*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:45:23


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ryba po grecku  (Przeczytany 1003 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 02, 2008, 17:26:38 »

- 1 kg p³atów fileta z mintaja,
- 0,5 kg cebuli,
- 0,5 szklanki oliwy,
- 1 litr wody,
- 0,5 szklanki octu,
- 0,5 szklanki cukru,
- 1 ³y¿ka soli,
- 0,5 s³oiczka keczupu „Pudliszek” (³agodny),
- 0,5 s³oiczka przecieru,
- pomidorowego „Pudliszek”,
- 1 listek laurowy,
- ziele angielskie,
- pieprz.

Jak przyrz±dziæ?
Ryby obtoczyæ w bu³ce tartej i usma¿yæ na patelni. Cebulê zeszkliæ na oliwie, ostudziæ. Wodê, ocet, cukier i ³y¿kê soli razem zagotowaæ Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobiæ zalewê. Przek³adaæ ostudzon± zalew± usma¿one ryby.



Uwagi:
Ryby mo¿na usma¿yæ dzieñ wcze¶niej, bo jest z tym trochê pracy, reszta to drobnostka.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ads polski-serwer-rpg szkolamagii drzewcehalabardy fox