dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« : Grudzieñ 13, 2008, 21:02:49 » |
|
Sk³adniki: 1 kg ziemniaków, 2-3 filety z ryby morskiej (mintaj, morszczuk, miruna, panga, dorsz), 1 cebula, przecier pomidorowy, bulion warzywny w kostce, oliwa z oliwek, groszek w puszce, koperek, sól.
Jak przyrz±dziæ? Cebulê pokroiæ w kostkê i lekko podsma¿yæ na oliwie. Obrane ziemniaki pokroiæ w 0,5-cm talarki i dodaæ do cebuli. Chwilê razem sma¿yæ, a¿ ziemniaki siê zeszkl±. Ca³o¶æ podlaæ bulionem i dusiæ pod przykryciem, a¿ ziemniaki bêd± prawie miêkkie. Rybê pokroiæ na porcje, lekko osoliæ, uk³adaæ na ziemniakach i dusiæ pod przykryciem ok. 10 min. Nie mieszaæ. Na koniec polaæ rybê rozrzedzonym przecierem pomidorowym i posypaæ zielonym groszkiem i posiekanym koperkiem.
|