*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:23:17


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bu³eczki z gulaszem  (Przeczytany 1061 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 11, 2008, 09:05:35 »

Sk³adniki:
bu³ki, miêso (najlepiej wo³owina b±d¼ drób), cebula, papryka, pieczarki, olej do sma¿enia, jogurt naturalny, kefir, czosnek

Jak przyrz±dziæ?
Przygotowujemy gulasz: wo³owinê sma¿ymy, dodajemy cebulê, paprykê, pieczarki, przyprawê do gulaszu. Przek³adamy do naczynia ¿aroodpornego i wk³adamy do piekarnika. Trzymamy tak d³ugo, a¿ wo³owina bêdzie chrupi±ca. Z bu³eczek odcinamy kapelusiki, wydr±¿amy ¶rodek, nak³adamy do bu³eczek ciep³y gulasz, przykrywamy kapelusikiem i wstawiamy na chwilê do piekarnika (5-10 min). Po wyjêciu warto podaæ z sosem czosnkowym (do jogurtu naturalnego dodajemy troszkê kefiru i dwa z±bki czosnku). Rewelacja na imprezach! Danie dobre zarówno na kolacjê, jak i obiad. Smacznego!!!

Jak podawaæ?
Podawaæ z sosem czosnkowym.


Czas przygotowania:
Je¶li mamy ju¿ gotowy gulasz, samo przygotowanie bu³eczek zajmuje ok. 10-15 min.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.029 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ads polski-serwer-rpg fox kluczzmierzchu dacjaforum