dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Offline
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« : Grudzieñ 02, 2008, 17:26:38 » |
|
- 1 kg p³atów fileta z mintaja, - 0,5 kg cebuli, - 0,5 szklanki oliwy, - 1 litr wody, - 0,5 szklanki octu, - 0,5 szklanki cukru, - 1 ³y¿ka soli, - 0,5 s³oiczka keczupu „Pudliszek” (³agodny), - 0,5 s³oiczka przecieru, - pomidorowego „Pudliszek”, - 1 listek laurowy, - ziele angielskie, - pieprz.
Jak przyrz±dziæ? Ryby obtoczyæ w bu³ce tartej i usma¿yæ na patelni. Cebulê zeszkliæ na oliwie, ostudziæ. Wodê, ocet, cukier i ³y¿kê soli razem zagotowaæ Z cebuli, zalewy i przypraw oraz keczupu i przecieru pomidorowego zrobiæ zalewê. Przek³adaæ ostudzon± zalew± usma¿one ryby.
Uwagi: Ryby mo¿na usma¿yæ dzieñ wcze¶niej, bo jest z tym trochê pracy, reszta to drobnostka.
|