Pamiêtam pierwsz¹ powa¿n¹ decyzjê dotycz¹ca mojej przysz³oœci, jak¹ przysz³o mi podj¹Ì maj¹c niespe³na 15 lat.
ChodziÂłem do Ăłsmej klasy szkoÂły podstawowej i niechybnie zbliÂżaÂł siĂŞ czas wyboru szkoÂły Âśredniej.
Jako, ¿e od dzieciùstwa interesowa³a mnie kuchnia naturalnym uzna³em, ¿e i swoj¹ przysz³oœÌ chcê z ni¹ zwi¹zaÌ.
PoszedÂłem wiĂŞc na dni otwarte do szkoÂły gastronomicznej, Âżeby zobaczyĂŚ "od kuchni z czym to siĂŞ je"

JakieÂż byÂło moje zdziwienie, kiedy na zadane pytanie "Czy jest kierunek Szef Kuchni?" otrzymaÂłem negatywnÂą odpowiedÂź.
Jako, ¿e jestem z natury osoba, której nie zadowala byle co, ¿achn¹³em siê i "obrazi³em" na szko³ê.
PoszedÂłem do zupeÂłnie innej.
Po latach dowiedziaÂłem siĂŞ, Âże szefem kuchni nie zostaje siĂŞ po skoĂączeniu szkoÂły

PozostaÂła we mnie pasja do gotowania. ChĂŞtnie spĂŞdzam czas "przy garach" i relaksujĂŞ siĂŞ po dniu w pracy...
MyÂślĂŞ sobie, Âże to dobrze, Âże nie pracujĂŞ w kuchni, bo byĂŚ moÂże znienawidziÂłbym to, co kocham..
Zastanawiam siê, czy ka¿dy robi to co kocha i ³¹czy przyjemne z po¿ytecznym (i tylko ja min¹³em siê z powo³aniem), czy mo¿e pasjê rozwijamy w wolnych chwilach.
Mam teÂż pytanie do PaĂą, a moÂże i nie tylko... Jak Wy traktujecie, postrzegacie mĂŞÂżczyznĂŞ w kuchni?
Jako szkodnika i przeszkadzacza, czy mo¿e z politowaniem patrzycie jak nieudolnie próbuje okreœliÌ iloœÌ soli, ¿eby potrawa by³a pyszna?
A moÂże wrĂŞcz przeciwnie - WaszÂą pasjÂą jest patrzenie, jak on oddaje siĂŞ swojej?