dorka699
Moderator
Ekspert
Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
 |
« : Grudzień 03, 2008, 21:03:30 » |
|
Britney Spears "Nigdy nie chciaÂłam pojechaĂŚ do Japoni .PowĂłd jest prosty -nie lubiĂŞ ryb.A tam ,w Afryce,je siĂŞ ich mnĂłstwo."
Arnold Schwarzenegger "Uwa¿am ,¿e homoseksualne ma³¿eùstwa to coœ ,co powinno byÌ zawierane miêdzy kobiet¹ i mê¿czyzn¹."
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2008, 09:56:33 » |
|
Linda Evangelista "Nie jestem na Âżadnej diecie.Ja po poprostu nie jem tyle ,ile naprawde bym chciaÂła"
Lech Kaczyùski "Szanowni paùstwo,zgromadzeni na tej sali..........."-tak Lech Kaczyùski zacz¹³ przemówienie 11.11.08 stoj¹c na placu Pi³sudskiego w Warszawie.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 05, 2008, 16:34:32 » |
|
Christina Aguilera "To gdzie w tym roku odbĂŞdzie siĂŞ Festiwal filmowy Cannes ?"
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 05, 2008, 16:56:03 » |
|
* Informatyk (do denerwuj¹cego go ch³opaka):- Ch³opcze, bo jak ciê kopnê, to ci prêdkoœÌ œwiat³a wyjdzie oczami!
* Polonistka (do kolegi):- Ty ju¿ chyba bez pomocy ojca piszesz te wypracowania, bo jakoœ ostatnio mniej b³êdów znajdujê...
* Polonistka (zdegustowana):- Po co wy w ogĂłle chodzicie do szkoÂły? ÂŻeby poprawiĂŚ statystykĂŞ?
* Katechetka (do szalejÂącego kumpla):
- Ty! Jak siĂŞ nazywasz?
- On ( bezczelnie):- Adam MaÂłysz!
- Ona:- Adam, dostajesz uwagĂŞ!
Po chwili podpada jej nastĂŞpny chÂłopak.
- Ona: A ty jak siĂŞ nazywasz?
On podaje prawdziwe nazwisko, ale klasa wci¹¿ œmieje siê z dowcipu tego pierwszego.
- Ona ( sÂłyszÂąc to ):- Nie kÂłam! PrzecieÂż wiem, Âże to taki sportowiec!
* W trakcie lekcji matematyki do klasy wchodzi ksiÂądz.
On:- PamiĂŞtacie, jak wam mĂłwiÂłem, Âże kaÂżdy prawdziwy katolik powinien mieĂŚ
Pismo ÂŚwiĂŞte?
My ( niepewnie):- No tak...
On:- To niech mi ktoÂś poÂżyczy swoje, bo mi siĂŞ gdzieÂś zapodziaÂło ...
* Podczas lekcji kolega zaczyna uderzaĂŚ dÂługopisem o ÂławkĂŞ.
Nauczycielka:- Co ci jest?
On:- A, dÂługopis mi siĂŞ wypisaÂł ...
Ona:- To dobrze, bo juÂż myÂślaÂłam, Âże to Parkinson ...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 05, 2008, 16:56:31 » |
|
Chemiczka (zaczynajÂąc lekcjĂŞ):- Moi drodzy parafianie...
* Informatyk (wchodzÂąc do klasy):- I co tam sÂłychaĂŚ u dzieci Trzeciego ÂŚwiata?
* Polonista:- SÂłowacki to byÂł wielki czÂłowiek i w ogĂłle rockendrollowy chÂłopak ...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 08, 2008, 09:11:09 » |
|
Patrz¹c z okna na zrewoluconizowan¹ ulicê parysk¹, Talleyrand, plasn¹³ w d³onie i wykrzykn¹³ zadowolony: - Nasi gór¹! - Jacy nasi? - spytano go od razu. - A to - zobaczy sie jutro.
— Maurice Talleyrand-PĂŠrigord
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 18, 2008, 12:22:42 » |
|
Britney Spears - Jestem za kar¹ œmierci.Przestêpca powinien mieÌ nauczkê na przysz³oœÌ.
Naomi Campbell -Kocham AngliĂŞ ,a szczegĂłlnie nasze narodowe jedzenie -nic nie smakuje mi lepiej niÂż makarony.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 24, 2008, 10:28:02 » |
|
Russell Crowe WdepniĂŞcie w kupe konia to zupeÂłnie inne uczucie niÂż wdepniĂŞcie w kupe krowy
Pamela Anderson Uprawa i sprzedaÂż narkotykĂłw zlikwidujÂą, rĂłwnieÂż bezrobocie w naszym wspaniaÂłym kraju.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 24, 2008, 10:29:25 » |
|
Olivier Janiak Zdarza mi siĂŞ pluĂŚ ,zdarza mi siĂŞ sikaĂŚ do zlewu ,za seks nie zapÂłaciÂłem nigdy........
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 26, 2008, 16:02:59 » |
|
Justyna Steczkowska
- Wiem, co jest dla mnie w Âżyciu najwaÂżniejsze. Nic nie przebije tego, jak bardzo kocham swoje dzieci i swojÂą rodzinĂŞ. Nawet - przepraszam - gÂłupie media. Nie mĂłwiĂŞ oczywiÂście o wszystkich mediach. Ale o tych, ktĂłre non stop starajÂą siĂŞ mnie przyÂłapaĂŚ na jakimÂś romansie, ktĂłry nie istnieje. Nie udaÂło im siĂŞ zniszczyĂŚ mojego szczĂŞÂścia przez 10 lat, a zwÂłaszcza przez kilka ostatnich, kiedy to wszystko tak bardzo siĂŞ zmieniÂło. Wiem, co jest dla mnie waÂżne, co jest mniej waÂżne i co jest zupeÂłnie niewaÂżne.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #10 : Grudzień 26, 2008, 16:03:47 » |
|
ÂŁukasz Zagrobelny przed wystĂŞpem na festiwalu w Opolu:
- Czym zaskoczê publicznoœÌ? Œci¹gnê spodnie!
Ewelina Flinta o fenomenie programĂłw telewizyjnych z udziaÂłem celebrities:
- Ludzie lubi¹ ogl¹daÌ swoich ulubieùców, którzy zmagaj¹ siê w innych konkurencjach. Ale s¹ te¿ tacy, którzy czekaj¹, a¿ komuœ siê noga powinie. Chyba jednak to jest zwyk³a ciekawoœÌ ludzi, jak te gwiazdy poradz¹ sobie z nowym zadaniem.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #11 : Grudzień 26, 2008, 16:04:25 » |
|
Tola Szlagowska (Blog 27) o sprawach ostatecznych:
- Dla mnie œmierÌ po prostu istnieje, tak samo jak na przyk³ad mi³oœÌ. Jak o tym pamiêtam, jest mi ³atwiej, przestajê siê do³owaÌ i myœlê: "Wake up, leave the shit behind...", i po prostu wystarczy coœ zrobiÌ, ¿eby by³o fajnie, zrobiÌ to, czego siê naprawdê chce i o czym siê marzy.
Alicja Boratyn o ostatecznym odejÂściu z Blog 27:
- Z zespo³u odesz³am, gdy¿ nie czu³am siê w tym swobodnie. Ja to traktowa³am jako dobr¹ zabawê, choÌ oczywiœcie by³o to te¿ du¿e doœwiadczenie, nauka i wiele z tego wynios³am. Jednak, jeœli mam mo¿liwoœÌ i jestem na tyle odwa¿na, ¿eby zrobiÌ coœ swojego, to postanowi³am tego spróbowaÌ.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #12 : Grudzień 26, 2008, 16:04:53 » |
|
Robert GawliĂąski o bardzo rock'n'rollowych poczÂątkach WilkĂłw:
- MogĂŞ nawet zaryzykowaĂŚ tezĂŞ, Âże pierwsze kilka lat WilkĂłw ÂżyliÂśmy tak szybko, jakbyÂśmy przeÂżyli 20. Na pewno sÂą przemyÂślenia...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #13 : Grudzień 26, 2008, 16:05:15 » |
|
Mark Eitzel (American Music Club) o wyborach prezydenckich w USA:
- Amerykaùska wersja wolnoœci, któr¹ proponujemy œwiatu to zag³ada, ludobójstwo, apokalipsa... Takie tam rzeczy... A ju¿ na powa¿nie, to niestety nasz kraj zamiast szerzenia pokoju wyró¿nia siê takimi okropieùstwami. Czy nowy prezydent to zmieni? Nieee... Korporacje trzymaj¹ rêkê na pulsie i przy okazji na dupie ka¿dego amerykaùskiego polityka. Nie ma szans na to, by korporacje kiedykolwiek straci³y w³adzê.
Justin Sullivan (New Model Army) o byÂłym rzÂądzie PIS-LPR-Samoobrona:
- UwaÂżam, Âże dobrze siĂŞ staÂło dla Polski, Âże ta prawicowa katolicka partia byÂła przez moment u wÂładzy. Tak samo dobrze staÂłoby siĂŞ, gdyby islamscy fundamentaliÂści przez moment rzÂądzili w Egipcie. Niech ludzie zobaczÂą, Âże sÂą tak samo skorumpowani jak wszyscy politycy. ChoĂŚ wygadujÂą coÂś innego. WÂładza korumpuje ludzi bez wzglĂŞdu na ich przekonania. I kiedy rzÂądzÂą, do ludzi dociera uniwersalna prawda: wszyscy politycy sÂą skorumpowani i nieuczciwy.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator
Ekspert
|
 |
« Odpowiedz #14 : Grudzień 26, 2008, 16:06:17 » |
|
Wojciech ÂŁuszczykiewicz (Video) teÂż politycznie - o niesÂławnej wypowiedzi JarosÂława KaczyĂąskiego na temat internautĂłw:
- Szanowny panie eks-premierze. Jesteœmy oburzeni. To nieprawda, ¿e internauci ogl¹daj¹ filmy erotyczne w sieci i pij¹ piwo. To nieprawda. Bo nie tylko! Ogl¹daj¹ te¿ zdjêcia erotyczne, ogl¹daj¹ zdjêcia erotyczne razem, w parach i osobno, pij¹ piwo, wódkê, wino i ró¿ne inne rzeczy. Tak¿e uwa¿amy, ¿e internauci zostali pokrzywdzeni i ich grono zosta³o znacznie zawê¿one.
Ross Godfrey (Morcheeba) rĂłwnieÂż o internecie:
- SieÌ jednoczeœnie nam bardzo pomog³a i zrujnowa³a ¿ycie (œmiech). Ciê¿ko mi powiedzieÌ, bo nie mogê siê zdecydowaÌ. Z jednej strony uwielbiam sieÌ, z drugiej strony jako artysta czujê siê pokrzywdzony. Bo internet zabiera nam, profesjonalnym artystom, si³ê w postaci pieniêdzy. I nie chodzi mi tu o fakt, ¿e nie staÌ mnie na pi¹t¹ limuzynê. Dla mnie pieni¹dze s¹ potrzebne, by móc tworzyÌ. I zabierana nam si³a trafia w rêce anonimowych indywiduów i amatorów. To wstyd, ¿e przez dwa tysi¹ce lat budowaliœmy tak wspania³¹, kompleksow¹ kulturê, a w ci¹gu 5 lat zosta³a ona prawie ca³kowicie zniszczona przez internet.
|
|
|
|
|
|
|
|