dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 28, 2008, 20:38:25 » |
|
Biegnie sobie zaj±c przez las, patrzy, a tu wilk w wilczym dole uwiêziony i wydostaæ siê nie mo¿e. Zaj±czek z satysfakcj± wykorzysta³ sytuacjê i obsika³ wilka, a potem pobieg³ do domu. W domu my¶li: No nie, nie wykorzystaæ takiej sytuacji? Ca³e ¿ycie bêdê ¿a³owa³! I pobieg³szy z powrotem, jeszcze nabobczy³ wilkowi na g³owê. Wróci³ do domu i my¶li sobie: No nie, nie wykorzystaæ takiej sytuacji? Przecie¿ jeszcze mu mog³em naur±gaæ. Biegnie wiêc z powrotem obmy¶laj±c wyj±tkowo perfidne wyzwiska i w tym zamy¶leniu potkn±³ siê i wyl±dowa³ w dole ko³o wilka. - Wilku, wiem, ¿e trudno w to uwierzyæ, ale wpad³em ciê przeprosiæ!
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 28, 2008, 20:38:53 » |
|
- Czym robi± sobie dobrze nied¼wiedzice polarne? - Pingwinem ogolonym do go³ej skóry. - Dlaczego akurat ogolonym? - Bo taki pingwin trzêsie siê ca³y z zimna.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 28, 2008, 20:39:14 » |
|
Idzie nied¼wied¼ przez las, patrzy, le¿y co¶ szarego i sponiewieranego. Podchodzi i widzi - zaj±c! Pyta: - Co jest, zaj±c? - Stary, w lesie grasuje ³o¶-zboczeniec, dupczy wszystko co spotka! Ale nie powiem, kultura, elegancja-francja, wszystko w porz±dku. Idzie nied¼wied¼ dalej, patrzy, co¶ rudego i wymem³anego le¿y. Podchodzi, a to lis. No to cuci i pyta: - Co jest, lisek? - Misiek, nie wiesz? W lesie grasuje ³o¶-zboczeniec, silny, ale elegancki, pe³na kultura, wszystko w porz±dku... Idzie nied¼wied¼ dalej, patrzy, zmrok zapada, czas spaæ. Wymo¶ci³ sobie spanko ga³êziami, wygodnie, ale my¶li: - Przecie¿ w lesie grasuje ³o¶-zboczeniec, muszê siê jako¶ zabezpieczyæ!. I wiele nie my¶l±c zatka³ sobie d**ê ko³kiem. ¦pi, ¶pi i nagle co¶ go obudzi³o, jakie¶ szmery! Wtem us³ysza³ (tu odg³os jak otwieranej butelki wina): - DOBRY WIECZÓR!!!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 28, 2008, 20:39:35 » |
|
1. Kot zawsze spada na 4 ³apy. 2. Kanapka zawsze spada mas³em do do³u. 3. Przywi±zujemy na plecach kota kanapkê mas³em skierowanym w górê. 4. Otrzymujemy lewituj±cy uk³ad do wykorzystania w szybkobie¿nych poci±gach.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 28, 2008, 20:40:00 » |
|
P³ywaj± dwie rybki w akwarium i o czym¶ dyskutuj±. Dyskusja jest coraz bardziej za¿arta, w koñcu dochodzi do k³ótni i rybki obra¿one na siebie nawzajem odp³ywaj± w przeciwleg³e k±ty swojego akwarium. Mija jaki¶ czas, widaæ, ¿e jedna z rybek mocno siê zastanawia, po czym podp³ywa do drugiej i mówi: - No dobrze, przyjmijmy, ¿e nie ma Boga, w takim razie: KTO zmienia wodê w akwarium???
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #20 : Grudzieñ 28, 2008, 20:40:20 » |
|
Trzy kobiety wchodz± do sklepu zoologicznego. Nagle papuga krzyczy: - ¯ó³ta, ró¿owa, niebieska. Jedna z kobiet mówi: - To zabawne, mam ¿ó³t± bieliznê. Inne na to: - No nie, a my mamy ró¿ow± i niebiesk±. By sprawdziæ papugê, nastêpnego dnia wszystkie w³o¿y³y bia³± bieliznê, a papuga krzyknê³a: - Bia³a, bia³a, bia³a! Kobiety by³y pod wra¿eniem. Ostateczny test odby³ siê trzeciego dnia. Kiedy tylko wesz³y, papuga zaskrzecza³a: - £ysa, krêcona, blond! Nigdy wiêcej nie przysz³y!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #21 : Grudzieñ 29, 2008, 09:45:01 » |
|
Na ¶rodku oceanu spotykaj± siê trzy rekiny. Jeden z nich mówi: - Psiakrew, z¿ar³em jednego Francuza. By³ taki wyperfumowany, ¿e do tej pory czkam wod± koloñsk±. Drugi na to: - To jeszcze nic. Ja, zjad³em jakiego¶ Rosjanina, chyba to by³ genera³, bo do tej pory w brzuchu dzwoni mi jakie¶ ¿elastwo. Te jego medale tak brzêcz±, ¿e ryby p³oszê... A trzeci rekin mówi: - To jest wszystko nic, koledzy! Ja z¿ar³em tydzieñ temu jakiego¶ polskiego pos³a, taki mia³ pusty ³eb, ¿e do tej pory nie mogê siê zanurzyæ.....
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #22 : Grudzieñ 29, 2008, 09:45:29 » |
|
Przychodzi krowa do lekarza, tak ucieszona, ci±gle siê ¶mieje. Lekarz pyta: - Co pani dolega? A krowa na to: - Nie wiem, panie doktorze, to chyba po tej trawie.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #23 : Grudzieñ 29, 2008, 09:45:47 » |
|
Pewnej nocy rabu¶ w³ama³ siê do domu i us³ysza³ g³os mówi±cy: - Jezus ciê obserwuje! Kiedy grzeba³ w biurku. Spyta³: - Kto to powiedzia³? I znów us³ysza³: - Jezus ciê obserwuje! Rabu¶ obejrza³ siê po pokoju i zobaczy³ tylko papugê. Zapyta³ papugê, jak ma na imiê. - Korneliusz - odpowiedzia³a papuga. - Co to za imiê - dziwi³ siê rabu¶ - jaki kretyn nazwa³ tak papugê? - Ten sam, który nazwa³ tego rottweilera za tob± Jezus - odpowiedzia³a papuga.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #24 : Grudzieñ 29, 2008, 09:46:18 » |
|
Stoj± dwie krowy na lace i gadaj±: - S³ysza³a¶ o tej chorobie? - S³ysza³am! - Szalej± krowy co? - Szalej± jak jasna cholera! - Dobrze, ze nam pingwinom to nie grozi!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 29, 2008, 09:46:39 » |
|
Leci se wrona, tak siê ogl±da dok³adnie i mówi: - Lewe skrzyd³o czarne.... Prawe skrzyd³o czarne... - kur...., wygl±dam jak Batman!!!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 29, 2008, 09:47:00 » |
|
Pewnego dnia bardzo zapracowana sowa postanowi³a nic nie robiæ zarówno noce jak i dnie. By³a po prostu przepracowana. Pomysla³a sobie, ¿e bêdzie siê opierdalaæ. Siad³a zatem zmêczona na ga³êzi drzewa, jedno skrzyd³o zalo¿y³a sobie za g³owê i odpoczywa wymachujac jedn± nó¿k±. Nagle biegnie sobie scie¿yn± zajac: - Co robisz sowa? - Nic. Opierdalam siê. - A to tak mo¿na? - A nie widaæ? - To ja te¿ bêdê siê opierdalaæ! Po³o¿y³ siê zaj±czek pod drzewem. Pod³o¿y³ sobie jedn± ³apkê pod g³owê i wymachuje nó¿k±. Przebiega drugi zaj±c: - Co robisz zaj±c? - Opierdalam siê. - A to tak mo¿na? - A nie widaæ? - No widzê, widzê! To ja te¿ bêdê siê opierdalaæ! Po³o¿y³ siê zaj±czek ko³o pierwszego zaj±czka. Leniuchuje. Pod³o¿y³ sobie jedn± ³apkê pod g³owê i macha nózk± w powietrzu. Nagle zza drzewa wychodzi wilk. Zjad³ jednego zajaca, zjad³ drugiego zajaca, obliza³ siê. Spojrza³ do góry i pyta sowê. - Hej sowa, Co robisz? - Opierdalam siê! - A te dwa zajace te¿ siê opierdala³y? - Tak. A jak¿e. Wilk chwilê pomysla³ i do sowy: - No widzisz sowa tylko Ci u góry mog± siê opierdalaæ!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 31, 2008, 10:30:05 » |
|
Pewnego razu m³odemu królikowi uda³o siê uciec z laboratorium do¶wiadczalnego. Przelaz³ pod siatk± i znalaz³ siê na du¿ym trawniku. To by³ jego pierwszy kontakt z prawdziw± traw± i jednocze¶nie szok. Zadowolony kica³, skaka³, przewraca³ siê. Po jakim¶ czasie spróbowa³ trawy i stwierdzi³, ¿e ¶wie¿a smakuje znacznie lepiej ni¿ karma, któr± jada³ w niewoli. Zadowolony skaka³ i biega³. W pewnym momencie zauwa¿y³ drewniany p³ot. Pod p³otem by³a ma³a dziura przez któr± mo¿na by³o siê przecisn±æ. Taak! Uda³o siê. Jakie¿ by³o zdziwienie królika, gdy stan±³ oko w oko z grupk± innych królików. - Cze¶æ! (Odezwa³ siê jeden z nich) Sk±d jeste¶? - Uciek³em z laboratorium. - Super! To teraz zamieszkasz z nami! - Fajnie! A co tutaj robicie? - Na przyk³ad skubiemy trawê .. próbowa³e¶?? - No jest zajebista! A co jeszcze ? - Widzisz to pole tam ? To marchewki. Id¼ spróbuj ! Królik spróbowa³ marchewek. By³y soczyste i niewiarygodnie smaczne. Wróci³ do reszty królików. - I co jeszcze robicie? - Widzisz tamto pole? To sa³ata. Id¼ spróbuj! Sa³ata równie¿ by³a boska. Królik ponownie pyta : - No ale chyba jeszcze co¶ robicie? - No jasne! Spójrz w tamten róg! Widzisz? To nasze dziewczynki. Ka¿da chêtna do zabawy! Id¼! Poszalej! Królik polecia³. Po kilku godzinach trykania wróci³ wycieñczony ... - A jeszcze co¶ robicie? Ledwo ¿yjê po tej orgietce .. - No w zasadzie to ju¿ chyba wszystko ... - W takim razie muszê siê z Wami po¿egnaæ. Wracam do laboratorium .. - Do laboratorium?? Po co?? Tu Ci ¼le?? - Nie .. no spoko ... by³o fajnie, ale czas siê zbli¿a i jak nie zajaram to oszalejê ...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 31, 2008, 10:30:24 » |
|
Jecha³ ch³op wozem i uderzy³ konia batem. Koñ odwraca ³eb i mówi: - Jak mnie jeszcze raz uderzysz, to ci tak z kopa oddam, ¿e siê w lustrze nie poznasz! Ch³op zdziwiony: - Pierwszy raz w ¿yciu s³yszê - ¿eby koñ mówi³! - Ja te¿ - przytakn±³ siedz±cy obok ch³opa pies.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 31, 2008, 10:30:40 » |
|
Antek kupuje na targu konia. - Ile pan chce za niego? - Tysi±c z³otych. - Przecie¿ on jest ¶lepy! - Co?! Przejed¼ siê pan nim, to zobaczysz, czy jest ¶lepy! Antek wsiada na konia i zaczyna galopowaæ. Koñ pêdzi przed siebie na o¶lep, prosto na mur z cegie³ i po chwili wpada na niego, koñcz±c w ten sposób ¿ycie. Antek wy³azi spod konia i mówi: - Mówi³em, ¿e jest ¶lepy! - Mo¿e i ¶lepy, ale jaki odwa¿ny!
|
|
|
|
|
|
|
|