|
alicja
U¿ytkownik
Wiadomo¶ci: 53
|
|
« Odpowiedz #1 : Styczeñ 08, 2009, 15:36:24 » |
|
Mê¿czyzna,który jest szczê¶liwy w zwi±zku nie szuka szczê¶cia gdzieindziej.Sprawdzone.Jest na to zbyt leniwy,je¶li jest zadowolony,to czego mu wiêcej trzeba.Zdrada zawsze jest przyczyn± niespe³nienia.Ale zastanówmy siê,czy mamy racjê,je¶li nie dbamy zbytnio o zwi±zek maj±c ju¿ przecie¿ tego "zaklepanego"mê¿czyznê.Nic nie jest "zaklepane".Facet to zdobywca.Jak ka¿dy cz³owiek pragnie szczê¶cia i je¶li zignorujemy jego pragnienia,zacznie szczê¶cia szukaæ gdzieindziej a rywalek chc±cych wydrapaæ nam oczy dla jednego kochanego nie brakuje.Faktem jest,¿e to my same wyskakujemy z eleganckich sukienek i wskakujemy w stare rozci±gniête dresy,a facet do koñca pozostaje wzrokowcem,o czym nie zapomina rywalka ubrana w najlepsze ciuchy Diora i koronkow± bieliznê,kusz±c jednocze¶nie naszego faceta ciep³ym s³owem,s³odkim g³osikiem-podczas gdy my zamieniamy siê w stare skrzecz±ce jêdze,których siê boi i przed którymi ucieka.Oby nie uciek³ na zawsze.Co mo¿na zrobiæ??Zaskoczyæ go!Ka¿da z nas wie co najlepiej lubi nasz Facet.Pozdrowienia-jestem z wami ca³ym sercem:) ALICJA
|
|
|
|
Rabindranath Tagore (Rabindranath Thakur, 1861 - 1941)
|
|
|
@¿mijka
Administrator
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1898
I get wings to fly... I'm alive ...
|
|
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 08, 2009, 15:55:09 » |
|
Facet zdobywca...gdzie zatem miejsce na wierno¶æ, przysiêgi ma³¿eñskie? Czy nie potrafi panowaæ nad swoimi emocjami? Jak zatem mo¿na ufaæ mê¿czy¿nie? Sama którego¶ dnia przeczyta³am sms-a swojego by³ego ju¿ mê¿a, przeznaczonego dla obcej mi kobiety. Nie musia³am nosiæ dresów... faceci...bu
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 08, 2009, 23:04:06 » |
|
Przez pewnien czas my¶la³am tak samo jak Ty ¯mijko (po rozwodzie ) ¿e nic dobrego nie mo¿e byæ ze zwi±zku z mê¿czyzn± .¯e s± beznadziejni my¶l±cy tylko o sobie egoistami.Tak by³o do dnia w którym nie pozna³am cudownego cz³owieka i niezakocha³am siê .Czas naprawde zalecza rany inaczej patrzymy na ¶wiat .
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
alicja
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 10, 2009, 14:07:37 » |
|
Pozdrawiam Ciê Dorko Dok³adnie to samo co Ty chcia³am napisaæ ¯mijce.Jedna jaskó³ka wiosny nie czyni,a jeden facet...Jakby¶ siê czu³a ¯mijko,gdyby to Ciebie kto¶ tak jednoznacznie oceni³ nie znaj±c Twego wnêtrza,Twego serca maj±c wcze¶niejsze do¶wiadczenia tak przykre jak Twoje???Mia³am podobnie jak Wy paskudnego mê¿a,który mnie niszczy³,ale pozna³am kochaj±cego cudownego przyjaciela,który mnie nie zawiód³.My¶lê,¿e swoim stwierdzeniem krzywdzisz wielu ludzi,¯mijko.Pomy¶l.Pozdrawiam cieplutko ca³y KREDENS!!!Ca³uski ALICJA
|
|
|
|
|
|
|
luna
Moderator Dzia³u
U¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 87
|
|
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 10, 2009, 15:45:51 » |
|
Kochana Alicjo! Tak siê sk³ada ¿e znam trochê sytuacjê ¿mijki i zdanie cytuje:"Jakby¶ siê czu³a ¯mijko,gdyby to Ciebie kto¶ tak jednoznacznie oceni³ nie znaj±c Twego wnêtrza,Twego serca maj±c wcze¶niejsze do¶wiadczenia tak przykre jak Twoje???" jest zbyt surowe wed³ug mnie. ¯mijka ma prawo ocenia tak a nie inaczej facetów zwa¿ywszy na swoj± przesz³o¶æ a tak¿e, jest to jej zdanie na ten temat, którego na si³ê nie zmienisz. "My¶lê,¿e swoim stwierdzeniem krzywdzisz wielu ludzi,¯mijko" - a ja my¶lê ¿e nie krzywdzi, wyra¿a tylko swoja opinie do której ma prawo. Nie ka¿demu np. smakuje "kaszanka" i mo¿e o tym mówiæ ile mu siê tylko podoba zw³aszcza gdy kiedy¶ mia³ problemy gastryczne z ni± zwi±zane - ale to tak ju¿ w formie przeno¶ni i uproszczenia tematu. Nie zapominajmy ¿e naj³atwiej jest ocenia innych...trochê asertywno¶ci mili moi:)
|
|
|
|
...piêkne, urodziæ siê bez skrzyde³ i wyhodowaæ je sobie (...)
|
|
|
alicja
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #6 : Styczeñ 12, 2009, 16:07:23 » |
|
Pozdrowienia w za¶nie¿one popo³udnie!!! Mimo wszystko dalej twierdzê,¿e ¯mijka nie ma racji i najlepszym dowodem dla niej by³oby,gdyby spotka³a jednego chocia¿by z tych facetów,którzy my¶l± inaczej.Pamiêtajmy,¿e te panie,które nie zawsze postêpuj± "dobrze",te¿ maj± z³± reputacjê,ale czy wobec tego my wszystkie jeste¶my takie??Czy wszystkie kobiety s± z³ymi matkami podrzucaj±cymi swoje dzieci obcym,czy te¿ egoistkami,alkoholiczkami,albo w najgorszym wypadku paniami lekkich obyczajów??Czy taki facet,który spotka³ tak± kobietê i wzi±³ z ni± rozwód powinien nas wszystkie tak oceniaæ,czy jednak mimo wszystko dalej próbowaæ??Pozdrawiam ¯mijkê i ¿yczê jej spotkania takiego przyjaciela,jakiego uda³o mi siê spotkaæ po latach poniewierania mnie przez mojego mê¿a.Nie jest on w niczym podobny do mojego mê¿a w jego charakterze. ALICJA
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #7 : Styczeñ 12, 2009, 20:22:53 » |
|
Zgadzam siê z Alicj± ka¿dy cz³owiek jest inny ,ja te¿ jeszcze nie tak dawno nie uwie¿y³abym ¿e s± porz±dni mê¿czy¼ni .Którzy szanuj± kobietê po¶wiêcaj± jej czas a nie siedz± godzinami z kolegami i pij± potem w domu robi± awanture.Ale jedno jest pewne nie nale¿y z góry oceniaæ cz³owieka czy to kobieta czy mê¿czyzna .A co ma byæ to bêdzie wa¿ne aby¶my sami pogodzili siê ze sob± i swoim ¿yciem ,wszak ka¿dy ma inne priorytety.Pozdrawiam Dorota
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
alicja
U¿ytkownik
|
|
« Odpowiedz #8 : Styczeñ 19, 2009, 15:44:48 » |
|
Pozdrówki dla ca³ego KREDENSU!!!¯yczê Wam wiele rado¶ci i szczê¶cia.W tym smutnym temacie nasuwa mi siê jeden wniosek-trzeba wci±¿ walczyæ o siebie i swoje szczê¶cie.Na swojej drodze spotykamy przeró¿nych ludzi.Nie mo¿na jednak zbyt ³atwo siê poddawaæ.Pewnie nie ma ludzi zupe³nie idealnych,nie mo¿na jednak ich charakterów dzieliæ wed³ug p³ci,a nawet zupe³nie klasyfikowaæ.Gdzie miejsce na tych,którzy siê staraj±??Od lat spokojnie ¿yj± ze swymi rodzinami,chodz± do pracy itd...Kobiety s± najnormalniejszymi ¿onami,matkami,a mê¿czy¼ni dbaj± o dom,o rodzinê-pracuj±.Zdrada-my¶lê,¿e to jest w kwestii naszego wychowania!!!Ka¿dy z nas ma swoje s³abo¶ci-wiele pokus mo¿emy jeszcze spotkaæ na naszej drodze ¿yciowej,ale czy je pokonamy zale¿y od nas samych,od naszego wychowania,moralno¶ci,nie od p³ci zale¿y nasza si³a charakteru i chêæ przeciwstawienia siê.Zarówno kobiety jak i mê¿czy¼ni mog± te¿ byæ wspania³ymi lud¼mi.Pozdrawiam Was ludziki cieplutko i ¿yczê SZCZʦCIA w walce o siebie i swoje SZCZʦCIE.Trzymam kciuki. ALICJA
|
|
|
|
|
|
|
|