*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:34:21


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bak³a¿an panierowany  (Przeczytany 1190 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 09, 2008, 20:05:06 »

Sk³adniki:
W zale¿no¶ci od planowanej ilo¶ci - na 2 osoby starczy 1 ¶redni bak³a¿an, 2 jaja, panierka do drobiu, sól, chili w proszku, oliwa lub olej do sma¿enia

Jak przyrz±dziæ?
Bak³a¿ana umyæ, odci±æ ogonek, pokroiæ w pó³centymetrowe plastry (nie grubsze, bo siê nie przesma¿±). U³o¿yæ w misce, posypaæ delikatnie sol±, odstawiæ na 10-15 minutek, ¿eby pu¶ci³y sok. Po tym czasie odlaæ sok, plastry bak³a¿ana panierowaæ jak schabowe w jaju i panierce do drobiu (najlepiej 2-warstwowo ;-) ). Sma¿yæ na z³otobr±zowo na mocno gor±cej oliwie na ma³ym ogniu, ¿eby nie spaliæ panierki. Smacznego!!!

Uwagi:
Najlepiej smakuje prosto z patelni, ale na zimno, np. na drugi dzieñ  te¿ jest wysmienity. Polecam jako alternatywê dla dania miêsnego - prawie tak samo syc±ce. Zamiast bak³a¿ana mo¿na w ten sam sposób potraktowaæ cukiniê.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
luna
Moderator Dzia³u
U¿ytkownik
*
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 87



WWW
« Odpowiedz #1 : Grudzieñ 10, 2008, 13:19:20 »

Sajgonki
- z miêska mielonego wieprzowego(200 g), ry¿owego makaronu(50 g), kie³ków fasoli Mung(1 puszka), marchewki(1 ¶rednia), cebula, kapusty pekinskiej(3 li¶cie), grzybków Mun(5 sztuk), jajka(1 szt) i zawijam w papier ry¿owy...palce lizac..U¶miech)))) oczywi¶cie z sosem s³odko -pikantnym:x (mozna kupiæ mieszankê warzyw chinskich, mrozonych)

- grzyby wrzuciæ na 5 min do wrz±tku, pogotowaæ i po wyjêciu pokroic na cienkie paseczki
-makaron do wrzatku, nie gotowaæ, trzymac pod przykrycuem przez 3 minuty, po wyciagnieciu poci±æ na krótkie 4 cm kawa³ki
-marchwem kapuste i cebule drobno pokroic w paseczki
-wszytkie sk³adniki wymieszac, doprawiæ sola i pieprzem
-papier ryzowy w³ozyæ na chwilke do letniej wody a nastepnie od³o¿yæ by zmiêk³
-uk³adaæ farsz na papierze i zawijac jak go³±bki
-smazyæ w g³êbokim oleju na kolor z³oty
S M A C Z N E G O !!!!
Zapisane

...piêkne, urodziæ siê bez skrzyde³ i wyhodowaæ je sobie (...)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii ads lionesrp dacjaforum fox