Chcia³ bym poruszyÌ temat ró¿nicy miedzy "zainteresowaniem, hobby i pasj¹"
KaÂżdy moÂże mieĂŚ swoje zdanie w tym temacie

wÂłaÂśnie po to go zaÂłoÂżyÂłem
Moje "definicje" tych okreÂśleĂą
Zainteresowanie:
Chwilowa chĂŞĂŚ by sprĂłbowaĂŚ sie czegoÂś nauczyĂŚ, taki "sÂłomiany zapaÂł" mija bardzo szybko i raczej nie wraca

Sam osobiÂście miaÂłem kilka "epizodĂłw" w moim Âżyciu gdzie sie w coÂś wkrĂŞciÂłem i mi szybko przeszÂło
NauczyÂło mnie to tylko by nie angaÂżowaĂŚ siĂŞ zbytnio w "pierdoÂłki" i nie wkÂładaĂŚ w coÂś duÂżej kasy od samego poczÂątku
Hobby:
WyÂższy stopieĂą "zaangaÂżowania" jeÂśli coÂś bardzo polubimy i robimy to z przyjemnoÂściÂą w kaÂżdej wolnej chwili to moÂżna to
uznaĂŚ za hobby

Co do pieniĂŞdzy to wkÂład finansowy w hobby moÂże juÂż byĂŚ wiĂŞkszy, ale nie radze przesadzaĂŚ

w przypadku kolekcjonerstwa czĂŞsto koĂączy sie to wysprzedaniem kolekcji z braku kasy lub z znudzenia
Pasja:
JeÂśli mamy "hobby" np. Fotografia, nurkowanie czy teÂż broĂą. i nie znudzi nam sie ono prze dÂługi czas, oraz wkÂładamy
w nie kaÂżdÂą zarobionÂą zÂłotĂłwkĂŞ,poÂświĂŞcamy mu kaÂżdÂą wolna chwile,i chcemy wiedzieÂś o tym wszystko co siĂŞ da,
moÂże to oznaczaĂŚ Âże staÂło sie to naszÂą pasja

Moja pasja rozwija³a sie od dziecka. Maj¹c 8 lat ogl¹da³em bajkê "wojownicze ¿ó³wie ninja" i strasznie mi sie podoba³o machanie kijami mieczami itp ... ju¿ wtedy prosi³em dziadka aby zrobi³ mi nunchaku

ale nie chciaÂł sie zgodziĂŚ o twierdziÂł Âże sie zabije

w listopadzie 2005 znalazÂłem w necie filmik grupy TEAM RYOUKO" trenujÂącej XMA (xtreme martial arts).
Zobaczy³em ¿e na filmiku s¹ tez pokazy z broni¹ wiec zacz¹³em dr¹¿yÌ ten temat

i trafiÂłem na forum broni biaÂłej

wstĂŞpnie nie chciaÂłem siĂŞ angaÂżowaĂŚ wiec poÂżyczyÂłem nunchaku od kumpla zrobione z kija od grabi i ÂłaĂącuszka

jak trochê poÌwiczy³em zacz¹³em sam robiÌ sobie "zabawki" do Ìwiczeù

teraz mam ich ca³¹ œcianê i wyda³em ju¿ grubo
ponad 1000 zÂł

i niczego nie ÂżaÂłuje

po za tym ze nie ĂŚwiczĂŞ od 8 roku Âżycia

ĂwiczĂŞ juÂż ok 30 miesiĂŞcy i moim zdaniem jest to moja najwiĂŞksza pasja

Piszcie swoje przemyÂślenia i historie, co was pasjonuje, na czym siĂŞ "przejechaliÂście" itp