dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
 
Offline
Płeć: 
Wiadomości: 2724
Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
 |
« : Grudzień 13, 2008, 21:02:49 » |
|
SkÂładniki: 1 kg ziemniakĂłw, 2-3 filety z ryby morskiej (mintaj, morszczuk, miruna, panga, dorsz), 1 cebula, przecier pomidorowy, bulion warzywny w kostce, oliwa z oliwek, groszek w puszce, koperek, sĂłl.
Jak przyrz¹dziÌ? Cebulê pokroiÌ w kostkê i lekko podsma¿yÌ na oliwie. Obrane ziemniaki pokroiÌ w 0,5-cm talarki i dodaÌ do cebuli. Chwilê razem sma¿yÌ, a¿ ziemniaki siê zeszkl¹. Ca³oœÌ podlaÌ bulionem i dusiÌ pod przykryciem, a¿ ziemniaki bêd¹ prawie miêkkie. Rybê pokroiÌ na porcje, lekko osoliÌ, uk³adaÌ na ziemniakach i dusiÌ pod przykryciem ok. 10 min. Nie mieszaÌ. Na koniec polaÌ rybê rozrzedzonym przecierem pomidorowym i posypaÌ zielonym groszkiem i posiekanym koperkiem.
|