*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:05:15


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Makaron w sosie szpinakowo-pieczarkowym z ryb±  (Przeczytany 1148 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
***
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724


Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.


« : Listopad 08, 2008, 21:33:54 »

Sk³adniki:
400 g makaronu pe³noziarnistego, 300 g szpinaku, 250 g pieczarek, 500 g ryby (o wyrazistym smaku, w ¿adnym razie panga), 2 ¶rednie cebule, pó³ pêczka pietruszki, ¿o³ty ser do posypania (najlepiej parmezan), szklanka ¶mietanki 12%, sól, pieprz, ga³ka muszkato³owa, oliwa z oliwek.

Jak przyrz±dziæ?
Makaron gotujemy al dente. Na oliwie podsma¿amy szybko pokrojony w kostkê filet z ryby. Zdejmujemy i na ten sam t³uszcz rzucamy pokrojon± w pióra cebulê. Kiedy siê zeszkli, dodajemy w ca³o¶ci ma³e pieczarki (wiêksze przekrojone na po³ówki). Czekamy, a¿ odparuje woda i lekko siê zrumieni±. Teraz pora na ¶wie¿e, dobrze umyte li¶cie szpinaku. Dusimy je, tak aby by³y miêkkie, a zarazem siê nie rozpad³y. Dodajemy ¶mietanê, przyprawy, dusimy jakie¶ 5 minut. Na sam koniec nale¿y dorzuciæ podsma¿on± rybê i posiekan± pietruszkê, dusiæ jeszcze oko³o 2 minut. Ca³o¶æ mieszamy z makaronem i posypujemy startym serem. Rewelacja, warto spróbowaæ nawet je¶li kto¶ nie przepada za szpinakiem
Zapisane

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.019 sekund z 19 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

kluczzmierzchu lionesrp fox drzewcehalabardy polski-serwer-rpg