dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
Wiadomoci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #1995 : Lipiec 31, 2010, 19:36:03 » |
|
Nic tak naprawdê siê nie dzieje, dopóki kto¶ czego¶ nie zechce sprzedaæ. Red Motley
Dzisiejsi ludzie chcieliby pojutrzejsze ¿ycie kupiæ za przedwczorajsz± cenê. Tennessee Williams
Nie s±dzê, by ktokolwiek urodzi³ siê ze smyka³k± do handlu. Za to ka¿dy z nas ma szansê zostaæ tym, kim zechce. Frank Bettger
Sukces w sprzeda¿y nie zale¿y od tych, których ty znasz. Wa¿ne jest, kto chce poznaæ ciebie. Dale Carnegie
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #1996 : Lipiec 31, 2010, 19:36:24 » |
|
Na tym ¶wiecie istnieje tylko jedna alternatywa: rozkazywaæ albo s³uchaæ. Napoleon Bonaparte
Wszelka w³adza prowadzi do zepsucia, ale w³adza absolutna psuje absolutnie. Lord Acton
Im mniej polityki , tym wiêcej wolno¶ci. Hannah Arendt
Celuj aby trafiæ, a trafisz do celu. cezary michalski
Lepiej mieæ sta³y dochód ni¿ byæ czaruj±cym Oskar Widle
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #1997 : Lipiec 31, 2010, 19:36:42 » |
|
Ten, kto ma sojuszników, nie jest ca³kiem niezale¿ny. Harold Wilson
Nie pracujmy dla pieniêdzy, niech one pracuj± dla nas. Mariusz I
Czytaj uwa¿nie Twoj± umowê z wydawc±. Pamiêtaj, ¿e du¿y druk daje, a ma³y zabiera. H. Jackson Brown, Jr
Je¶li jest co¶, co nie jest wykonalne trzeba znale¶æ kogo¶ kto o tym nie wie i to zrobi.
W ¶wiecie ekonomii opartej na wiedzy, twoje dochody zale¿± od tego czego siê uczysz. Bill Clinton
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #1998 : Lipiec 31, 2010, 19:37:47 » |
|
Istnieje tylko jedno dobro – wiedza, i jedno z³o - ignorancja. Sokrates
Aby byæ kochany, nie rozstawaj siê nigdy z ukochan±, nie wycisn±wszy jej trochê ³ez z oczu. Honoré de Balzac (1799 - 1850)
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi. Gdy przyjdzie Twoja godzina sama wejdzie do twojego domu, ¿ycia, serca.
Amor omnibus idem. Mi³o¶æ dla wszystkich jednaka. Wergiliusz (Publius Vergilius Maro, 70 - 19 p.n.e.)
Bardziej od pieniêdzy, potrzebujesz mi³o¶ci. Czu³o¶æ to si³a nabywcza szczê¶cia. Phil Bosmans
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #1999 : Lipiec 31, 2010, 19:38:13 » |
|
Bez mi³o¶ci ka¿de ¿ycie jest jedynie udawaniem i mijaniem. Krzysztof Myszkowski
Bo czym¿e ¶wiêto¶æ, jak nie czystym trwaniem, Wiecznym natchnieniem - i wiecznym kochaniem. Wincenty Pol (1807 - 1872)
Bo mi³o¶æ to bycie do dyspozycji, to gotowo¶æ do tego, by us³u¿yæ, pomóc, przydaæ siê, zaopiekowaæ siê. To chêæ bycia potrzebnym. Mieczys³aw Maliñski
Bo to jest w dzieciach najpiêkniejsz± cnot±, gdy trudy dla rodziców ponosz± z ochot±. Sofokles (496 - 406 p.n.e.)
Bo widzisz tu s± tacy którzy siê kochaj± i musz± siê spotkaæ aby siê omin±æ. Jan Twardowski (ur. 1915)
Boga czuje serce, nie rozum. Oto co jest wiara: Bóg dotykalny dla serca, nie dla rozumu. Blaise Pascal (1623 - 1662)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2000 : Sierpie 02, 2010, 19:39:40 » |
|
Bo¿e, w dobroci nigdy nieprzebrany, ¯adnym jêzykiem niewypowiedziany, Ty jeste¶ godzien wszelakiej mi³o¶ci, Poszanowania, chwa³y, uczciwo¶ci. Pie¶ñ ko¶cielna XVIII w.
Bóg jest obecny w ka¿dym cz³owieku, który jest ci przychylny, dla którego jeste¶ wart trudu, który z tob± idzie i pozostaje, kiedy zapada wieczór. Phil Bosmans
Bóg kocha ka¿dego z nas osobi¶cie mi³o¶ci± bezwarunkow±. Konstytucje CR
Bóg nas kocha nie dlatego, ¿e jeste¶my tak warto¶ciowi, lecz jeste¶my tak warto¶ciowi dlatego, ¿e On nas kocha. Helmut Thielicke
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2001 : Sierpie 02, 2010, 19:40:01 » |
|
Bóg nie potrzebuje naszych dzie³, lecz jedynie naszej mi³o¶ci. ¶w. Teresa z Ávila (Teresa Sánchez de Cepeda y Ahumada, 1515 - 82)
Bywaj± wielkie zbrodnie na ¶wiecie, ale chyba najwiêksz± jest zabiæ mi³o¶æ. Boles³aw Prus (Aleksander G³owacki, 1847 - 1912)
Chc±c pouczaæ innych, musisz przemawiaæ g³osem mi³o¶ci. Miko³aj Wasiljewicz Gogol (1805 - 1852)
Cierpliwo¶æ jest codzienna form± mi³o¶ci. Josef Kard. Ratzinger
Czasem mi³o¶æ bywa milcz±cym wyrzeczeniem.
Cz³owiek jest têsknot± Boga, jest celem Jego mi³o¶ci. Augustyn (Augustyn Aureliusz, ¶wiêty 354 - 430)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2002 : Sierpie 02, 2010, 19:40:22 » |
|
Cz³owiek ma dar kochania, lecz tak¿e dar cierpienia. Antoine de Saint - Exupéry (1900 - 1944)
Cz³owiek niech bêdzie szlachetny, Pomocny bli¼nim, dobry! Bo tylko wtedy jest inny Od wszystkich znanych nam istot. Johann Wolfgang von Goethe (1749 - 1832)
Dlaczego ludzie staraj± siê zmieniaæ tych, których kochaj±?
Do dwóch s³ów "mi³o¶æ i mi³osierdzie" mo¿na sprowadziæ ca³e credo chrze¶cijañskie. Matka Teresa z Kalkuty
Dobroæ polega na szanowaniu i kochaniu ludzi bardziej ni¿ na to zas³uguj±. ¶w. Pawe³ z Tarsu (ok. 8 - ok. 67)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2003 : Sierpie 02, 2010, 19:40:41 » |
|
Dobrze jest mi³owaæ, ale jeszcze lepiej mi³owaæ s³u¿±c. Kochaj i s³u¿ - to jest najlepsze! B±d¼ ludzki i b±d¼ chrze¶cijaninem! B±d¼ tym, czym Bóg jest dla ludzi! Orlando Gambi
Doros³y zwraca uwagê na czyny, dziecko - na mi³o¶æ. Przys³owie indyjskie
Dusza nie ma prawa do mi³o¶ci, zanim nie zacznie kochaæ; otrzymuje mi³o¶æ, kiedy ma mi³o¶æ. Chiara Lubich
Dzia³anie sztuki polega na zdolno¶ci ludzi do zara¿anie siê uczuciami innych ludzi. Lew Miko³ajewicz To³stoj (1828 - 1910)
Dzieci bardziej ni¿ inni potrzebuj± mieæ zupe³n± pewno¶æ, ¿e s± kochane przez tych, którzy mówi±, ¿e je kochaj±. Michel Quoist
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2004 : Sierpie 02, 2010, 19:41:01 » |
|
Dzieci potrzebuj± mi³o¶ci - szczególnie wtedy gdy na ni± nie zas³uguj±. Henry David Thoreau (1817 - 1862)
Dziecko nie powinno byæ nigdy karane przez tych, których nie kocha. John Locke (1632 - 1704)
Dziecko rodzi siê z potrzeb± mi³o¶ci - i nigdy z niej nie wyrasta.
Dziewczyna zakochana nie zna nad sob± pana. Przys³owie
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2005 : Sierpie 02, 2010, 19:41:19 » |
|
Dziêki mi³o¶ci biedny jest bogaty. Z braku mi³o¶ci bogaty jest biedny.
Elementem twórczym sprawiedliwo¶ci jest mi³o¶æ. Paul Tillich
Gdy jeste¶my zazdro¶ni, przekonujemy siê, ¿e kochamy, tak jak przekonujemy siê, ¿e ¿yjemy, kiedy nas co¶ zaboli. Sidonie Gabrielle Colette (1873 - 1954)
Gdy kocham ¶wiat taki jakim jest - ju¿ go zmieniam, bo zmieniam jeden jego fragment, którym jest moje serce. John Robinson
Gdy mi³o¶æ bli¼niego przynosi ci rado¶æ, to mi³o¶æ przesta³a ju¿ byæ cnot±. Khalil Gibran
Gdyby mi³o¶æ nie by³a tak ¶lepa, na niejedno musia³aby przymru¿yæ oczy.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2006 : Sierpie 02, 2010, 19:41:38 » |
|
Gdybym mówi³ jêzykami ludzi i anio³ów, a mi³o¶ci bym nie mia³, sta³bym siê jak mied¼ brzêcz±ca albo cymba³ brzmi±cy. ¶w. Pawe³ z Tarsu (ok. 8 - ok. 67)
Gdybym te¿ mia³ dar prorokowania i zna³ wszystkie tajemnice, i posiad³ wszelk± wiedzê, i wiarê mia³ tak wielk±, i¿bym góry przenosi³, a mi³o¶ci bym nie mia³ - by³bym niczym. ¶w. Pawe³ z Tarsu (ok. 8 - ok. 67)
Gdzie dochodzi do ma³¿eñstwa bez mi³o¶ci, mo¿e doj¶æ do mi³o¶ci bez ma³¿eñstwa.
Gdzie dochodzi do mi³o¶ci przed ma³¿eñstwem, tam mo¿e doj¶æ i do mi³o¶ci pozama³¿eñskiej, czyli do tragedii.
Gdzie nie ma szczero¶ci, tam nie ma mi³o¶ci. Przys³owie
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2007 : Sierpie 02, 2010, 19:41:58 » |
|
Gniewy kochanków s± odnow± mi³o¶ci. Przys³owie ³aciñskie
Gra mi³osna jest z gier ruchowych stosunkowo naj³atwiejsza.
I gdybym rozda³ na ja³mu¿nê ca³± majêtno¶æ moj±, a cia³o wystawi³ na spalenie, lecz mi³o¶ci bym nie mia³, nic bym nie zyska³. ¶w. Pawe³ z Tarsu (ok. 8 - ok. 67)
I nie mi³owaæ ciê¿ko, i mi³owaæ Nêdzna pociecha. Miko³aj Sêp - Szarzyñski (ok. 1550 - 1581)
Idziemy do Boga nie drog±, lecz mi³o¶ci±. Augustyn (Augustyn Aureliusz, ¶wiêty 354 - 430)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2008 : Sierpie 05, 2010, 09:56:54 » |
|
Id¼my wszyscy razem w poczuciu mi³o¶ci i obowi±zku wzglêdem siebie. Nie zawracajmy z drogi wiod±cej ku ¦wiat³u. Peter Rosegger (1843 - 1918)
Im d³u¿ej pozwala siê kobiecie têskniæ, tym bardziej ro¶nie mi³o¶æ. Ernest Raupach
In their first passion women are in love with their lover; in the rest, with love. Na pocz±tku kobiety zakochane s± w swoich kochankach, potem tylko w mi³o¶ci.
It is not lack of love but lack of friendship that makes unhappy marriages. Nie brak mi³o¶ci, ale przyja¼ni, czyni ma³¿eñstwa nieszczê¶liwymi.
Jak trudno jest mi³owaæ - ale jak warto jest mi³owaæ! Stefan kard. Wyszyñski (1901 - 1981)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
Pe:
|
|
« Odpowiedz #2009 : Sierpie 05, 2010, 09:57:16 » |
|
Jedna kropla mi³o¶ci jest wiêcej warta, ni¿ ocean dobrych chêci i rozumu. Blaise Pascal (1623 - 1662)
Jednego serca! tak ma³o, tak ma³o, Jednego serca trzeba mi na ziemi, Co by przy moim mi³o¶ci± zadr¿a³o, A by³bym cichym pomiêdzy cichemi. Adam Asnyk (Jan Sto¿ek, El...y, 1838 - 1897)
Jedyn± ró¿nic± miêdzy kaprysem a wieczn± mi³o¶ci± jest to, i¿ kaprys trwa trochê d³u¿ej. Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900)
Jedynie ci kochankowie mog± o sobie zapomnieæ, którzy niedostatecznie siê kochali, by siê znienawidziæ. Ernest Hemingway (1899 - 1961)
Jedynie dwie rzeczy czyni± nas szczê¶liwymi: wiara i mi³o¶æ. Charles Emmanuel Nodier (1780 - 1844)
|
|
|
|
|
|
|
|