*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 11:01:33

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: CiekawoœÌ, hobby, pasja ?? Co jest czym ??  (Przeczytany 1426 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
joker181
Moderator
Nowy uÂżytkownik
*

« : Maj 19, 2008, 22:34:41 »

Chcia³ bym poruszyÌ temat ró¿nicy miedzy "zainteresowaniem, hobby i pasj¹"
KaÂżdy moÂże mieĂŚ swoje zdanie w tym temacie MrugniĂŞcie wÂłaÂśnie po to go zaÂłoÂżyÂłem MrugniĂŞcie

Moje "definicje" tych okreÂśleĂą MrugniĂŞcie

Zainteresowanie:
Chwilowa chĂŞĂŚ by sprĂłbowaĂŚ sie czegoÂś nauczyĂŚ, taki "sÂłomiany zapaÂł" mija bardzo szybko i raczej nie wraca MrugniĂŞcie
Sam osobiÂście miaÂłem kilka "epizodĂłw" w moim Âżyciu gdzie sie w coÂś wkrĂŞciÂłem i mi szybko przeszÂło MrugniĂŞcie
NauczyÂło mnie to tylko by nie angaÂżowaĂŚ siĂŞ zbytnio w "pierdoÂłki" i nie wkÂładaĂŚ w coÂś duÂżej kasy od samego poczÂątku MrugniĂŞcie

Hobby:
WyÂższy stopieĂą "zaangaÂżowania" jeÂśli coÂś bardzo polubimy i robimy to z przyjemnoÂściÂą w kaÂżdej wolnej chwili to moÂżna to
uznaĂŚ za hobby MrugniĂŞcie Co do pieniĂŞdzy to wkÂład finansowy w hobby moÂże juÂż byĂŚ wiĂŞkszy, ale nie radze przesadzaĂŚ MrugniĂŞcie
w przypadku kolekcjonerstwa czĂŞsto koĂączy sie to wysprzedaniem kolekcji z braku kasy lub z znudzenia Chichot

Pasja:
JeÂśli mamy "hobby" np. Fotografia, nurkowanie  czy teÂż broĂą. i nie znudzi nam sie ono prze dÂługi czas, oraz wkÂładamy
w nie kaÂżdÂą zarobionÂą zÂłotĂłwkĂŞ,poÂświĂŞcamy mu kaÂżdÂą wolna chwile,i chcemy wiedzieÂś o tym wszystko co siĂŞ da,
 moÂże to oznaczaĂŚ Âże staÂło sie to naszÂą pasja MrugniĂŞcie

Moja pasja rozwija³a sie od dziecka. Maj¹c 8 lat ogl¹da³em bajkê "wojownicze ¿ó³wie ninja" i strasznie mi sie podoba³o machanie kijami mieczami itp ... ju¿ wtedy prosi³em dziadka aby zrobi³ mi nunchaku Mrugniêcie ale nie chcia³ sie zgodziÌ o twierdzi³ ¿e sie zabije Chichot
w listopadzie 2005 znalazÂłem w necie filmik grupy TEAM RYOUKO" trenujÂącej  XMA (xtreme martial arts).
Zobaczy³em ¿e na filmiku s¹ tez pokazy z broni¹ wiec zacz¹³em dr¹¿yÌ ten temat Chichot i trafi³em na forum broni bia³ej Uœmiech
wstĂŞpnie nie chciaÂłem siĂŞ angaÂżowaĂŚ wiec poÂżyczyÂłem nunchaku od kumpla zrobione z kija od grabi i ÂłaĂącuszka Chichot
jak trochê poÌwiczy³em zacz¹³em sam robiÌ sobie "zabawki" do Ìwiczeù Uœmiech teraz mam ich ca³¹ œcianê i wyda³em ju¿ grubo
ponad 1000 z³ Mrugniêcie i niczego nie ¿a³uje Chichot po za tym ze nie æwiczê od 8 roku ¿ycia Chichot Æwiczê ju¿ ok 30 miesiêcy i moim zdaniem jest to moja najwiêksza pasja Mrugniêcie

Piszcie swoje przemyÂślenia i historie, co was pasjonuje, na czym siĂŞ "przejechaliÂście" itp MrugniĂŞcie

NUNCHAKU... HOBBY... PASJA... STYL ÂŻYCIA ...  ========----========
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: