*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 11:37:10


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Warzywa w cie¶cie  (Przeczytany 996 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 17, 2008, 20:49:47 »

Sk³adniki:
Ciasto:
- 5 ³y¿ek m±ki pszennej,
- 2 ³y¿ki m±ki ziemniaczanej,
- 2 ³y¿ki oleju,
- sól,
- proszek do pieczenia,
- jajko.

Jak przyrz±dziæ?
Wszystko razem wymieszaæ - powstanie ciasto.
Do przygotowanego ciasta wlaæ tak± ilo¶æ piwa (lekko rozcieñczonego wod±) aby masa osi±gnê³a konsystencjê gêstej ¶mietany. Zanurzaæ warzywa (mog± byæ ¶wie¿e - ale zblanszowane, tzn. przelane gor±c± wod± lub króciutko obgotowane)w cie¶cie i sma¿yæ w g³êbokim oleju na z³oty kolor.

Potrzebne przybory:
Co¶ do mieszania, miska, garnek, ³y¿ka cedzakowa.

Jak podawaæ?
Mo¿e to byæ doskona³a przek±ska przed telewizor, lub przystawka. W sumie dosyæ syte, a pyszne zarówno na ciep³o, jak i zimno - sosy w zale¿no¶ci od smaku.

Uwagi:
UWAGI : po 2-3 zblanszowane fasolki szparagowe owiñ paseczkami boczku, zanurz w cie¶cie i na olej.
Ró¿yczki zblanszowanego kalafiora (bia³ego lub zielonego, ale tak¿e pieczarki) zanurz w ¶mietanie (nie bêd± czernieæ) potem w cie¶cie i na olej.
Broku³y i seler naciowy obtoczyæ w ¿ó³tym serze, potem w cie¶cie i na olej. W tym cie¶cie mo¿na równie¿ przygotowaæ rybê i kurczaka.
Pycha!!!

Czas przygotowania:
W zale¿no¶ci od tego jak zorganizujemy sobie pracê. Proponujê warzywa przygotowaæ wcze¶niej.
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

fox ads saigo-no-chi szkolamagii drzewcehalabardy