*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 24, 2024, 01:58:10


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Bitki wo³owe  (Przeczytany 1076 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 18, 2008, 19:00:10 »

Sk³adniki:


1/2kg miêsa wo³owego bez ko¶ci,
2 cebule,
p³aska ³y¿eczka pieprzu zio³owego,
2 ³y¿ki octu balsamicznego,
2 ³y¿ki oliwy z oliwek,
1 li¶æ laurowy,
2 ³y¿ki m±ki pszennej,
2 ³y¿ki oleju lub margaryny,
1 ³y¿ka majeranku,
sól, pieprz.



Jak przyrz±dziæ?


Miêso kroimy w plastry, w poprzek w³ókien i rozbijamy t³uczkiem.

Tak przygotowane wk³adamy do naczynia, posypujemy pieprzem zio³owym, majerankiem i dodajemy dwie ³y¿ki oliwy z oliwek oraz ocet balsamiczny.

Wszystko dok³adnie mieszamy i odstawiamy na oko³o pó³ godziny.

Nastêpnie miêso nacieramy sol± i pieprzem.

Obtaczamy w m±ce i obsma¿amy na z³oty kolor.

Zdejmujemy z patelni.

Cebulê kroimy w plasterki i podsma¿amy na tym samym t³uszczu.

Miêso i cebulê przek³adamy do rondla, dolewamy wody, by miêso by³o przykryte.

Dodajemy listek laurowy i dusimy do miêkko¶ci (godzinê).



Jak podawaæ?


Podajemy z ziemniakami, kasz± gryczan± lub kluseczkami.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

szkolamagii dacjaforum ads saigo-no-chi fox