dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #60 : Styczeñ 09, 2009, 11:43:03 » |
|
Mrówka puka do drzwi. Otwiera s³oñ. Mrówka: jest s³onica? S³oñ: nie ma. Mrówka: Ok, to powiedz ze by³ Ryszard.
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #61 : Styczeñ 09, 2009, 11:43:26 » |
|
Idzie ¿ó³w do restauracji i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - Proszê. ¯ó³w przychodzi ponownie i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - Proszê. ¯ó³w przychodzi ponownie i mówi: - Poproszê szklankê wody. Kelner odpowiada: - A co panu tak woda potrzebna? ¯ó³w odpowiada: - My tu gadu-gadu, a tam mi siê dom pali.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #62 : Styczeñ 09, 2009, 11:43:42 » |
|
- Co trzeba zrobiæ, ¿eby wsadziæ s³onia do lodówki? - Otworzyæ lodówkê, wsadziæ s³onia, zamkn±æ lodówkê. - Co trzeba zrobiæ, ¿eby wsadziæ ¿yrafê do lodówki? - Otworzyæ lodówkê, wyj±æ s³onia, wsadziæ ¿yrafê, zamkn±æ lodówkê. - Kto zje wiêcej li¶ci z drzewa: s³oñ czy ¿yrafa? - S³oñ, bo ¿yrafa jest w lodówce.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #63 : Styczeñ 09, 2009, 11:44:02 » |
|
¯y³o sobie dwóch my¶liwych. Jeden do domu przychodzi³ zawsze z pustymi rêkami, drugi natomiast codziennie upolowa³ sarnê, wilka czy jakiego¶ innego zwierza. Pierwszy my¶liwy nie wytrzyma³ w koñcu i zapyta³ drugiego - Jak ty to robisz, ¿e zawsze jeste¶ w stanie co¶ upolowaæ? - To proste. Najpierw znajdujê jak±¶ norê, podchodzê do niej, wo³am uu uu! Odpowiada mi uu uu! Potem wk³adam do nory lufê i strzelam - zawsze co¶ upolujê. Drugi my¶liwy nie bardzo chcia³ wierzyæ, ale poszed³ do lasu, odnalaz³ norê królika, zawo³a³ uu uu! odpowiedzia³o mu uu uu! strzeli³, potem rozkopa³ norê i mia³ królika!! Zadowolony zacz±³ polowaæ w ten sposób - najpierw na ma³e zwierzêta (króliki, lisy), potem wpad³ na to, ¿e jaskinia nied¼wiedzia to te¿ taka wielka nora i uda³o mu siê i jego upolowaæ. W koñcu, gdzie¶ po¶rodku lasu znalaz³ wieeelk± norê, wiêksz± nawet od tej nied¼wiedziej. Podchodzi wiêc do niej, wo³a uu uu! odpowiedzia³o mu uu uu!, strzeli³ i... przejecha³ go poci±g...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #64 : Styczeñ 16, 2009, 18:34:24 » |
|
Jak nazywa siê najszybsze zwierzê na ¶wiecie? Gepard. Jak nazywa siê najszybszy ptak na ¶wiecie? Ptaszek Geparda!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #65 : Styczeñ 16, 2009, 18:34:47 » |
|
Na drzewie siedzi wróbel, przylatuje wrona, Wróbel pyta: - Co ty jeste¶ za ptak? Ona odpowiada: - Wrona, a ty? - Ja to jestem orze³, tylko trochê chorowa³em!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #66 : Styczeñ 16, 2009, 18:35:12 » |
|
Stoi bociek na skale i æpa mary¶kê, po chwili rzuca siê w dó³. Widzi to wilk i mówi do boæka: - Bociek ale z ciebie luzak daj mi trochê. Wilk naæpany wchodzi na ska³ê i rzuca siê. Podlatuje do niego bociek i mówi: - Wilk, ty masz skrzyd³a? A wilk odpowiada: - Nie. Bociek do niego: - Ch³opie, z ciebie to dopiero luzak!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #67 : Styczeñ 16, 2009, 18:35:27 » |
|
Przychodzi królik do sklepu i pyta: - Czy s± zgni³e marchewki? Sprzedawca odpowiada: - Nie ma. Nastêpnego dnia przychodzi królik do sklepu i pyta: - Czy s± zgni³e marchewki? Sprzedawca odpowiada: - Nie ma. Trzeciego dnia sprzedawca my¶li sobie: "pewnie dzisiaj te¿ przyjdzie" i przyszykowa³ dla królika trochê zgni³ych marchewek. Przychodzi królik do sklepu i pyta: - Czy s± zgni³e marchewki? Sprzedawca odpowiada: - S±. Na to królik: - SANEPID!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #68 : Styczeñ 16, 2009, 18:35:47 » |
|
Gospodarz kupi³ nowego koguta, który zaraz na podwórku chcia³ zrobiæ porz±dek i pokazaæ staremu kto tu jest panem. Stary kogut zaproponowa³: - OK, odejdê je¿eli wygrasz ze mn± wy¶cigi na oko³o studni, 50 okr±¿eñ. - Nie ma sprawy, no to zaczynamy? - odrzek³ m³ody. - Dobra, ale wiesz co, ja znam teren, daje ci pól okr±¿enia forów. M³ody kogut pewien zwyciêstwa zaraz siê rzuci³ do biegu i tak siê goni±, ale odleg³o¶æ pozostaje ta sama. W pewnym momencie jak±¶ rêka chwyta m³odego koguta za szyje, na pieniek odr±buje g³owê i s³ychaæ: - Ku... to ju¿ czwarty peda³ w tym miesi±cu.
|
|
|
|
|
|
|
@¿mijka
Administrator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1898
I get wings to fly... I'm alive ...
|
|
« Odpowiedz #69 : Marzec 15, 2009, 14:37:22 » |
|
W lesie nadszed³ czas wezwañ na wojskowa komisjê lekarsk±. Trzech przyjació³ - Lisek, Zaj±czek i Misio równie¿ dostali. Spotykaj± siê wieczorkiem przy piwku i zgodnie stwierdzaj±, ¿e nie bardzo u¶miecha im siê s³u¿ba ojczy¼nie. Zaj±czek mia³ siê stawiæ nastêpnego dnia, Lisek pojutrze, a Misio dzieñ po Lisku. Zaj±czek zacz±³ panikowaæ: - Muszê mieæ kategoriê E! Ale jak to zrobiæ, jestem przecie¿ zdrów jak ryba? Lisek przygl±da siê Zaj±czkowi i mówi: - Te, Zaj±czek, ale ty masz wieeelkie uszy! Mo¿e dadz± ci E, je¶li je obetniemy? - Ale... Moje ukochane uszy??? Nigdy! - Zaj±czek, ty siê zdecyduj - albo odcinamy, albo rok w syfie. Zaj±czek po kilku minutach zdecydowa³ siê. Waln±³ setkê na odwagê i mówi: - Tnij! Nastêpnego dnia koledzy spotykaj± siê w barze, a zaj±c drze japê ju¿ z daleka: - DOSTALEM "E" ZA BRAK USZU CHLOPAKI!!! Lisek: - No tak, ale ja mam komisjê jutro. Co robimy? Zaj±c przygl±da siê lisowi... - Uszy to ty masz ma³e... Ale za to, jaka KITA! Obetniemy ci ogon i "E" murowane! Tak te¿ zrobili. Nastêpnego dnia w tym samym barze Lisek pokazuje ksi±¿eczkê z wpisem: 'Kategoria "E", powód: brak kity.'. Misio mów i- A co ze mn±? - Hmmmm.... Misio... uszy to ty masz malutkie... ogon tez niedu¿y... ciê¿ka sprawa... hmmm.... ale zaraz, zaraz... Misiu! Jakie ty masz WIELKIE JAJA!!! - Cooo??? Jaja mi chcecie obci±æ??? Nie ma mowy! - Albo tniemy, albo rok w syfie! Mi¶ ca³± godzinê siê zastanawia³, w koñcu siê zdecydowa³. Lisek z Zaj±czkiem amputowali mu j±dra, a Misio ze spuszczon± g³ow± poszed³ smutny do domu... Nastêpnego dnia lis i zaj±c siedz± w barze i czekaj± na misia. Ten jednak co¶ siê nie chce pojawiæ, choæ ju¿ 3 godziny minê³y od zakoñczenia komisji. Minê³y kolejne 3 godziny - misia nie ma, bar zamykaj±. Zaj±c i lis wyruszyli wiêc na poszukiwanie kolegi. Id±, wo³aj± - Misio, Misio!... nikt nie odpowiada.... nagle patrz±, a tu na przydro¿nym drzewie martwy mi¶ wisi na pasku! Pope³ni³ samobójstwo... Koledzy w szoku! - Pewnie tych jaj by³o mu tak bardzo szkoda - mówi Zaj±czek. Podchodz± bli¿ej, a tu obok drzewa le¿y ksi±¿eczka wojskowa misia. Lisek ja podniós³ i czyta: 'Kategoria "E". Powód: P³askostopie.'...
|
|
|
|
|
|
|
@¿mijka
Administrator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1898