dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 31, 2008, 10:31:10 » |
|
Raz, ni w piêæ ni w dziewiêæ przyszed³ bocian do chirurga i mówi: - Chcê byæ or³em! - S³uchaj bociek - mówi doktor - tego siê nie da zrobiæ, ale dam ci radê: Zapisz siê na si³owniê, bierz sterydy, przypakujesz i bêdziesz wygl±da³ jak orze³... Bocian wzi±³ siê za siebie - pakowa³, koksowa³ i faktycznie z dnia na dzieñ jego nogi, szyja a tak¿e dziób stawa³y siê coraz masywniejsze i krótsze, w±t³a klata robi³a siê coraz szersza, ty³ek coraz bardziej napiêty. Bocian z zadowoleniem przygl±da³ siê sobie w lustrze: - Mmmm... - mrucza³ - przystojniaczek... jak ten, no... Bielik albo i lepiej, ho ho ho... W koñcu nadszed³ ten wspania³y, wymarzony dzieñ. Wieczorem odpicowa³ pióra, wyglancowa³ dziób, a nastêpnie uda³ siê do ekskluzywnego klubu zarezerwowanego tylko dla or³ów. Z impetem wparzy³ do ¶rodka i zakrzykn±³: - Kelner! Dwie sety ale ju¿!! W klubie zapad³a cisza, or³y spogl±da³y po sobie nieco zmieszane. Tymczasem kelner obrzuci³ wzrokiem masywn± postaæ w drzwiach i spokojnie odpar³: - To jest klub dla or³ów, wypierd*laj g±sior!
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 31, 2008, 10:31:28 » |
|
W gospodzie przy butelce wódki spotykaj± siê dwaj ch³opi. Jeden mówi: - Mój koñ jest bardzo m±dry. - Dlaczego? - pyta drugi. - Gdy gadam: "Idziesz, czy nie?", to on idzie albo nie.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #32 : Grudzieñ 31, 2008, 10:31:46 » |
|
Spotykaj± siê dwa wieloryby. Jeden mówi. - Tydzieñ temu zjad³em Ruskiego i od tamtej pory p³ywam wê¿ykiem. - To jeszcze nic - mówi drugi - ja tydzieñ temu zjad³em blondynkê i od tamtej pory nic nie jad³em. - Dlaczego? - pyta pierwszy. - Bo nie mogê siê zanurzyæ.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 31, 2008, 10:32:10 » |
|
Zorganizowano miêdzynarodowy konkurs na napisanie najlepszej ksi±¿ki o s³oniach. - Japoñczycy napisali rozprawê naukow± "Wprowadzenie do nauki o s³oniach". - Amerykanie napisali ksi±¿kê "Co przeciêtny Amerykanin powinien wiedzieæ o s³oniach". - ¯ydzi napisali trzytomowe dzie³o "S³oñ a sprawa ¿ydowska". - Rosjanie napisali 2 dzie³a: "Rosja - praojczyzna s³oni" i "Radziecki s³oñ - najwiêkszy komunista na ¶wiecie". - Kubañczycy napisali: "Kubañski s³oñ - m³odszy brat s³onia radzieckiego".
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #34 : Styczeñ 01, 2009, 17:47:24 » |
|
Przy wódce w gospodzie trzej ch³opi przechwalaj± siê: - Ja - mówi pierwszy - wyhodowa³em w tym roku wielkie jab³ka. Ka¿de wa¿y³o kilogram! - Moje jab³ka - mówi drugi - by³y wiêksze. Mia³y po dwa kilogramy! - To jeszcze nic - mówi trzeci. - Ja wyhodowa³em takie jab³ko, ¿e jak wioz³em je fur± na jarmark, to wyszed³ z niego robal i ze¿ar³ mi konia!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #35 : Styczeñ 01, 2009, 17:47:41 » |
|
Jagna zaniepokojona dziwnymi odg³osami dochodz±cymi od s±siada, pyta: - Co siê u was dzieje, kumie? - Nic. To tylko te¶ciowa ¶piewa wnukom ko³ysanki. - Chwa³a Bogu! Ju¿ my¶la³am, ¿e ¶winia wam zdycha.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #36 : Styczeñ 01, 2009, 17:48:14 » |
|
- Dlaczego s³oñ nie mo¿e mieæ dzieci z zebr±? - Bo nie potrafi z niej zdj±æ tej cholernej pi¿amy w paski!
S³oñ i mrówka postanowili wybraæ siê na wi¶nie. Przez p³ot przeszli do ogródka s±siada, nagle s³ysz± czyje¶ kroki. Mrówka mówi: - S³oniu, schowaj siê za mn±! Ja siê mniej rzucam w oczy!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #37 : Styczeñ 01, 2009, 17:48:31 » |
|
Pewnego razu so³tys spogl±da na rêce Antka i pyta: - Gdzie¶ straci³ palce u prawej rêki? - A no ze dwa roki temu w³o¿y³em rêkê koniowi do pyska, ¿eby zobaczyæ ile ma zêbów. Wtedy koñ zamkn±³ pysk, ¿eby zobaczyæ ile ja mam palców.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #38 : Styczeñ 01, 2009, 17:48:48 » |
|
Do siedz±cego nad brzegiem rzeki wêdkarza podchodzi mê¿czyzna i mówi: - Gdyby pan co¶ z³owi³, proszê powiadomiæ dyrektora miejscowej szko³y. - Dlaczego? - Dyrektor pisze kronikê naszego miasteczka, a w niej odnotowano, ¿e ostatni po³ów mia³ tu miejsce 9 czerwca 1870 roku.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #39 : Styczeñ 01, 2009, 17:49:05 » |
|
Antek poszed³ nad rzekê ³owiæ ryby. Rozpali³ ognisko i ju¿ mia³ zarzuciæ wêdkê, gdy zauwa¿y³ kurê id±c± w jego stronê. Nie namy¶laj±c z³apa³ j±, oskuba³, upiek³ i zjad³. Nagle patrzy - drog± biegnie s±siadka i wo³a: - Antek, nie widzia³e¶ mojej kury? Antek spogl±da na pióra le¿±ce u jego stóp i mówi: - Rozebra³a siê i pop³ynê³a na drug± stronê rzeki!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #40 : Styczeñ 01, 2009, 17:49:26 » |
|
- Tato, opowiedz co¶ o s³oniach! - Dobrze. Jak wiadomo s± dwa rodzaje s³oni: szare i ró¿owe. S³onie ró¿owe tym siê ró¿ni± od s³oni szarych, ¿e s± bardziej inteligentne. - Jak mo¿na z³apaæ s³onia szarego? - Trzeba wyszukaæ jego ¶cie¿kê do wodopoju, wykopaæ g³êboki rów, zas³oniæ rów ga³êziami i czekaæ, a¿ s³oñ wpadnie. - Rozumiem. A jak ³apie siê s³onia ró¿owego? - Oooo, to ju¿ nie jest takie proste! Wyszukujemy jego ¶cie¿kê do wodopoju i piszemy na niej: 2 + 2 = 5. S³oñ ró¿owy zacznie siê zastanawiaæ, po co kto¶ na jego ¶cie¿ce napisa³ to dodawanie, w dodatku z b³êdem. Tak d³ugo bêdzie siê zastanawiaæ, a¿... stanie siê szary. A s³onia szarego ju¿ wiesz, jak z³apaæ!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #41 : Styczeñ 01, 2009, 17:49:54 » |
|
Do weterynarza dzwoni telefon. - Panie doktorze, nasz± Misiê uk±si³a pch³a! - Czy to pies, czy to kot? - Owad, panie doktorze, owad!
Afryka. Rodzina pawianów zjada obiad. W pewnej chwili matka zwraca siê do synka: - Jedz kulturalnie tego banana no¿em i widelcem, a nie tak jak ludzie - ³apami...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #42 : Styczeñ 01, 2009, 17:50:11 » |
|
Przed ekskluzywnym sklepem w Pary¿u ma³pa wygrywa walczyki, krêc±c korbk± katarynki. Przez chwilê przygl±da siê jej wytworna dama, po czym podchodzi do niej, k³adzie 5 franków i pyta: - A gdzie twój pan? - W knajpie. Chla wódê. - A ciebie ³apa nie boli od tego krêcenia? - próbuje zmieniæ temat dama. - Boli, ale przecie¿ kto¶ musi zarobiæ forsê, ¿eby mój pan mia³ za co wypiæ, no nie?
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #43 : Styczeñ 01, 2009, 17:50:35 » |
|
- Co¶ taki smutny, Józek? - W³a¶nie wróci³em z Afryki. Wyobra¼ sobie, ¿e wspó³¿y³em tam z ma³p±. - Nie martw siê, nikomu o tym nie powiem. Ona te¿ nikomu nie powie. - No w³a¶nie! Nie powie, nie napisze, nie zadzwoni..
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #44 : Styczeñ 01, 2009, 17:50:53 » |
|
W d¿ungli siedz± na palmie trzy ma³py i rozmawiaj±: - Wczoraj wróci³am z wycieczki do Holandii - mówi pierwsza - i kupi³am sobie krowê-holenderkê. Druga: - A ja wczoraj wróci³am ze Szwajcarii i kupi³am sobie z³oty zegarek marki "Tissot". Trzecia ma³pa milczy i zazdro¶ci. Nastêpnego dnia ma³py spotykaj± siê w tym samym miejscu. Pierwsza mówi: - Kto¶ mi ukrad³ moj± krowê! Druga: - Gdzie¶ mi zgin±³ mój zegarek! Trzecia spogl±daj±c na zegarek mówi: - O, ju¿ druga! Pora doiæ krowê!
|
|
|
|
|
|
|
|