dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« : Grudzieñ 11, 2008, 09:05:35 » |
|
Sk³adniki: bu³ki, miêso (najlepiej wo³owina b±d¼ drób), cebula, papryka, pieczarki, olej do sma¿enia, jogurt naturalny, kefir, czosnek
Jak przyrz±dziæ? Przygotowujemy gulasz: wo³owinê sma¿ymy, dodajemy cebulê, paprykê, pieczarki, przyprawê do gulaszu. Przek³adamy do naczynia ¿aroodpornego i wk³adamy do piekarnika. Trzymamy tak d³ugo, a¿ wo³owina bêdzie chrupi±ca. Z bu³eczek odcinamy kapelusiki, wydr±¿amy ¶rodek, nak³adamy do bu³eczek ciep³y gulasz, przykrywamy kapelusikiem i wstawiamy na chwilê do piekarnika (5-10 min). Po wyjêciu warto podaæ z sosem czosnkowym (do jogurtu naturalnego dodajemy troszkê kefiru i dwa z±bki czosnku). Rewelacja na imprezach! Danie dobre zarówno na kolacjê, jak i obiad. Smacznego!!!
Jak podawaæ? Podawaæ z sosem czosnkowym.
Czas przygotowania: Je¶li mamy ju¿ gotowy gulasz, samo przygotowanie bu³eczek zajmuje ok. 10-15 min.
|