*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 01:30:59


Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji


Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Bitki woÂłowe  (Przeczytany 1107 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

Płeć: Kobieta
Wiadomości: 2724


Aby znaleŸÌ mi³oœÌ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 18, 2008, 19:00:10 »

SkÂładniki:


1/2kg miĂŞsa woÂłowego bez koÂści,
2 cebule,
pÂłaska ÂłyÂżeczka pieprzu zioÂłowego,
2 ÂłyÂżki octu balsamicznego,
2 ÂłyÂżki oliwy z oliwek,
1 liœÌ laurowy,
2 ÂłyÂżki mÂąki pszennej,
2 ÂłyÂżki oleju lub margaryny,
1 ÂłyÂżka majeranku,
sĂłl, pieprz.



Jak przyrzÂądziĂŚ?


Miêso kroimy w plastry, w poprzek w³ókien i rozbijamy t³uczkiem.

Tak przygotowane wkÂładamy do naczynia, posypujemy pieprzem zioÂłowym, majerankiem i dodajemy dwie ÂłyÂżki oliwy z oliwek oraz ocet balsamiczny.

Wszystko dok³adnie mieszamy i odstawiamy na oko³o pó³ godziny.

NastĂŞpnie miĂŞso nacieramy solÂą i pieprzem.

Obtaczamy w mÂące i obsmaÂżamy na zÂłoty kolor.

Zdejmujemy z patelni.

CebulĂŞ kroimy w plasterki i podsmaÂżamy na tym samym tÂłuszczu.

MiĂŞso i cebulĂŞ przekÂładamy do rondla, dolewamy wody, by miĂŞso byÂło przykryte.

Dodajemy listek laurowy i dusimy do miĂŞkkoÂści (godzinĂŞ).



Jak podawaĂŚ?


Podajemy z ziemniakami, kaszÂą gryczanÂą lub kluseczkami.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeĂą, nie bĂŞdzie miaÂł siÂły do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.016 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fox ultrawinterfell lionesrp dacjaforum ads