duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 240
|
|
« Odpowiedz #15 : Maj 15, 2008, 21:11:35 » |
|
Okropna jest têsknota, Gdy my¶l wci±¿ do Ciebie ucieka, Gdy my¶l jest ju¿ przy Tobie, A droga do Ciebie daleka. We¼ t± kartkê w swoje rêce I zas³uchaj siê w piosence. A ona Ci przypomni czas, Kiedy przyja¼ñ ³±czy³a nas.
|
|
|
|
|
|
|
duska90
Administrator
Aktywny u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 240
|
|
« Odpowiedz #16 : Maj 15, 2008, 21:20:27 » |
|
Przy Tobie czujê siê bezpiecznie Przy Tobie mijaj± wszystkie smutki Przy Tobie ¿yæ mi siê zachciewa Dlatego nie zostawiaj mnie nigdy Ca³uj mnie, przytulaj Po prostu b±d¼ przy mnie Tak jak to robisz teraz!
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 534
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 17, 2008, 21:25:42 » |
|
Mój misio
Misie s± malutkie,misie s± grubiutkie. Mój misiaczek przytulaczek,pewnie chêtnie go poznacie. A zabawa jest z nim fajna czasem ¶mieszna i zabawna. Ka¿dy chcia³by miec takiego misia s³odziutkiego pysia. Gdy przytulisz sie do niego to poczujesz magiê jego. Oj misiaczku ty mój przytulaczku.
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #18 : Maj 17, 2008, 21:48:10 » |
|
Ten misiu siê my³ Ten misiu pod wod± siê skry³ Ten misiu pobieg³ na lody Ten misiu krzyczy "Dajcie mi wody!!" Z hukiem s³oik miodu spad³ Bo bez niego smacznie jad³
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 22, 2008, 11:57:45 » |
|
Jad±, jad± misie tra la tra la la. ¦miej± im siê pysie ha ha ha ha ha. Zajecha³y do lasu, Narobi³y ha³asu, Zajecha³y do boru, Narobi³y rumotu Jad±, jad± misie tra la tra la la. ¦miej± im siê pysie ha ha ha ha ha. A Misiowa jak mo¿e prêdko szuka w komorze, Plaster miodu wynosi piêknie go¶ci swych prosi Jad±, jad± misie tra la tra la la. ¦miej± im siê pysie ha ha ha ha ha. Zjad³y wszystkich plastrów sze¶æ i wo³aj± dajcie je¶æ. Zjad³y wszystkich plastrów sze¶æ i wo³aj± dajcie je¶æ
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 03, 2008, 20:43:24 » |
|
Przyszed³ mi¶ do sadu; w cieniu gruszy siedzi. Wyczu³ zapach miodu jego nos nied¼wiedzi. Wyprostowa³ ³apki, po brzuszku siê g³adzi. Zapach w nosku krêci, do ula prowadzi. Po zielonej trawie, miêdzy drzewek pniami, ucieszony biegnie za krzak z malinami. Tam to domek stoi z rojem pszczó³ weso³ym, co gromadzi miodek pod plastrem woskowym. Ale dom zamkniêty! A mi¶ jeszcze m³ody. Nie wie, jak siê dobraæ do s³odkiej gospody. Bije ³apk± w deski bardzo niecierpliwy. Tymczasem ha³asy pszczo³y rozz³o¶ci³y. Gdy mi¶ dumny z siebie, z desk± wygra³ walkê i j± precz odrzuci³, ³apkê wk³ada w szparkê, gdy ju¿ marzy sobie, jak miód mu smakuje, nagle tysi±c uk³uæ w swoim nosku czuje. Z³odziej, z³odziej!- bzycz± pszczo³y rozz³oszczone. Mi¶ próbuje uciec w któr±kolwiek stronê. Natkn±³ siê na kopiec kreta – przyjaciela i do opowie¶ci z ¿alem siê zabiera. Kret mu zimn± ziemiê na nosek przynosi - mo¿e by miód da³y, gdyby¶ je poprosi³? Usiad³ mi¶ pod grusz±, smutn± zrobi³ minê. Straci³ swoj± szansê u pszczó³ na go¶cinê. Na s³odziutki miodek, na te plastry z³ote... A¿ ¿al wróblom patrzeæ na misia – niecnotê. Æwierkaj± mu rady jeden przez drugiego: przeprosiæ je teraz nale¿y, kolego! Czy misio przeprosi i czy miód dostanie od pszczó³ z tego ula? Jak my¶lisz, kochanie?
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #22 : Lipiec 14, 2008, 17:23:04 » |
|
Hania
Kiedy sobie Misie ¶pi± to ¶ni± o czym chc±. A ¿e Misiów by³o osiem, to czeka³y na gosposiê. Gdy czeka³y godzin sze¶æ, to zachcia³o im siê je¶æ! Ju¿ minê³o godzin siedem, wtedy g³o¶no krzykn±³ jeden: Moi mili! Nie traæmy tej cennej chwili! Prze¶pijmy te dwie godziny, a bêdziemy mieli weso³e miny! Pierwszy ¶ni³ o lodzie, drugi o p³ywaniu w wodzie. Trzeci o skakaniu czwarty o lataniu, pi±temu marzy³ siê miód, a szósty ¶ni³, ¿e schud³! Siódmy podobnie jak ósmy marzy³ o g³ówce kapusty ...Nagle rozleg³o siê do drzwi pukanie i wszystkie misie przerwa³y spanie. W drzwiach gosposia siê ukaza³a i dla ka¿dego misia co¶ smacznego mia³a. Muszê koñczyæ wierszyk swój, bo jest pusty ... brzuszek mój!
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #23 : Lipiec 14, 2008, 17:25:54 » |
|
Monika Prymowicz SPOTKAC W ZIME MISIA??? Misiu sk±d ta smutna mina. HO HO HO zima sroga miodku nie mam. Przecie¿ misie ¶pi± juz dzisiaj. Tak tak ¶pi± a ja nie mogê bo ¶ni mi siê miodek miam miam miodek. Wiesz misiu ja miodku dwa s³oiki mam i jeden tobie z chêci± dam!!!.
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #25 : Lipiec 14, 2008, 17:40:17 » |
|
Ma³y mi¶ przyszed³ Do mnie dzi¶ Chcia³ miodu odrobinê. Powiedzia³em: za godzinê A on na to: mój kochany Daj mi miodu ze dwa dzbany Sklepy by³y ju¿ zamkniête Zaparzy³em wiêc mu miêtê
|
|
|
|
|
|
|
|