dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #1980 : Lipiec 31, 2010, 19:28:29 » |
|
Je¶li cz³owiek nie mo¿e czego¶ robiæ naprawdê, to nie trzeba tego robiæ wcale! Stanis³aw Lem
Osi±gaj±c cel, niszczymy swoje marzenia ...
Anio³ nigdy nie upada. Diabe³ upada tak nisko, ¿e nigdy siê nie podniesie. Cz³owiek upada i powstaje.
Je¶li zapomn± o mnie, ¿e jestem, niech chocia¿ pamiêtaj±, ¿e by³em. Rados³aw Go³dyn
Kiedy cz³owiek wreszcie znajdzie klucz do szczê¶cia to mu kto¶ zamki wymienia. Rados³aw Go³dyn
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1981 : Lipiec 31, 2010, 19:28:52 » |
|
Gdy pierwsza mi³o¶æ zawodzi drugiej przyjdzie czas. a wtedy Ty pe³na rado¶ci ¿e da³a¶ rade ze wzmaganiem o niepamiêæ przesz³ego , i o nienawi¶ci która w g³êbi duszy siedzi tak g³êboko ¿e nie potrafisz doznaæ uczucia w³adania i szanowania samej siebie... stajesz by pokazaæ ¶wiatu jaka silna jeste¶, bo Ty taka Ty jeste¶ jaka jeste¶ i tego nikt nie zmieni, bo kiedy chcesz p³akaæ ... p³aczesz, a kiedy przyjdzie czas zakochasz siê naprawdê i wtedy ci którzy kiedy¶ Ciê nie szanowali i ci±gle powtarzali jaka jeste¶ irytuj±ca, zobacz± jaka siedzi w Tobie warto¶æ taka jakiej jeszcze nie mia³ nikt ... to jest dar co ma³o komu siê zdarza a Ty go masz i kiedy¶ go ujawnisz... poszukaj w sobie prawdy... b±d¼ prawdziwa, b±d¼ sob± wtedy zrozumiesz ¿e wiara w siebie ,otwiera nam oczy! Wiêc uwierz i zacznij doznawaæ nowego czym móg³by byæ naprawdê ¶wiat..., a wtedy zobaczysz.. .pokochasz ¶wiat takim jakim jest bo gdy nie pokochasz bêdziesz martwym istnieniem w prawdziwym ¿yciu... Aleksandra Winkler
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1982 : Lipiec 31, 2010, 19:29:09 » |
|
¦miem twierdziæ, ¿e we wspó³czesnej kulturze najwiêkszym problemem jest obsesja sukcesu. Ludziom chodzi o z³udzenie luksusu, komfortu, o potrzebê imponowania. Potrzeba sukcesu to klucz do naszego ¿ycia. Józef ¯yciñski
Nie mo¿esz zatrzymaæ ¿adnego dnia, ale mo¿esz go nie straciæ. przys³owie wschodnie
Lecz je¿eli umrzeæ cz³owiek bêdzie zmuszony w mêczarniach i bólu, jego droga do s³awy i glorii w niebie bêdzie nie tyle prosta, co krótka a zarazem wieczna. Karol Kania
G³os tysi±ca g³upców jest dalej g³osem g³upców Marcin Niewalda
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1983 : Lipiec 31, 2010, 19:29:23 » |
|
My¶l jest fundamentem, s³owo to budowla
Nie ma we mnie nienawi¶ci ani ¿alu, jest tylko ¶wiadomo¶æ w³asnej bezu¿yteczno¶ci.
To w³a¶nie jest wolno¶æ - czuæ czego pragnie serce i nie baczyæ na to co pomy¶l± inni. Paulo Coelho
Szczuk± nie jest udawanie kim¶, kim siê nie jest... tylko pokazaknie kim siê jest. k
Ka¿dy cz³owiek ma w³asn± bramê, któr± wchodzi w nieskoñczone przestrzenie nieba. Dla wielu, dla bardzo wielu t± bram± s± góry. R.E.Coturno
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1984 : Lipiec 31, 2010, 19:29:41 » |
|
We need to be the centre of our own attention and not the border of attention of others. Powinni¶my stawiaæ siebie w centrum w³asnej uwagi, a nie spychaæ siê na skraj uwagi innych ludzi. Joseph Ki-Zerbo
Ciekawo¶æ to dowód, ¿e nie masz do czynienia z byle kim. Zbigniew Nied¼wiecki (Ravicz)
Cz³owiek jest wielki nie przez to co posiada, lecz przez to kim jest, nie przez to, co zyska, lecz przez to, czym dzieli siê z innymi. Jan Pawe³ II
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1985 : Lipiec 31, 2010, 19:30:00 » |
|
Cz³owieka trzeba mierzyæ miar± serca. Jan Pawe³ II
Ka¿dy ma taki ¶wiat, jaki widz± jego oczy. José Saramago
Czasami porzucamy ludzi, tylko dlatego, i¿ boimy siê, ¿e Oni zrobi± to pierwsi Radek
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1986 : Lipiec 31, 2010, 19:33:16 » |
|
640 KB pamiêci operacyjnej powinno ka¿demu wystarczyæ. Bill Gates
Gdyby ludzie zrozumieli jak otrzymywaæ patenty w momencie, kiedy wiêkszo¶æ dzisiejszych pomys³ów by³a wymy¶lana i zrobiliby to, dzisiejszy przemys³ stan±³by w miejscu. Rozwi±zaniem jest wymiana patentowa z innymi du¿ymi firmami oraz patentowanie najwiêcej jak tylko zdo³amy. Bill Gates
Istnieje grupa nowoczesnych komunistów, których pragnieniem ukrywanym pod ró¿nymi przebraniami, jest pozbawiæ bod¼ców do pracy muzyków, twórców filmów i twórców oprogramowania. Ci ludzie nie uwa¿aj±, by bod¼ce te powinny istnieæ. Bill Gates
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1987 : Lipiec 31, 2010, 19:33:37 » |
|
Internet? Nie, dziêkujê, nie jeste¶my zainteresowani. Bill Gates
Je¿eli nie mo¿esz sprawiæ by dzia³a³o dobrze - spraw chocia¿ by dobrze wygl±da³o Bill Gates
Etykieta to umiejêtno¶æ ziewania z zamkniêtymi ustami. Brigitte Bardot
Talent bez chêci jest jak studnia bez wody. Bo¿enka (Polanka)
W ¿yciu mo¿esz mieæ wszystko co chcesz, bo je¶li tego nie masz, to znaczy ¿e tego nie chcia³e¶! Bartek B.
Mamy Polskê tak±, jak± sami budujemy.
Umiesz liczyæ? Licz na siebie
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1988 : Lipiec 31, 2010, 19:33:55 » |
|
Nie podskakuj, je¿eli chcesz siê wybiæ! Krzysztof Martyna
Wiadomo, ¿e po³owa wydatków reklamowych to pieni±dze zmarnowane, tylko nie wiadomo która po³owa
Remember that half the joy of achievement is in the anticipation. Pamiêtaj, ¿e po³owa rado¶ci z sukcesu to oczekiwanie na sukces. H. Jackson Brown, Jr
Nie s±dzê, by ktokolwiek by³ na tyle m±dry, aby oceniæ, co jest mo¿liwe, a co nie. Henry Ford
Je¶li uwa¿asz, ¿e co¶ potrafisz lub ¿e czego¶ nie potrafisz, na pewno masz racjê. Henry Ford
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1989 : Lipiec 31, 2010, 19:34:11 » |
|
Potrzeba mi wielu ludzi, którzy dysponuj± nieograniczonymi zasobami niewiedzy na temat rzeczy niemo¿liwych. Henry Ford
Interes, który nic poza pieniêdzmi nie przynosi, jest z³ym interesem. Henry Ford
Wiêcej ludzi marnuje czas i energiê roztrz±saj±c problemy ni¿ rzeczywi¶cie próbuj±c je rozwi±zaæ. Henry Ford
Je¶li jest co¶, czego nie potrafimy zrobiæ wydajniej, taniej i lepiej ni¿ konkurenci, nie ma sensu, ¿eby¶my to robili i powinni¶my zatrudniæ do wykonania tej pracy kogo¶, kto zrobi to lepiej ni¿ my. Henry Ford
Nie uznajê niemo¿liwo¶ci. Henry Ford
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1990 : Lipiec 31, 2010, 19:34:27 » |
|
Nie ma ¿adnego usprawiedliwienia, by nie staæ siê wielkim. Tom Peters
Nie zgadzam siê z ekonomicznym prawem poda¿y. Im wiêcej g³upoty na ¶wiecie, tym dro¿ej za ni± p³acimy. Krzysztof Martyna
Po³owa pieniêdzy, które wyda³em na reklamê, zosta³a stracona, problem jednak¿e w tym, ¿e nie wiem, która to by³a po³owa. Lever Bros
Zastanów siê, czy ten, komu siê sprzedajesz, pamiêta o zasadach eksploatacji. Inaczej bardzo szybko pójdziesz na z³om. Karol Adamiecki
Wolny wybór to nie tylko wolne oprogramowanie. Steve Ballmer
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1991 : Lipiec 31, 2010, 19:34:47 » |
|
Cz³owiek musi byæ bez zarzutu, a rzecz bezb³êdna. Ale bez zarzutu jest tylko czyste, okr±g³e, bezb³êdne zero. Walther Rathenau
Sekretem biznesu jest wiedzieæ to, czego nie wiedz± inni. Arystoteles Onassis
Gdyby nie by³o kobiet, pieni±dze nie mia³yby ¿adnego znaczenia. Arystoteles Onassis
Pieni±dza nie nale¿y goniæ, trzeba wyj¶æ mu naprzeciw. Arystoteles Onassis
Optimusa za³o¿y³em w akcie rozpaczy. Wyrzucono mnie z pracy, bo w socjalistycznym przedsiêbiorstwie próbowa³em wprowadzaæ rynkowe metody. Ale to, co powsta³o z tej rozpaczy, jest najwspanialsz± przygod± w ¿yciu. Roman Kluska
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1992 : Lipiec 31, 2010, 19:35:05 » |
|
Spotka³em w ¿yciu wielu bogatych ludzi. Zauwa¿y³em jednak, ¿e ludzie bogaci nie s± szczê¶liwi. Praca dla nich jest jak narkotyk. W biznesie tak siê cz³owiek zatraca, ¿e gubi czas na ¿ycie, na rodzinê... a to przecie¿ jest szczê¶cie! Roman Kluska
Mened¿erowie musz± byæ nie tylko decydentami, lecz tak¿e inspiratorami zdolnymi do motywowania ludzi. Lee Iacocca
Najwiêkszym zagro¿eniem dla wiêkszo¶ci z nas nie jest to, ¿e postawimy sobie za wysoki cel i nieosi±gniemy go, ale ¿e postawimy sobie za ma³y cel i osi±gniemy go. Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simon
Nagradzaj wielkie pora¿ki, karz ma³e sukcesy. Phil Daniels
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1993 : Lipiec 31, 2010, 19:35:19 » |
|
Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyje¿d¿aj± rolls royce’ami, aby zasiêgaæ porad u tych, którzy podró¿uj± metrem. Warren Buffett
Nigdy nie ma popytu na rzecz now±. Henry Ford
Firmy, które rosn± dziêki rozwojowi i ulepszeniom, nie zgin±. Ale kiedy firma przestaje byæ twórcza, kiedy uwa¿a, ¿e osi±gnê³a doskona³o¶æ i teraz musi tylko produkowaæ - ju¿ po niej. Henry Ford
Je¶li cz³owiek ma zamiar do koñca ¿ycia pozostaæ pracownikiem fizycznym, to powinien równo z wybiciem godziny szesnastej zapominaæ o swojej pracy. Natomiast je¶li zamierza pi±æ siê wzwy¿, wówczas wybicie godziny szesnastej powinno byæ dlañ sygna³em do my¶lenia. Henry Ford
Je¶li nie masz pojêcia o diamentach, poznaj jubilera. Warren Buffett
Gdy mijam wiêzienie albo szko³e zawsze ¿al mi ludzi którzy tam siedz±. Jimmy Breslin
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1994 : Lipiec 31, 2010, 19:35:41 » |
|
Ludzka kreatywno¶æ jest najwiêkszym zasobem. Richard Florida
Poddaj±cy siê - nigdy nie wygrywa, a wygrywaj±cy - nigdy siê nie poddaje. Napoleon Hill
Kieruj swoim interesem, bo inaczej on tob± pokieruje. Benjamin Franklin
Bywa³em biedny i bywa³em bogaty. To drugie jest lepsze. Sophie Tucker
Bywa³em biedny i bywa³em bogaty. To drugie jest lepsze. Sophie Tucker
|
|
|
|
|
|
|
|