecie? Ptaszek Geparda!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #65 : Styczeń 16, 2009, 18:34:47 » |
|
Na drzewie siedzi wrĂłbel, przylatuje wrona, WrĂłbel pyta: - Co ty jesteÂś za ptak? Ona odpowiada: - Wrona, a ty? - Ja to jestem orzeÂł, tylko trochĂŞ chorowaÂłem!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #66 : Styczeń 16, 2009, 18:35:12 » |
|
Stoi bociek na skale i Ìpa maryœkê, po chwili rzuca siê w dó³. Widzi to wilk i mówi do boÌka: - Bociek ale z ciebie luzak daj mi trochê. Wilk naÌpany wchodzi na ska³ê i rzuca siê. Podlatuje do niego bociek i mówi: - Wilk, ty masz skrzyd³a? A wilk odpowiada: - Nie. Bociek do niego: - Ch³opie, z ciebie to dopiero luzak!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #67 : Styczeń 16, 2009, 18:35:27 » |
|
Przychodzi krĂłlik do sklepu i pyta: - Czy sÂą zgniÂłe marchewki? Sprzedawca odpowiada: - Nie ma. NastĂŞpnego dnia przychodzi krĂłlik do sklepu i pyta: - Czy sÂą zgniÂłe marchewki? Sprzedawca odpowiada: - Nie ma. Trzeciego dnia sprzedawca myÂśli sobie: "pewnie dzisiaj teÂż przyjdzie" i przyszykowaÂł dla krĂłlika trochĂŞ zgniÂłych marchewek. Przychodzi krĂłlik do sklepu i pyta: - Czy sÂą zgniÂłe marchewki? Sprzedawca odpowiada: - SÂą. Na to krĂłlik: - SANEPID!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #68 : Styczeń 16, 2009, 18:35:47 » |
|
Gospodarz kupi³ nowego koguta, który zaraz na podwórku chcia³ zrobiÌ porz¹dek i pokazaÌ staremu kto tu jest panem. Stary kogut zaproponowa³: - OK, odejdê je¿eli wygrasz ze mn¹ wyœcigi na oko³o studni, 50 okr¹¿eù. - Nie ma sprawy, no to zaczynamy? - odrzek³ m³ody. - Dobra, ale wiesz co, ja znam teren, daje ci pól okr¹¿enia forów. M³ody kogut pewien zwyciêstwa zaraz siê rzuci³ do biegu i tak siê goni¹, ale odleg³oœÌ pozostaje ta sama. W pewnym momencie jak¹œ rêka chwyta m³odego koguta za szyje, na pieniek odr¹buje g³owê i s³ychaÌ: - Ku... to ju¿ czwarty peda³ w tym miesi¹cu.
|
|
|
|
|
|
|
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

I get wings to fly... I'm alive ...
|
 |
« Odpowiedz #69 : Marzec 15, 2009, 14:37:22 » |
|
W lesie nadszed³ czas wezwaù na wojskowa komisjê lekarsk¹. Trzech przyjació³ - Lisek, Zaj¹czek i Misio równie¿ dostali. Spotykaj¹ siê wieczorkiem przy piwku i zgodnie stwierdzaj¹, ¿e nie bardzo uœmiecha im siê s³u¿ba ojczyŸnie. Zaj¹czek mia³ siê stawiÌ nastêpnego dnia, Lisek pojutrze, a Misio dzieù po Lisku. Zaj¹czek zacz¹³ panikowaÌ: - Muszê mieÌ kategoriê E! Ale jak to zrobiÌ, jestem przecie¿ zdrów jak ryba? Lisek przygl¹da siê Zaj¹czkowi i mówi: - Te, Zaj¹czek, ale ty masz wieeelkie uszy! Mo¿e dadz¹ ci E, jeœli je obetniemy? - Ale... Moje ukochane uszy??? Nigdy! - Zaj¹czek, ty siê zdecyduj - albo odcinamy, albo rok w syfie. Zaj¹czek po kilku minutach zdecydowa³ siê. Waln¹³ setkê na odwagê i mówi: - Tnij! Nastêpnego dnia koledzy spotykaj¹ siê w barze, a zaj¹c drze japê ju¿ z daleka: - DOSTALEM "E" ZA BRAK USZU CHLOPAKI!!! Lisek: - No tak, ale ja mam komisjê jutro. Co robimy? Zaj¹c przygl¹da siê lisowi... - Uszy to ty masz ma³e... Ale za to, jaka KITA! Obetniemy ci ogon i "E" murowane! Tak te¿ zrobili. Nastêpnego dnia w tym samym barze Lisek pokazuje ksi¹¿eczkê z wpisem: 'Kategoria "E", powód: brak kity.'. Misio mów i- A co ze mn¹? - Hmmmm.... Misio... uszy to ty masz malutkie... ogon tez niedu¿y... ciê¿ka sprawa... hmmm.... ale zaraz, zaraz... Misiu! Jakie ty masz WIELKIE JAJA!!! - Cooo??? Jaja mi chcecie obci¹Ì??? Nie ma mowy! - Albo tniemy, albo rok w syfie! Miœ ca³¹ godzinê siê zastanawia³, w koùcu siê zdecydowa³. Lisek z Zaj¹czkiem amputowali mu j¹dra, a Misio ze spuszczon¹ g³ow¹ poszed³ smutny do domu... Nastêpnego dnia lis i zaj¹c siedz¹ w barze i czekaj¹ na misia. Ten jednak coœ siê nie chce pojawiÌ, choÌ ju¿ 3 godziny minê³y od zakoùczenia komisji. Minê³y kolejne 3 godziny - misia nie ma, bar zamykaj¹. Zaj¹c i lis wyruszyli wiêc na poszukiwanie kolegi. Id¹, wo³aj¹ - Misio, Misio!... nikt nie odpowiada.... nagle patrz¹, a tu na przydro¿nym drzewie martwy miœ wisi na pasku! Pope³ni³ samobójstwo... Koledzy w szoku! - Pewnie tych jaj by³o mu tak bardzo szkoda - mówi Zaj¹czek. Podchodz¹ bli¿ej, a tu obok drzewa le¿y ksi¹¿eczka wojskowa misia. Lisek ja podniós³ i czyta: 'Kategoria "E". Powód: P³askostopie.'...
|
|
|
|
|
|
|
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

I get wings to fly... I'm alive ...
|