*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 04:53:00

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Taniec  (Przeczytany 2277 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 240

« : Czerwiec 24, 2008, 21:10:08 »

Od dziecka moim g³ównym zainteresowaniem by³ taniec, jednak¿e nigdy nie mog³am tego swojego ma³ego talentu i pasji wykorzystaæ. Od maleñstwa tupta³am z mam±, gdzie w³a¶nie to Ona uczy³a mnie fajnych ruchów. Okazj± do pokazania swoich umiejêtno¶ci by³y konkursy szkolne oraz spotkania rodzinne, gdzie jako ma³a dziewczynka tañczy³am np. przy piosence "lambada"... jednak z wiekiem by³am coraz bardziej wstydliwa, wiêc zaprezentowanie jakiego¶ uk³adu by³o dla mnie du¿ym problemem. Chowaj±c siê w pokoju z muzyk± " na ca³y regulator", æwiczy³am swoje "sztuczki". Odwa¿y³am siê je pokazaæ ju¿ w szkole wy¿szej, gdzie zosta³am zauwa¿ona przez osoby, które nie mia³y o mnie i o mojej pasji kompletnego pojêcia. Jednak nie da³o to mi ¿adnej mo¿liwo¶ci rozwiniêcia siê w tym kierunku, jedynie du¿± satysfakcjê. Po jakim¶ czasie okazuje sie, ¿e uczeñ przerasta mistrza... w tym wypadku ja przeros³am swoj± mamusiê. Teraz to ona zakrada sie do pokoju gdzie æwiczê i próbuje nauczyæ siê moich kroków. Talencik mój nadal nie jest nigdzie wykorzystany... Nie marzy³am nigdy o s³awie, o zakwalifikowaniu siê do jakiego¶ programu jakie teraz mo¿emy ogl±daæ w tv, o niczym takim, chcia³am jedynie przekazaæ swoje umiejêtno¶ci innym dziewczynom, które równie¿ od niemowlaka tupta³y w rytm muzyki w swoim ³ó¿eczku, staraj±c siê, by i one nie zmarnowa³y swojej szansy. Jestem wierna swej pasji i jej oddana, to mój sposób na ¿ycie.
Teraz ma³e pytanko dla forumkowiczów. Czym dla Was jest taniec? Czekam na Wasze odpowiedzi.

@¿mijka
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 25, 2008, 06:57:21 »

Uwielbiam taniec, to jeden z dobrych sposobów na ucieczki od problemów, ³atwiej o nich wtedy zapomnieæ... Jako m³oda dziewczyna równie¿ tworzy³am w³asne uk³ady taneczne, anga¿uj±c do ich realizacji swoje kole¿anki z klasy. Taniec to wyj±tkowa forma ekspresji, wyra¿enie siebie, swoich emocji, to równie¿ jeden ze sposobów na zachowanie m³odej sylwetki. My¶lê dusiu, ¿e skoro kochasz muzykê, taniec, powinna¶ cieszyæ siê swymi osi±gniêciami w ka¿dej sytuacji, nawet gdyby nigdy nie mia³a ich zobaczyæ kamera MTV. A co do Twej mamy... Czas biegnie do przodu, dzi¶ trudno zachwycaæ siê krokami tanecznymi, które podbija³y parkiet 20 lat temu, zw³aszcza gdy nie nale¿a³y one do tañców klasycznych. Powinna¶ czasem podsun±æ jej jak±¶ dobr± radê w zwi±zku z tañcem, by nadal mog³a brylowaæ na parkiecie. Du¿y u¶miech
joker181
Moderator
Nowy u¿ytkownik
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 47

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 30, 2008, 22:01:53 »

Taniec to super sprawa ale trzeba mieæ jakie¶ "poczucie rytmu" i poczucie w³asnej warto¶ci Chichot
ja kiedy¶ chcia³em sie uczyæ hip-hopu ale skoñczy³o sie na samych paru ruchach Chichot
jestem zbyt wstydliwy nie potrafiê sie prze³amaæ ¿eby tañczyæ na parkiecie miedzy lud¼mi Chichot

mnie strasznie "krêc±" filmy o tañcu np.
-Step up 
-Step up 2 - The Street
-Honey 
-W rytmie hip-hopu 
-Wytañczyæ marzenia
-Krok do s³awy
-Dirty dancing
-Dirty dancing 2
-High school musica (film o muzyce ale te¿ tañcz±)
-High school musica 2 (film o muzyce ale te¿ tañcz±)

i wiele innych które nie utkwi³y mi w pamiêci na tyle mocno Chichot

NUNCHAKU... HOBBY... PASJA... STYL ¯YCIA ...  ========----========
@¿mijka
Administrator
Ekspert

Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 30, 2008, 22:08:52 »

Poczucie w³asnej warto¶ci?

Znam jedynie Dirty dancing, szala³am na punkcie tego filmu...oczywi¶cie wiele lat temu Du¿y u¶miech Z listy, któr± tu zamie¶ci³e¶ zapewne skorzystam U¶miech
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: