*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:31:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Dowcipy o policjantach...  (Przeczytany 3207 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Indrasil
Moderator Dzia³u
U¿ytkownik
*

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 60

Tu i teraz... tworzymy i pamiêtamy...

« : Maj 26, 2008, 22:22:32 »

Z PAMIETNIKA POLICJANTA CZ 1

Poniedzia³ek - Dzisiaj dostali¶my now± broñ s³u¿bow± z centrali. Pu³kownik ¯elazny nakaza³ nam jej natychmiastowe wyczyszczenie. "¯eby mi l¶ni³a jak..." nie dokoñczy³ i wyszed³ do toalety. Próbowa³em wielu papierów ¶ciernych ale rdza z mojej nowej finki nie schodzi.

Wtorek - Dzi¶ zg³osi³ siê jaki¶ nieogolony m³odzian z gitara mówi±c, ¿e przyby³ tu na przes³uchanie. Dokona³em rutynowej roboty i ca³kiem przepisowo go przes³ucha³em. Przyzna³ siê do wszystkiego. Zdziwi³ siê tylko, ¿e nie kazali¶my mu graæ i ¶piewaæ, bo wed³ug niego to w³a¶nie siê robi na przes³uchaniach w studiach nagrañ. Wyprowadzili¶my go z b³êdu mówi±c mu, ze trafi³ na komisariat. M³odzian zemdla³. Kiedy le¿a³ powalony niemoc±, ca³a komenda wykona³a brawurowo utwór "Besame Mucho". Kapral Klucha gra³ na grzebieniu.

¦roda - Gramy w rosyjsk± ruletkê. Cudem prze¿y³em. Posterunkowy Paproch, zamiast zostawiæ jedn± kule, wyj±³ tylko jedn± z magazynka. Wysz³y nasze braki w wyszkoleniu. Nikt nie zosta³ nawet dra¶niêty. Jedynie Klucha przytrzasn±³ sobie palec. Cynglem.

Czwartek - Wyruszyli¶my w po¶cig za skradzion± furgonetk± bankow±. Tego jeszcze nie by³o. Wszystkie rowery w akcji.

Pi±tek - Dzi¶ zawody strzeleckie. By³em drugi. Tu¿, tu¿ za pu³kownikiem ¯elaznym. Na nastêpne zawody bêdê musia³ przygotowaæ now± tarczê, bo od trzech lat mam ca³y czas ten sam wynik i obecna tarcza ju¿ mi mocno wyblak³a.

Sobota - Nareszcie weekend. Gram z posterunkowym Paprochem w szachy. Nawet nam szybko idzie , bo mamy tylko po³owe pionków i to w tym samym kolorze.

Niedziela - Dzisiaj mam wolne. Nie mogê jednak zapomnieæ o pracy. Wróg zawsze czuwa. Przegl±dam interesuj±c± ksi±¿kê dotycz±c± kryminalistyki. Ciekawie siê zaczyna, cytuje "...nazywam siê ¯bik a na imiê mam kapitan

Poniedzia³ek - Siedzê razem z kapralem Kluch± nad krzy¿ówk±.

Wtorek - Nadal siedzimy nad krzy¿ówk±.

¦roda - Przyszed³ pu³k. ¯elazny i powiedzia³ ¿eby¶my odwrócili krzy¿ówkê, bo le¿y do góry nogami.

Czwartek - Odwrócili¶my. Ale i w tej pozycji jest trudna. Siedzimy.

Pi±tek - Zg³odnia³em. Kapral Klucha chyba te¿, bo krzy¿ówka zniknê³a.

Sobota - Poniewa¿ zabrak³o krzy¿ówki z nudów zabrali¶my siê do ³apania bandytów. Ja z³apa³em jednego a kapral Klucha 38.

Niedziela - Pu³kownik ¯elazny, osobi¶cie z³o¿y³ przeprosiny na rêce attache ambasady Holandii za zatrzymanie autokaru z 38 pasa¿erami. A ja musia³em zwolniæ kierowcê. Pech.
piesia
Moderator Dzia³u
Aktywny u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 145

« Odpowiedz #1 : Maj 27, 2008, 18:42:44 »

W przedziale kolejowym jedzie trzech facetów i policjant.
Poniewa¿ tematy do rozmowy szybko siê wyczerpa³y wszyscy po
pewnym czasie zaczêli siê nudziæ. Jeden z pasa¿erów, chc±c
przerwaæ niemrawy nastrój zadaje swoim towarzyszom podro¿y
zagadkê:
- Co to jest? Zaczyna siê na J i ka¿dy z nas je posiada?
Wszyscy daremnie susza sobie g³owy.
- Jedna para butów! - Ogólny ¶miech.
- A teraz uwa¿ajcie. Zaczyna siê na D i nie ka¿dy z nas je
posiada? - Znowu cisza.
- Dwie pary butów! - Znowu wszyscy leja i prosz± o dalsze
zagadki.
- Co to jest? Jest czerwonego koloru w ¿ó³te pasy, wisi nad
drzewami i...
- Cha, cha, cha - przerywa mu policjant - To s± trzy pary butów

Indrasil
Moderator Dzia³u
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2008, 22:57:49 »

Z PAMIÊTNIKA POLICJANTA CZ 2

Poniedzia³ek - Posterunkowego Paprocha nie ma od tygodnia w pracy. Pewnie w czasie drogi powrotnej na komendê znowu wjecha³ na rondo. To ju¿ nie pierwszy raz, wiêc znów trzeba mu bêdzie zanie¶æ termos i kanapki.

Wtorek - Dzisiaj degustowa³em rosyjski koniak. Mam dziwne uczucie, jakby siê nagle zrobi³o ciemno.

¦roda - Tak ciemno to jeszcze nie by³o. Nawet latarnie kto¶ wy³±czy³.

Czwartek - Strasznie ciemno.

Pi±tek - Trochê ja¶niej ale nadal ciemno.

Sobota - Przeja¶nia siê. Zauwa¿y³em nawet, ze przede mn± stoi jaka¶ butelka. W gardle sucho. Napi³em siê!

Niedziela - No, teraz to dopiero ciemno!

Poniedzia³ek - Od samego rana bol± mnie zêby. Niby sztuczne uzêbienie a jednak?!

Wtorek - Dzisiaj rano mieli¶my kurs daktyloskopii. Kapralowi Klusze tak siê to spodoba³o, ¿e zacz±³ wszystkim zdejmowaæ odciski palców. Pu³kownik ¯elazny nie zgodzi³ siê jednak na zdjêcie butów i przy³o¿y³ kapralowi aktówk±.

¦roda - Nudzimy siê w radiowozie. Grzebiê w samochodowej zapalniczce. Palec mi siê zaklinowa³. Przesta³em siê nudziæ. Za to zacz±³em siê pociæ.

Czwartek - Dostali¶my wiadomo¶æ o napadzie na bank. Pojechali¶my tam czym prêdzej ale nie by³o siê po co ¶pieszyæ. Ludzie ju¿ wszystko wyzbierali.

Pi±tek - Kapral Klucha ruszy³ w po¶cig za pijanym rowerzyst±. Klucha ostro prowadzi radiowóz. Dobrze, ¿e wcze¶niej wysiad³em na siusiu.

Sobota - Dzisiaj ³apiemy na radar. Co¶ nam nie idzie. Mamy dziwne wskazania. Dostali¶my wiadomo¶æ z komendy aby zwróciæ echosondê która jest dowodem w sprawie.

Niedziela - Razem z Kluch± i Paprochem pojechali¶my na ryby. Dzieñ bardzo udany. Szkoda tylko, ¿e zapomnia³em zabraæ wêdek dla naszego zgranego zespo³u.
@¿mijka
Administrator
Ekspert

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2008, 23:13:36 »

Nowo przyjêty do s³u¿by policjant przez pomy³kê w ksiêgowo¶ci
nie dostawa³ pensji przez 4 miesi±ce.
Po zauwa¿eniu tego, prze³o¿ony wzywa policjanta na rozmowê.
- Heniu od 4 miesiêcy nie dostajesz pensji.
Czemu nic nie mówi³e¶?
- My¶la³em, ¿e jak dosta³em broñ s³u¿bow±
to mam sobie ju¿ jako¶ samodzielnie radziæ...
duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik

Wiadomo¶ci: 240

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2008, 14:09:28 »

Idzie cz³owiek przez most i widzi policjanta wyrywaj±cego p³yty z chodnika i rzucaj±cego je do rzeki. Oburzony mówi:
- Jak panu nie wstyd! Pan, stró¿ porz±dku dewastuje chodnik!
- Co tam chodnik - odpowiada policjant - Patrz pan, rzucam kwadraty, a tam siê kó³ka robi±!

Kontrola drogowa:
- Tutaj jest ograniczenie do 40 km/h wy jedziecie 80 km/h. Ciekawe gdzie siê tak spieszycie?
- 100 z³ panu przywie¼æ

- Proszê pañskie prawo jazdy - zwraca siê policjant do kierowcy.
- Ok, ale to trochê potrwa, bo w³a¶nie jadê zapisaæ siê na kurs.

Policjant zatrzymuje kierowcê za przekroczenie prêdko¶ci...
- Poproszê prawo jazdy...
- Niestety, nie mam prawa jazdy. Zabrano mi uprawnienia ju¿ 5 lat temu.
- Dowód rejestracyjny poproszê...
- Nie mam. To nie jest mój samochód, jest kradziony.
- Samochód jest kradziony?!
- Dok³adnie, ale prawdê mówi±c - chyba widzia³em dowód rejestracyjny w schowku, kiedy chowa³em tam pistolet...
- Ma pan pistolet w schowku?!
- No tak. Tam go w³o¿y³em, po tym jak zastrzeli³em w³a¶cicielkê tego samochodu i schowa³em cia³o w baga¿niku.
- W baga¿niku jest CIA£O?!!
- No przecie¿ mówiê...
W tym momencie policjant zawiadamia komendê. Po 5 minutach antyterrory¶ci otaczaj± samochód. Dowodz±cy akcj± podchodzi do kierowcy.
- Prawo jazdy poproszê...
- Proszê bardzo - kierowca pokazuje jak najbardziej wa¿ne prawo jazdy.
- Czyj to samochód? - pyta komendant.
- Mój. Proszê, oto dowód rejestracyjny.
- Proszê wolno otworzyæ schowek i nie dotykaæ schowanej tam broni...
- Proszê bardzo, ale nie ma tam ¿adnej broni.
- Proszê otworzyæ baga¿nik i pokazaæ le¿±ce w nim cia³o.
- No problem, ale jakie cia³o?!
- Zaraz, zaraz! - mówi kompletnie zdezorientowany policjant. - Kolega który pana zatrzyma³ powiedzia³, ¿e nie ma pan prawa jazdy, dowodu rejestracyjnego, samochód jest kradziony, w schowku jest broñ, a w baga¿niku cia³o...
- He, he! - odpowiedzia³ kierowca. A mo¿e jeszcze panu powiedzia³, ¿e przekroczy³em prêdko¶æ?

duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 03, 2008, 16:40:26 »

W sklepie w kolejce stoj± policjanci. Jeden mówi:
- Proszê zeszyt w kó³ka.
- Nie ma zeszytów w kó³ka - odpowiada sprzedawczyni - s± tylko w linie, w kratkê i g³adkie.
Na to drugi policjant:
- Proszê go nie s³uchaæ, on jest g³upi.
- A dla pana co?
- Globus Afryki.
- Nie ma globusów Afryki.
- Proszê ich nie s³uchaæ - wtr±ca siê komendant - przez takich wszyscy my¶l±, ¿e policjanci to idioci.
- Dla pana co¶ bêdzie?
- Tak, poproszê atrament do trzeciej klasy...

duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 27, 2008, 18:58:39 »

W ramach dostosowywania polskich norm rekrutacji policjantów do norm Unii Europejskiej, zespó³ ekspertów opracowa³ nowy test dla wszystkich, którzy ubiegaj± siê o pracê w policji. Je¶li chcesz dostaæ za darmo tak przydatne w domu rzeczy jak pa³ka czy kajdanki to sprawd¼, mo¿e nadajesz na glinê!

TEST DO SZKO£Y POLICYJNEJ

1. Dokoñcz zdanie: "Jak nie kijem go, to...."
a. dwoma kijami
b. przejechaæ radiowozem
c. pa³±
d. on mi w pysk
e. ja uciekam

2. Zaznacz pojêcie najbardziej zwi±zane z geometri±:
a. trójk±t ma³¿eñski
b. wiadro
c. prosta
d. ko³o ró¿añcowe

3. Co robisz widz±c staruszkê stoj±c± przy ruchliwej ulicy?
a. wylegitymujesz, zakujesz w kajdanki i odwieziesz do aresztu
b. mimo protestów babci, ¿e czeka na syna - si³± przeprowadzasz na drug± stronê
c. wydasz komendê "rozej¶æ siê obywatelko!!"; je¶li nie pos³ucha - pa³owanie
d. podchodzisz, salutujesz i pytasz uprzejmie czy czego¶ nie potrzebuje

4. Podczas kontroli drogowej zatrzymujesz samochód osoby duchownej, co robisz?
a. wyci±gasz kierowcê z samochodu, ³apska na maskê, nogi szeroko rozstawione, dokonujesz przeszukania odzie¿y
b. klêkasz przy drzwiach samochodu od strony kierowcy, ¿egnasz siê i zaczynasz spowied¼
c. wsiadasz do radiowozu, w³±czasz sygna³ d¼wiêkowy i eskortujesz duchownego do miejsca przeznaczenia
d. mówisz: "pochwalony, uprzejmie proszê Wasz± Elimin... Emilin... Eminencjê o dokumenty"

5. Który program tv najchêtniej ogl±dasz?
a. Wódko pozwól ¿yæ
b. Ciuchcia
c. S³owo na niedzielê
d. 997
e. Goniec - magazyn kulturalny

6. Która osoba jest bohaterem narodowym USA?
a. Don Kichot
b. Gorbaczow
c. Myszka Miki
d. wódka Bolls
e. Pu³aski

-

Odpowiedzi i punktacja:

pyt.1. a=3; b=5; c=2; d=1; e=4
pyt.2. a=5; b=4; c=1; d=2
pyt.3. a=5; b=4; c=3; d=-5
pyt.4. a=3; b=5; c=2; d=-4
pyt.5. a=4; b=3; c=2; d=5; e=1
pyt.6. a=5; b=2; c=1; d=4; e=3

22-30 punktów:
Brawo, poziom twojej inteligencji wskazuje na to, ¿e jeste¶ urodzonym policjantem. Wiesz w jaki sposób umiejêtnie wykorzystywaæ pa³kê i kiedy siêgn±æ po co¶ wiêkszego.....

15-21 punktów:
Nie jest ¼le!! Powtórka z 8 klasy szko³y podstawowej dobrze ci zrobi. Mo¿esz byæ policjantem, ale zastanów siê, czy nie lepiej byæ stra¿akiem

9-14 punktów:
No có¿... Musisz daæ egzaminatorowi dobry samochód, a wtedy mo¿e dostaniesz siê do szko³y policyjnej. Masz co prawda ukryty talent, ale to za ma³o.

1-8 punktów:
Jeste¶ beznadziejny, nic nie umiesz , policjanta z ciebie nie bêdzie, lepiej pomy¶l o karierze polityka w jakiej¶ samobroni±cej siê partii.

Indrasil
Moderator Dzia³u
U¿ytkownik
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 23, 2008, 17:01:49 »

Z PAMIÊTNIKA POLICJANTA CZ 3

Poniedzia³ek - Kierujê ruchem na skrzy¿owaniu. W radiowozie jecha³ pu³k. ¯elazny. Pomacha³em mu rêk±. Mam teraz niez³y karambol.

Wtorek - Razem z kapralem Kluch± bierzemy udzia³ w po¶cigu za skradzion± Toyot±. Musimy go jednak przerwaæ bo nogawka wkrêci³a mi siê w ³añcuch a kapralowi Klusze, pêd powietrza oderwa³ dzwonek.

¦roda - Przes³uchujê zboczeñca z³apanego w parku. Idzie w zaparte. Za to ja siê cholera przyzna³em.

Czwartek - Dostali¶my wiadomo¶æ, ¿e przy ulicy Sennej w mieszkaniu nr. 7 niejaka babcia Pelasia lewituje. Udali¶my siê na miejsce. Wiadomo¶æ siê nie potwierdzi³a. Babcia Pelasia wcale nie lewitowa³a. Powiesi³a siê na ¿yrandolu.

Pi±tek - Gram z kapralem Kluch± w karty. Wygra³em. Piêæ asów na karetê jokerów.

Sobota - Wczoraj wieczorem zauwa¿y³em ¼le zaparkowanego "malucha". I do tego tu¿ pod moim oknem. Zapisa³em sobie jego numer. Dzisiaj sprawdzi³em go w kartotece. To mój "maluch". Chyba wezmê urlop.

Niedziela - Na spacerze pogryz³em wiewiórkê. Czujê te¿ jaki¶ wstrêt do wody. Mo¿e to angina?

Poniedzia³ek - Dostali¶my zawiadomienie o zaginiêciu kotka pana ministra. Pêdzimy na sygnale. Tu¿ pod domem pana ministra, kapral Klucha na co¶ najecha³. Sprawdzam co to by³o. Ju¿ nie szukamy kotka.

Wtorek - W parku pojawi³ siê ekshibicjonista. Zastawili¶my na niego pu³apkê. Niestety. Wymkn±³ siê. Zosta³ mi w rêku tylko jego p³aszcz. Fajnie wygl±da³, jak go³y przedziera³ siê przez krzaki. W samej tylko koloratce.

¦roda - Remontujê mieszkanie. Wstrzeli³em ko³ek w ¶cianê. Umówi³em siê z s±siadem, ¿e w dziurê po ko³ku wstawimy drzwi. Nie protestowa³. By³ nieprzytomny.

Czwartek - W pracy same nudy. Przegl±dam listy goñcze. Jednego go¶cia jakbym sk±d¶ znal. Ale sk±d?

Pi±tek - Dzisiaj pu³k. ¯elazny odda³ mi moj± ankietê personaln± ze zdjêciem, która nie wiadomo czemu, zapl±ta³a siê miêdzy listy goñcze. Teraz ju¿ wiem sk±d zna³em tego go¶cia!

Sobota - Badania kontrolne. Odda³em mocz do analizy. Wiadro mi oddali.</br>

Niedziela - Ca³a komenda idzie do kina. To podobno smutna historia o mi³o¶ci dwóch jamników. Tak mi powiedzia³ kapral Klucha. Zapyta³em siê o tytu³. "Psy 2". Nawet siê zgadza.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: