*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 03:00:35


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦ledzie w sosie majonezowo-jogurtowym  (Przeczytany 1087 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 24, 2008, 10:35:22 »

Sk³adniki:
8 podwójnych p³atów marynowanych ¶ledzi, ma³y s³oiczek majonezu, jogurt naturalny, 2-3 cebule, pieprz.

Jak przyrz±dziæ?
Najpierw proponujê posiekaæ cebulê w drobn± kostkê i pozostawiæ na oko³o 15 min, aby wyparowa³y olejki eteryczne cebuli. Nastêpnie ze ¶ledzi zdj±æ skórkê i pokroiæ w kostkê. Sos majonezowo-jogurtowy robi siê bardzo prosto: do miseczki wrzuciæ ca³y majonez ze s³oika i jogurt, dodaæ szczyptê pieprzu i wymieszaæ. Nastêpnie w wiêkszej misie pokrojone ¶ledzie u³o¿yæ na dnie, na nie po³o¿yæ cebulê, a nastêpnie oblaæ sosem i tak powtórzyæ parokrotnie. Odstawiæ do lodówki na oko³o 2 godz., aby mog³o siê wszystko przegry¼æ. ¯yczê smacznego!

Uwagi:
Mo¿na zamiast ¶ledzi marynowanych na wagê kupiæ dwa s³oiczki rolmopsów z ogórkiem. I równie¿ ogórek mo¿emy pokroiæ w kostkê i wrzuciæ go do naszych ¶ledzi.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.018 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

saigo-no-chi dacjaforum ultrawinterfell drzewcehalabardy kluczzmierzchu