dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #15 : Grudzieñ 26, 2008, 16:06:40 » |
|
Janusz Radek o Dodzie i Feel:
- Ci, którzy robi± popow± muzykê, jak Feel czy Doda, s± atakowani przez masy gadaj±cych g³ów, ¿e to papka, g**no. Ja uwa¿am, ¿e je¿eli s± odbiorcy, którzy przychodz± na ich koncerty, to jest to w porz±dku. Kwestia gustu. Nie znoszê pretensji wszystkich tych, którzy pisz± skomplikowane teksty i uwa¿aj±, ¿e nie s± to teksty dla zwyk³ych ludzi, czyli g³upiej t³uszczy. A jedynie ta wysublimowana tkanka spo³eczna, do której sami nale¿±, mo¿e co¶ zrozumieæ. Taka postawa wynika z kompleksów.
Mieszko (Grupa Operacyjna) o Dodzie i Michale Wi¶niewskim:
- Nasze piosenki to emocjonalna reakcja na to, z czym siê stykamy. ¦miem twierdziæ, ¿e takie zjawiska jak Doda, Micha³ Wi¶niewski to s± normalni ludzie, ale funkcjonuj± jako byty popkulturowe, medialne. Doda to jest normalna kolesiówka, któr± mo¿na spotkaæ, u¶cisn±æ jej rêkê czy dostaæ od niej w nos, ale funkcjonuje równie¿ jako okre¶lony obraz w naszych umys³ach. Dla mnie Doda i Micha³ Wi¶niewski s± równie realni jak postacie z moich ulubionych filmów.
Micha³ Wi¶niewski o Michale Wi¶niewskim:
- To dziwne uczucie, ale jestem przyzwyczajony do bycia outsiderem, do tego, ¿e jestem obcy w¶ród t³umu. Chyba zaczê³o mi to w pewnym momencie odpowiadaæ. Nie muszê w tym piekie³ku z ca³± reszt± biæ siê o kawa³ek skórki chleba. To dobrze.
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #16 : Grudzieñ 26, 2008, 16:07:02 » |
|
Maryla Rodowicz o ulubionych samochodach marki porsche:
- S±... niewygodne (¶miech). Bardzo niewygodne! W³a¶ciwie to trzeba siê po³o¿yæ na ziemi, by do niego wsi±¶æ. Trzeba mieæ te¿ silne miê¶nie brzucha, ¿eby z niego wysi±¶æ. Bo siedzi siê prawie na ziemi. A drzwi s± bardzo d³ugie - bo to jest dwudrzwiowy samochód. Tak¿e trzeba te ciê¿ki drzwi otworzyæ, wystawiæ nogê, napi±æ wszystkie miê¶nie, by z porsche siê wydobyæ ... Ale w miêdzy czasie to jest sama przyjemno¶æ. Inna niewygoda to bardzo ma³y baga¿nik. Mieszcz± siê tam tylko moje zakupy spo¿ywcze. Polskie drogi to nie jest najlepsze miejsce dla tego typu samochodów. Ale mam takie wybrane odcinki, gdzie mogê "depn±æ". A najwa¿niejsze w porsche jest przyspieszenie. To jest w³a¶nie to, za co ten samochód kocham. I chyba ka¿dy, kto siedzia³ albo siedzi w tym aucie. Jak siê stoi na ¶wiat³ach, to... wszystko zostaje w tyle (¶miech).
Krzysztof Krawczyk o Maryli Rodowicz, disco polo i Krzysztofie Krawczyku:
- Czujê silne emocje w stosunku do Maryli Rodowicz! Ona zawsze by³a dla mnie wzorem, jak walczyæ, jak siê nie poddawaæ. Zaczê³a mnie denerwowaæ. Ona ¶piewa, ¶piewa, sukces za sukcesem, a ja wystêpujê w jakim¶ "Disco Relaksie". Zastanawia³em siê: "Co ja tutaj robiê?". No i pojawi³ siê jak anio³ z nieba ten Goran Bregoviæ, który wykopa³ wszystkie drzwi, które by³y pozamykane. Nagle okaza³o siê, ¿e Krawczyk dalej ¶piewa i koñca nie widaæ (¶miech)!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #17 : Grudzieñ 26, 2008, 16:07:31 » |
|
Stuart Braithwaite (Mogwai) o Arturze Borucu:
- Pamiêtam mecz na Ibrox Park [stadion Glasgow Rangers, odwiecznego przeciwnika Celtic], kiedy Celtic przegrali z Rangers. Ka¿dy by³ zawiedziony i wkurzony. Ale nie Artur. On po prostu wzi±³ flagê Celtic z napisem "Mistrzowie", bo przecie¿ zdobyli¶my ostatnie mistrzostwo Szkocji, i po prostu przebieg³ sobie przed sektorem najzagorzalszych fanów Rangers (¶miech). To by³o niesamowite. W momencie fani Celtic przestali siê smuciæ i zaczêli bawiæ siê, jakby¶my co najmniej wygrali ten mecz 3:0. Byli¶my z niego tacy dumni!
Anita Lipnicka o sukcesie duetu z Johnem Porterem:
- Nasz fenomen polega³ na tym, ¿e dwa ¶wiaty siê ze sob± zderzy³y. Wydaje mi siê, ¿e przez te sze¶æ lat podnie¶li¶my standardy je¶li chodzi o tak zwan± muzyk± popularn±, bo mimo wszystko to, co robimy, siê sprzedaje. Jest mnóstwo ludzi, którzy maj± wy¿sze oczekiwania i chc± czego¶ wiêcej ni¿ Dody Elektrody. I to jest ca³a rzesza zaniedbanej publiczno¶ci, zaniedbanej przez media, komercyjne radiostacje, publiczn± telewizjê. Tam jest jednak bieda z nêdz±, je¶li chodzi o kulturê.
A okazuje siê, ¿e Polacy s± naprawdê wra¿liwi i chcieliby czego¶ fajnego pos³uchaæ. Nam siê uda³o spotkaæ z t± publiczno¶ci±. Naprawdê fajne twarze przychodz± na nasze koncerty, widzimy siê z tymi lud¼mi i to zupe³nie inna publiczno¶æ od tej, która przychodzi³a na koncerty Varius Manx. Ju¿ we mnie nikt nie rzuca pluszowymi misiami.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #18 : Grudzieñ 26, 2008, 16:08:31 » |
|
Daniel Ash (Bauhaus) o rocku progresywnym:
- Sex Pistols podobali mi siê to tak¿e z tego powodu, ¿e ich muzyka by³a policzkiem dla tych wszystkich przerysowanych i wydumanych zespo³ów progresywnych. My¶lê, ¿e Yes jest najgorsze z ca³ej tej "paczki". Ich muzyk± mo¿na mnie torturowaæ. Nie znajdujê w niej nic interesuj±cego. Tego nie da siê po prostu s³uchaæ. Zero seksapilu, nic... Ich muzyka jest tak rozpiêta, ¿e nie mo¿na o niej nic powiedzieæ jak tylko przerysowane, pseudointeligenckie bzdury. To kojarzy mi siê z tak± sytuacj± z m³odo¶ci - pewnie ka¿dy co¶ takiego prze¿y³. Mianowicie na imprezach jest grupa brodatych kolesi, którzy w kuchni pieprz± jakie¶ bzdury o polityce. A ca³a reszta stara siê poderwaæ dziewczyny. I w³a¶nie ci go¶cie w kuchni to fani Yes.
Piasek o tabloidowych "wyciekach kontrolowanych":
- Istnienie w wymiarze popularno¶ci jest zawsze pewn± form±, je¶li nie oszustwa, to kreacji. Wielu ludzi siê do tego nie przyznaje. Uczciwo¶æ ka¿e powiedzieæ, ¿e je¿eli kto¶ odwiedza portale, zw³aszcza te ró¿owe, to gwarantujê mu, ¿e wiêkszo¶æ tych informacji jest kreowanych przez artystów na w³asne potrzeby. To jest chêæ osi±gniêcia popularno¶ci poprzez dzia³ania kompletnie nie maj±ce nic wspólnego z ich warto¶ci±, z tym, co potrafi± robiæ. Ka¿dy po drugiej strony monitora musi zadaæ sobie pytanie, czy chce, by to przez jego okno zagl±dano mu do ¶rodka. Bycie osob± rozpoznawaln± wymaga pewnej dozy ekshibicjonizmu. Ka¿dy z nas jest ekshibicjonist±. Je¿eli za chwilê tu i ówdzie uka¿e siê wiadomo¶æ, jakiego koloru noszê majtki i czy to przypadkiem nie s± stringi, to wiedz, ¿e takie informacje s± w 90% kreowane przez artystów.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #19 : Grudzieñ 26, 2008, 16:08:48 » |
|
Natalia Lesz o polskim show biznesie:
- Ca³y show biznes jest w Polsce trochê za¶ciankowy, jak powiedzia³a Agnieszka Chyliñska. Nie pi³am z nikim wódki, by³am przez parê lat w Ameryce, przez co niektórzy mnie nie lubi±.
Maciej Maleñczuk jak zwykle kontrowersyjnie:
- Moda na beaty bija. Wszyscy wracaj± do ¿ywych perkusistów. Mo¿e tylko obecne pokolenie 25-latków zosta³o wykastrowane i pozbawione mo¿liwo¶ci obcowania z ¿yw± muzyk±. Wpakowali siê w clubbing i uwa¿aj±, ¿e gitary nie s± "cool". Mnie siê wydaje, ¿e takie podej¶cie nie jest ju¿ "cool". "Very cool" jest zatañczyæ z dziewczyn±. I nie piep***æ siê w tañcu. Zawsze powtarzam, ¿e ja siê w tañcu nie pier***ê. Chcia³bym móc podej¶æ do obcej kobiety, wzi±æ j± w pó³ i w tañcu zakrêciæ. Tak nie mo¿na zrobiæ w dzisiejszych czasach, bo dostaniesz w pysk albo kosê od jej znajomych. Jej koledzy bêd± my¶leæ, ¿e nie chcesz z ni± tañczyæ, ale spó³kowaæ, kopulowaæ i rozmna¿aæ siê. Co jest zgodne z duchem naszego katolickiego kraju. Bo my mo¿emy kopulowaæ tylko wtedy, kiedy chcemy mieæ dzieci. W ten sposób nigdy normalnie nie zatañczymy. Zreszt± to prawda, ¿e trudno tañczy siê w d³ugiej sutannie. Pl±cz± siê nogi. Chcia³bym zreszt± zobaczyæ ksiêdza w tañcu.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #20 : Styczeñ 18, 2009, 20:33:40 » |
|
potkni±cia s³owne "zwyk³ych"ludzi
"auto jest sprowadzone z anglin jest sprawne jerzdzoce ,posiada dowut rejestaracyjny angilski wiec morzna je bedzie zarejestrowac, popszerubkach przebiek 97 tysiecy mil jest to silnik na lacuchu disel, kolru srebrnego ,posiada drobne rysy na tylnym zderzaku nprawde warto w tej cenie w tym alcie jest USZKODZONA TURBINA NADAL JEZDZ ALE KOPCI , po szczguly prosze dzwonic interesuje nas wspulpraca na stale morzemy sprowadzic karzde alto masztne na zamuwienie po wstampnych negocjach informacje na tel."
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #21 : Luty 16, 2009, 18:45:05 » |
|
List matki blondi do syna.
Piszê do Ciebie tych kilka linijek ¿eby¶ wiedzia³, ¿e do Ciebie piszê. Wiêc je¶li otrzymasz ten list to znaczy, ¿e dobrze do Ciebie dotar³. Je¶li go nie otrzymasz, to poinformuj mnie o tym, wy¶lê go jeszcze raz.
Ostatnio ojciec przeczyta³ w pewnej ankiecie, ¿e najwiêcej wypadków zdarza siê kilometr od domu, dlatego zdecydowali¶my siê przeprowadziæ dalej. Dom jest wspania³y; jest tu pralka, chocia¿ nie jestem pewna czy jest sprawna. Wczoraj w³o¿y³am do niej pranie, poci±gnê³am za sznurek i pranie gdzie¶ wsi±k³o.
No ale có¿, pogoda nie jest tu najgorsza. W tamtym tygodniu pada³o tylko dwa razy. Pierwszy raz pada³o trzy dni, drugim razem - cztery. Je¶li chodzi o t± kurtkê, któr± chcia³e¶, wujek Piotr powiedzia³, ¿e je¶li ci j± wy¶lê z guzikami, które s± ciê¿kie, to bêdzie drogo kosztowa³o, wiêc oderwa³am guziki i w³o¿y³am je do kieszeni. Ojciec dosta³ pracê, jest bardzo dumny, ma pod sob± jakie¶ 500 osób. Kosi trawê na cmentarzu.
Twoja siostra Julia, ta, która wysz³a za swojego mê¿a, wreszcie urodzi³a. Nie znamy jeszcze p³ci, dlatego ci nie powiem jeszcze czy jeste¶ wujkiem czy cioci±. Je¶li to dziewczynka, twoja siostra chce nazwaæ j± po mnie, ale to bêdzie dziwne nazwaæ swoj± córkê "mama". Nie widzieli¶my za to wujka Izydora, tego który umar³ w tamtym roku...
Gorzej jest z twoim bratem Jasiem. Zamkn±³ samochód i zostawi³ w ¶rodku kluczyki. Musia³ i¶æ do domu po drugi komplet, ¿eby nas wyci±gn±æ z auta. Je¶li bêdziesz siê widzia³ z Ma³gosi±, pozdrów j± ode mnie. Je¶li jej nie bêdziesz widzia³, nic jej nie mów.
Twoja mamusia Krysia
P.S. Chcia³am ci w³o¿yæ parê groszy do listu, ale zaklei³am ju¿ kopertê.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #22 : Luty 18, 2009, 17:59:19 » |
|
1. Napisy na pojemnikach z jajami: Tesco: "Wsie jaja" Carrefour: "Swie¿e jaja z zielonych p³uc Polski". 2. Nalepka: "Odwrócenie opakowania do góry nogami mo¿e spowodowaæ powa¿ne uszkodzenie zawarto¶ci" - umieszczona na DNIE pude³ka. 3. "Olej dynamicznych ludzi!" (to byla reklama oleju silnikowego, a nie wezwanie do dyskryminacji czê¶ci spo³eczeñstwa, wbrew pozorom) 4. W instrukcji obs³ugi pralki automatycznej (whilrpool): "nie wk³adaæ dzieci do ¶rodka bêbna." 5. Ostrze¿enie zamieszczone na metce: "Ko³dry nie praæ, bo mo¿e zbaranieæ." 6. "Wytrysk nastêpuje po kilkakrotnym przesuniêciu dzwigni± 22, a ilo¶æ wyrzucanego p³ynu zale¿y od szybko¶ci ruchów". To instrukcja obs³ugi zraszacza !!!!! 7. Na workach od odkurzacza: "Worek nie jest zabawk±. Za³o¿enie na g³owê grozi uduszeniem." 8. Na opakowniu wêdzonego ³ososia: Sk³ad: - "³oso¶, sól, dym..." 9. Reklama odkurzaczy firmy Electrolucs: "Electrolucs sucks the best!"
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 17, 2009, 11:11:00 » |
|
Docinki
Docinki mog± pos³u¿yæ roz³adowaniu napiêtej sytuacji w towarzystwie lub te¿ poprawie humoru tak¿e osoby do, której kierowane s± te s³owa. Nie nale¿y jednak stosowaæ ich bez celu, zbyt czêsto lub te¿ w celu obra¿enia drugiej osoby. Nie o to tu chodzi. Docinek mam ¶wiadczyæ o b³yskotliwo¶ci Twojego umys³u, o tym, ¿e potrafisz w weso³y i ¿artobliwy sposób obróciæ czyj±¶ wtope nie szydz±c zbytnio przy okazji z drugiej osoby :-).
Daj mi swoje zdjêcie... bo chce sobie zrobic kanapke z pasztetem :-)
Twoje zêby s± jak gwiazdy na niebie ¿ó³te i daleko od siebie.
Jejku, ale be³kot. We¼ siê w gar¶æ - id¼ odgarniaæ ¶nieg :-]
Spadaj na drzewo wie¶niaku z kompleksem ¼le powi±zanego snopka siana.
Stary zainwestuj w Tic-Taki bo ci jedzie z gêby jak z murzyñskiej chaty.
Zajmi siê lepiej czym¶, co nie wymaga, a¿ tak wielkiego wysi³ku umys³owego, jak pisanie komentarzy. Puszczaj latawce, lep z plasteliny puszczas bañki. Mo¿e w tym bêdziesz lepszy.
Twoja twarz wygl±da jak twarz Pinokia po inwazji termitów. CDN.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 17, 2009, 11:11:22 » |
|
Jeste¶ intelignetny jak komentarze na Onecie.
Twoja twarz jest jak akumulator... ino ³adowaæ.
Jeste¶ tak dowcipny jak twój ojciec, którego najlepszym kawa³em jeste¶ ty.
Twój be³kot jest bardzo wymowny.
Nie mów tyle, bo ci siê ¿ylaki na zêbach porobi± :p
Tobie chyba w mózgu chomiki graja w ping-ponga!
Krêcisz siê jak smród po gaciach.
Widzia³em ciê w sklepie rowerowym na pu³ce z peda³ami.
Masz twarz, jakby ciê w dzieciñstwie z procy karmili.
Masz twarz jak rozrzutnik do gnoju.
Jedzie ci z pyska jak z dupy tygryska.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #25 : Kwiecieñ 17, 2009, 11:11:39 » |
|
Jak cie hukne w klate to ci siê Polo Cocta z komuni odbije.
Fajne masz spodnie - mêskich nie by³o?
Nie prze¿ywaj tak, bo majtek nie dopierzesz.
Mów wolniej i du¿ymi literami!
Kulaj dropsa.
Niech ciê kura jajem trza¶nie.
Co siê tak gapisz, jak dupa na sedes?
Paln±³e¶ jak ³ysy grzywk± o kant ko³a!
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #26 : Kwiecieñ 17, 2009, 11:11:56 » |
|
Jeste¶ poci±gaj±ca jak sp³uczka od klozetu.
Masz nogi jak skrzy¿owane drogi.
Ch³opie ustaw siê prostopadle do ¶ciany, we¼ szybki rozbieg i zdrzemnij siê trochê bo Dobranocka dopiero o 19 00.
Jeste¶ tak denna jak ¶wie¿o¶æ miêsa i wêdlin w supermarketach.
Zofia ja Ciê nawet polubi³em, ale poszê trzymaj rêce z dala od klawiatury.
Asia zmieñ sobie pampersa, wyjd¼ przed blok i ca³uj pieski pod ogonem.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #27 : Sierpieñ 25, 2009, 18:25:54 » |
|
Sylvester Stallone Byæ mo¿e na pierwszy rzut oka prezentuje siê jak King Kong, ale tak naprawde w ¶rodku jestem jak Hugh Grant-romantyczny i liryczny
Christina Aguilera Mama opowiad³a mi wiele fascynuj±cych historii o Starym Kontynencie. Dlatego postanowi³am tam pojechaæ. Ju¿ nawet kupi³am bilet do Tokio.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #28 : Sierpieñ 25, 2009, 18:28:35 » |
|
Mariah Carey Kiedy ogl±dam w telewizji afrykañskie dzieci, kroi mi siê serce.Oczywi¶cie chcia³abym byæ taka szczup³a jak one , ale bez tych wszystkich much , ¶mieci i brudu doko³a.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #29 : Kwiecieñ 22, 2010, 14:14:02 » |
|
Albert Einstein Wyobra¼nia jest wa¿niejsza od wiedzy, poniewa¿ wiedza jest ograniczona.
|
|
|
|
|
|
|
|