*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:43:42


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bounty  (Przeczytany 982 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Grudzieñ 01, 2008, 08:57:24 »

Sk³adniki:
Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepe³na szklanka m±ki tortowej, 1/2 szklanki cukru, 2 ³y¿ki kakao, 1 ³y¿eczka proszku do pieczenia. Masa kokosowa: 1/2 litra mleka, 1/2 szklanki cukru, 20 dag mas³a, 20–25 dag kokosu, cukier waniliowy. Polewa: 2 mleczne czekolady (20 dag), 12,5 dag margaryny.

Jak przyrz±dziæ?
Bia³ka ubiæ na sztywno, dodaæ cukier, ¿ó³tka i nadal ubijaæ. Na koniec dodaæ m±kê, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszaæ. Wylaæ do wysmarowanej t³uszczem prostok±tnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec w temperaturze 170-180 st. C. przez ok. 30 minut. Ostudzony biszkopt mo¿na nas±czyæ wod± z aromatem waniliowym. Mleko zagotowaæ z cukrem i cukrem waniliowym. Nastêpnie wsypaæ kokos i gotowaæ do zgêstnienia masy (ok. 20 minut). Do gor±cej masy nale¿y dodaæ mas³o i od czasu do czasu mieszaæ ³y¿k±, aby mas³o siê rozpu¶ci³o. Masê kokosow± ostudziæ i wy³o¿yæ na biszkopt. Czekoladê po³amaæ, dodaæ margarynê i ca³o¶æ podgrzewaæ na ma³ym ogniu, a¿ sk³adniki siê po³±cz±. Gotow± polew± polaæ ciasto. Smacznego.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.017 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

dacjaforum lionesrp ads polski-serwer-rpg fox