duska90
Administrator
Aktywny uÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #15 : Maj 15, 2008, 21:11:35 » |
|
 Okropna jest têsknota, Gdy myœl wci¹¿ do Ciebie ucieka, Gdy myœl jest ju¿ przy Tobie, A droga do Ciebie daleka. WeŸ t¹ kartkê w swoje rêce I zas³uchaj siê w piosence. A ona Ci przypomni czas, Kiedy przyjaŸù ³¹czy³a nas.
|
|
|
|
|
|
|
duska90
Administrator
Aktywny uÂżytkownik
|
 |
« Odpowiedz #16 : Maj 15, 2008, 21:20:27 » |
|
Przy Tobie czujĂŞ siĂŞ bezpiecznie Przy Tobie mijajÂą wszystkie smutki Przy Tobie ÂżyĂŚ mi siĂŞ zachciewa Dlatego nie zostawiaj mnie nigdy CaÂłuj mnie, przytulaj Po prostu bÂądÂź przy mnie Tak jak to robisz teraz!
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #17 : Maj 17, 2008, 21:25:42 » |
|
MĂłj misio
Misie sÂą malutkie,misie sÂą grubiutkie. MĂłj misiaczek przytulaczek,pewnie chĂŞtnie go poznacie. A zabawa jest z nim fajna czasem Âśmieszna i zabawna. KaÂżdy chciaÂłby miec takiego misia sÂłodziutkiego pysia. Gdy przytulisz sie do niego to poczujesz magiĂŞ jego. Oj misiaczku ty mĂłj przytulaczku.
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #18 : Maj 17, 2008, 21:48:10 » |
|
Ten misiu siĂŞ myÂł Ten misiu pod wodÂą siĂŞ skryÂł Ten misiu pobiegÂł na lody Ten misiu krzyczy "Dajcie mi wody!!" Z hukiem sÂłoik miodu spadÂł Bo bez niego smacznie jadÂł 
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #20 : Maj 22, 2008, 11:57:45 » |
|
Jad¹, jad¹ misie tra la tra la la. Œmiej¹ im siê pysie ha ha ha ha ha. Zajecha³y do lasu, Narobi³y ha³asu, Zajecha³y do boru, Narobi³y rumotu Jad¹, jad¹ misie tra la tra la la. Œmiej¹ im siê pysie ha ha ha ha ha. A Misiowa jak mo¿e prêdko szuka w komorze, Plaster miodu wynosi piêknie goœci swych prosi  Jad¹, jad¹ misie tra la tra la la. Œmiej¹ im siê pysie ha ha ha ha ha. Zjad³y wszystkich plastrów szeœÌ i wo³aj¹ dajcie jeœÌ. Zjad³y wszystkich plastrów szeœÌ i wo³aj¹ dajcie jeœÌ
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 03, 2008, 20:43:24 » |
|
PrzyszedÂł miÂś do sadu; w cieniu gruszy siedzi. WyczuÂł zapach miodu jego nos niedÂźwiedzi. WyprostowaÂł Âłapki, po brzuszku siĂŞ gÂładzi. Zapach w nosku krĂŞci, do ula prowadzi. Po zielonej trawie, miĂŞdzy drzewek pniami, ucieszony biegnie za krzak z malinami. Tam to domek stoi z rojem pszczó³ wesoÂłym, co gromadzi miodek pod plastrem woskowym. Ale dom zamkniĂŞty! A miÂś jeszcze mÂłody. Nie wie, jak siĂŞ dobraĂŚ do sÂłodkiej gospody. Bije ÂłapkÂą w deski bardzo niecierpliwy. Tymczasem haÂłasy pszczoÂły rozzÂłoÂściÂły. Gdy miÂś dumny z siebie, z deskÂą wygraÂł walkĂŞ i jÂą precz odrzuciÂł, ÂłapkĂŞ wkÂłada w szparkĂŞ, gdy juÂż marzy sobie,  jak miĂłd mu smakuje, nagle tysiÂąc ukÂłuĂŚ w swoim nosku czuje. ZÂłodziej, zÂłodziej!- bzyczÂą pszczoÂły rozzÂłoszczone. MiÂś prĂłbuje uciec w ktĂłrÂąkolwiek stronĂŞ. Natkn¹³ siĂŞ na kopiec kreta – przyjaciela i do opowieÂści z Âżalem siĂŞ zabiera. Kret mu zimnÂą ziemiĂŞ na nosek przynosi - moÂże by miĂłd daÂły, gdybyÂś je poprosiÂł? UsiadÂł miÂś pod gruszÂą, smutnÂą zrobiÂł minĂŞ. StraciÂł swojÂą szansĂŞ u pszczó³ na goÂścinĂŞ. Na sÂłodziutki miodek, na te plastry zÂłote... AÂż Âżal wrĂłblom patrzeĂŚ na misia – niecnotĂŞ. ĂwierkajÂą mu rady jeden przez drugiego: przeprosiĂŚ je teraz naleÂży, kolego! Czy misio przeprosi i czy miĂłd dostanie od pszczó³ z tego ula? Jak myÂślisz, kochanie?
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #22 : Lipiec 14, 2008, 17:23:04 » |
|
Hania
Kiedy sobie Misie œpi¹ to œni¹ o czym chc¹. A ¿e Misiów by³o osiem, to czeka³y na gosposiê. Gdy czeka³y godzin szeœÌ, to zachcia³o im siê jeœÌ! Ju¿ minê³o godzin siedem, wtedy g³oœno krzykn¹³ jeden: Moi mili! Nie traÌmy tej cennej chwili! Przeœpijmy te dwie godziny, a bêdziemy mieli weso³e miny! Pierwszy œni³ o lodzie, drugi o p³ywaniu w wodzie. Trzeci o skakaniu czwarty o lataniu, pi¹temu marzy³ siê miód, a szósty œni³, ¿e schud³! Siódmy podobnie jak ósmy marzy³ o g³ówce kapusty ...Nagle rozleg³o siê do drzwi pukanie i wszystkie misie przerwa³y spanie. W drzwiach gosposia siê ukaza³a i dla ka¿dego misia coœ smacznego mia³a. Muszê koùczyÌ wierszyk swój, bo jest pusty ... brzuszek mój!
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #23 : Lipiec 14, 2008, 17:25:54 » |
|
Monika Prymowicz SPOTKAC W ZIME MISIA??? Misiu skÂąd ta smutna mina. HO HO HO zima sroga miodku nie mam. PrzecieÂż misie ÂśpiÂą juz dzisiaj. Tak tak ÂśpiÂą a ja nie mogĂŞ bo Âśni mi siĂŞ miodek miam miam miodek. Wiesz misiu ja miodku dwa sÂłoiki mam i jeden tobie z chĂŞciÂą dam!!!.
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert

|
 |
« Odpowiedz #25 : Lipiec 14, 2008, 17:40:17 » |
|
 MaÂły miÂś przyszedÂł Do mnie dziÂś ChciaÂł miodu odrobinĂŞ. PowiedziaÂłem: za godzinĂŞ A on na to: mĂłj kochany Daj mi miodu ze dwa dzbany Sklepy byÂły juÂż zamkniĂŞte ZaparzyÂłem wiĂŞc mu miĂŞtĂŞ
|
|
|
|
|
|
|
|