*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 09, 2025, 04:09:03

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: "Po przejÂściach"  (Przeczytany 2225 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

I get wings to fly... I'm alive ...

« : Grudzień 05, 2008, 15:48:25 »

Po przeszÂło 22 latach istnienia moje ma³¿eĂąstwo zostaÂło rozwiÂązane...
Gdy zosta³o to og³oszone, by³y m¹¿ szybko znik³ w korytarzu. Nie spojrza³ mi w oczy, nie poprosi³ bym mu wybaczy³a, nie po¿egna³ siê... Zwyczajnie odszed³.
"Na dobre i zÂłe"- to fragment s³ów przysiĂŞgi, ktĂłra przewaÂżnie w pierwszym czÂłonie jest wykonalna, potem najtrudniej jest nauczyĂŚ siĂŞ : "N I E  M Y ÂŚ L E Æ "
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #1 : Grudzień 09, 2008, 14:52:05 »

Czasem myÂślimy, Âże nasze Âżycie zawsze bĂŞdzie takie samo, stÂąpajÂąc po kruchym lodzie nie zauwaÂżamy drobnych jego spĂŞkaĂą.
     Nieprzewidziane zderzenie z lodowatymi kroplami wody moÂże sprawiĂŚ, Âże dÂługo bĂŞdziemy czuĂŚ gĂŞsiÂą skĂłrkĂŞ na swym ciele...
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.

« Odpowiedz #2 : Grudzień 09, 2008, 20:22:21 »

to prawda ÂŻmijko a czasami nie chcemy widzieĂŚ tych pĂŞkniĂŞĂŚ na lodzie i brniemy dalej .Wydaje nam siĂŞ wtedy ,Âże wybieramy najmniejsze zÂło zapominajÂąc o nas samych i naszych potrzebach.Tak byÂło u mnie wszystko byÂło waÂżne tylko nie dla samej siebie i dla innych.Ale  to siĂŞ zmieniÂło teraz jestem szczĂŞÂśliwa realizuje ,robiĂŞ to co lubie i nikt krzywo na mnie za to nie patrzy.Wreszcie jestem sobÂą warto byÂło siĂŞ rozwieœÌ

Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
@Âżmijka
Administrator
Ekspert

« Odpowiedz #3 : Grudzień 29, 2008, 14:46:16 »

Moja ÂświadomoœÌ dopiero do tego dorasta... Trudno powiedzieĂŚ bym czuÂła siĂŞ szczĂŞÂśliwa. Borykam siĂŞ z natÂłokiem myÂśli na temat mojej przyszÂłoÂści. Teraz i ja nie muszĂŞ siĂŞ martwiĂŚ o to, Âże komuÂś moje zachowanie moÂże siĂŞ nie spodobaĂŚ, jestem "wolna" mimo, Âże sÂłowo to jest wyjÂątkowo zÂłudne. CiĂŞÂżar przeszÂłoÂści ciÂągnie mnie czĂŞsto ku doÂłowi... tonÂący brzytwy siĂŞ chwyta... lĂŞkam siĂŞ rozpamiĂŞtywaĂą.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.

« Odpowiedz #4 : Grudzień 29, 2008, 22:41:45 »

ÂŻmijko zgadzam siĂŞ z Navi ,czas goi rany nawet rozpamiĂŞtywanie nie boli .Nikt nie powiedziaÂł,Âże bĂŞdzie prosto i Âłatwo zresztÂą tak byÂłoby nudno.CzÂłowiek potrzebuje motywacji dla mnie motywacjÂą byÂły i sÂą dzieci,to dla nich walczyÂłam podnosiÂłam siĂŞ nawet wtedy gdy nie miaÂłam na to ochoty.

Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
Herkules
Aktywny uÂżytkown.
UÂżytkownik

« Odpowiedz #5 : Grudzień 30, 2008, 14:08:27 »

...CiĂŞÂżar przeszÂłoÂści ciÂągnie mnie czĂŞsto ku doÂłowi... tonÂący brzytwy siĂŞ chwyta... lĂŞkam siĂŞ rozpamiĂŞtywaĂą.

@¿mijko, w ¿yciu nie o to chodzi aby chwytaÌ siê brzytwy. Od balastu, który ci¹gnie ku do³owi nale¿y siê odci¹Ì, wiem ¿e to nie³atwe, ale mo¿liwe.
Skoro siĂŞ lĂŞkasz rozpamiĂŞtywaĂą, to nie czyĂą tego, z czasem duÂżo rzeczy samo siĂŞ zaciera. KiedyÂś teÂż startowaÂłem z tego punktu, w ktĂłrym jesteÂś teraz.
ZnalazÂłem sobie nowe hobby, a nawet kilka, zrobiÂłem kilka kursĂłw, poznaÂłem nowych ludzi. Dzisiaj juÂż nawet nie pamiĂŞtam, kiedy zauwaÂżyÂłem, Âże tak jak ÂżyjĂŞ teraz, jest caÂłkiem wygodne. Nadal uwaÂżam, Âże czÂłowiek nie Âżyje po to aby siĂŞ zamartwiaĂŚ.
Pozdrawiam i powodzenia ÂżyczĂŞ
alicja
UÂżytkownik
**

« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2009, 12:49:59 »

Nikt nie mĂłwiÂł,Âże bĂŞdzie Âłatwo.Trzeba prĂłbowaĂŚ.Wiele osĂłb pyta skÂąd czerpiĂŞ siÂły,by trwaĂŚ??PrzeÂżyÂłam w Âżyciu super ciĂŞÂżkie chwile,z ktĂłrych niewielu potrafiÂłoby siĂŞ podnieœÌ,a jednak ciÂągnĂŞ do przodu,jestem uparta dziĂŞki temu nie mam depresji,choĂŚ wiele siĂŞ wydarzyÂło.Moim mottem Âżyciowym jest myÂśl,Âże dopĂłki trwa Âżycie czas na zmiany:)Jest wiĂŞc czas smutku i czas radoÂści.Od nas samych zaleÂży,jak dÂługo bĂŞdziemy siĂŞ podnosiĂŚ.Jest taka ksi¹¿ka ktĂłrÂą polecam pt."PotĂŞga podÂświadomoÂści".Zawiera wiele  dobrych rad.Uczy,by myÂśleĂŚ pozytywnie,nie poddawaĂŚ siĂŞ w chwilach smutku.Nie bĂłjmy siĂŞ marzyĂŚ i realizowaĂŚ swoje maleĂąkie pragnienia.A kiedy juÂż na prawdĂŞ jest  Âźle,pamiĂŞtajmy,Âże jutro teÂż jest dzieĂą,NOWY,nowa szansa.Nie marnujmy jej na rozpamiĂŞtywanie tego,co juÂż byÂło.Wspominanie bĂłlu teÂż jest dobre,ono oczyszcza,pozwala przetrwaĂŚ smutek,przyznaĂŚ przed samym sobÂą,Âże czujemy,jesteÂśmy wraÂżliwi.Ale co dalej??Czego chcemy??Czas ruszyĂŚ do przodu i rozejrzeĂŚ siĂŞ wokó³,czy jesteÂśmy sami?czy jest obok nas jakiÂś przyjaciel,ktĂłry do nas do³¹czy?Gdy jest nam Âźle,starajmy siĂŞ wyjœÌ do ludzi.MoÂże ktoÂś ma lepszy pomysÂł na rozwiÂązanie naszego problemu,a moÂże sama obecnoœÌ drugiej osoby poprawi nam nastrĂłj??ÂŁatwo zÂłamaĂŚ jednÂą ga³¹zkĂŞ,ale jeÂśli ich juÂż jest kilka,o wiele trudniej-wiÂązka jest juÂż mocniejsza.Dlatego nie zamykajmy siĂŞ teÂż w swym cierpieniu, sÂą ludzie ktĂłrzy chcÂą nam pomĂłc.PozwĂłlmy im na to.Polecam przyja¿ù,wspĂłlnÂą wymianĂŞ doÂświadczeĂą przy kawce i ciasteczku.SHOW MUST GO ON!To my kreujemy swoje Âżycie i w duÂżym stopniu od nas ono zaleÂży.A wiĂŞc do dzieÂła ludziki!Pozdro.ALICJA   Chichot         

Mi³oœÌ jest ¿yciem w ca³ej swej pe³ni, jak puchar pe³en wina.
¯yjemy na tym œwiecie dot¹d, dopóki kochamy... ¯ycie zdobywa swe bogactwa - dziêki poparciu œwiata, sw¹ wartoœÌ - dziêki poparciu mi³oœci.

Rabindranath Tagore (Rabindranath Thakur, 1861 - 1941)
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: