*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Styczeñ 03, 2025, 02:28:57


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bak³a¿any faszerowane szpinakiem i fet±.  (Przeczytany 991 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 25, 2008, 21:52:57 »

Sk³adniki:
2 bak³a¿any,
250g sera feta,
1 cebula,
1 jajko,
100g sera ¿ó³tego,
sok z cytryny,
3 z±bki czosnku,
sól, pieprz, ga³ka muszkato³owa, s³odka papryka,
sos tzatziki.

Jak przyrz±dziæ?
Bak³a¿any przekroiæ wzd³u¿ na po³ówki, wydr±¿yæ i skropiæ sokiem z cytryny. Opiekaæ 15min. w piekarniku skórk± do góry na oliwie. Przyrz±dziæ farsz: cebulê zeszkliæ na oliwie, dodaæ szpinak i dusiæ a¿ bêdzie miêkki. Dodaæ pokruszony ser feta,jajko i czosnek. Po odparowaniu przyprawiæ ga³k± muszkato³ow±, sol±, pieprzem i papryk±. Farszem wype³niæ po³ówki bak³a¿ana i piec kolejne 15 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Po 15 minut posypaæ startym serem i piec 5 min. Podawaæ polane greckim sosem tzatziki.

Jak podawaæ?
Podawaæ od razu na gor±co,polane sosem greckim tzatziki.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.031 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

lionesrp ultrawinterfell fox kluczzmierzchu dacjaforum