dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #1605 : Czerwiec 15, 2009, 10:02:29 » |
|
I czytam I widzê, co¶ zrobi³, Przez tysi±clecia, Cz³owiecze! Zabija³e¶, mordowa³e¶ i wci±¿ przemy¶liwasz, Jakby to robiæ lepiej. Zastanawiam siê, czy¶ godzien, Aby Ciê pisaæ przez du¿e "C" Leopold Staff
I like looking at geniuses, and listening to beautiful people.
Lubiê przygl±daæ siê geniuszom i przys³uchiwaæ siê piêknym ludziom Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900)
Idea³ dany jest cz³owiekowi po to, aby wyra¼niej widzia³ sw± nieudolno¶æ. Miko³aj Wasiljewicz Gogol (1805 - 1852)
Idee nie s± odpowiedzialne za to, co z nich czyni± ludzie. Werner Carl Heisenberg (1901 - 1976)
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1606 : Czerwiec 15, 2009, 10:02:51 » |
|
Idê swoj± drog±, a ludzie niech mówi±, co chc±. Dante Alighieri (1265 - 1321)
Idioci i geniusze s± wolni od obowi±zku rozumienia dowcipów. Autor nieznany
Idiotów nie trzeba szukaæ ze ¶wiec±, sami pchaj± siê na ¶wiecznik. Andrzej Majewski
Id¼ do granicy drog±, na której ka¿dy krok ma swój sens Waldemar £ysiak "Kielich"
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1607 : Czerwiec 15, 2009, 10:03:12 » |
|
If you want to see what children can do, you must stop giving them things.
Je¶li chcesz zobaczyæ, co potrafi± zrobiæ dzieci, przestañ im dawaæ zabawki. Autor nieznany
Ile razy musisz powtórzyæ, kim jeste¶, zanim staniesz siê takim naprawdê? Elias Canetii (1905 - 1994)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1608 : Czerwiec 15, 2009, 10:03:36 » |
|
Im bardziej cz³owiek bêdzie siê stawa³ cz³owiekiem, tym bardziej bêdzie odczuwa³ potrzebê adoracji i to coraz wyra¼niejsz±, coraz czystsz±, coraz wspanialsz±. Teilhard de Chardin
Im bardziej kochamy przyjació³, tym mniej im schlebiamy. Molier (Jean Baptiste Poquelin, 1622 - 1673)
Im kulturalniejszy jest cz³owiek, tym jest skromniejszy, a im mniej kulturalny, tym wy¿sze ma o sobie mniemanie. Micha³ Kalinin
Im lepszy lekarz, tym wiêcej zna bezwarto¶ciowych lekarstw. Benjamin Franklin (1706 - 1790)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1609 : Czerwiec 15, 2009, 10:03:51 » |
|
Im s³absze cia³o tym silniej nami rz±dzi. J. J. Rousseau
Im wiecej siê cz³owiek martwi, tym wiecej ma problemów. Iwona Lisek
Im wiêcej cz³owiek wie o samym sobie, tym mniej o tym mówi. Feliks Feldheim
Im wiêcej dany kraj produkuje broni, tym mniej bezpieczny siê staje - ten, kto ma broñ, stanowi cel ataku. Albert Einstein
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1610 : Czerwiec 15, 2009, 10:04:07 » |
|
Im wiêcej ludzi siê pozna, tym mniej siê ich zna. Ding Fu Bau
Im wiêcej ma siê pieniêdzy, tym wiêcej poznaje siê ludzi, z którymi nic nas nie ³±czy oprócz pieniêdzy. Tennessee Williams (Thomas Lanier Williams, 1914 - 1983)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1611 : Czerwiec 15, 2009, 10:04:35 » |
|
Im wiêcej razy na dzieñ jeste¶ zniewa¿ony, Im ¶mieszniejsze na ciebie wk³adaj± korony... Im wiêcej ¿alu, drwiny, gniewu, oskar¿enia, Bo s³owo Twoje z miejsca nie ruszy kamienia, Tym bardziej pewnym mogê byæ tego jednego: ¯e ty jeste¶, zaiste, Alf± i Omeg±. Czes³aw Mi³osz (ur. 1911)
Im wiêcej siê dzi¶ czyta ksi±¿ek, tym bardziej odnosi siê wra¿enie, ¿e analfabetom nie dzieje siê krzywda. Warren Brabrook
Inteligent jest to paso¿yt wytwarzaj±cy kulturê. Autor nieznany
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1612 : Czerwiec 15, 2009, 10:04:50 » |
|
Inteligentni ludzie s± czêsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo sp±dzaæ czas z idiotami. Ernest Hemingway
Interes, w³adza, maszyna - te rzeczy nie widz± cz³owieka, potrzebuj± tylko masy. Maria D±browska (1889 - 1965)
Internet, to miejsce na æwiczenie najlepszych technik aktorskich bez pokazywania siê na scenie. Patryk Bogajewicz
Istniej± ludzie, którzy s±dz±, ¿e wszystko, co czyni siê z powa¿n± min±, jest rozs±dne. Georg Christoph Lichtenberg (1742 - 1799)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1613 : Czerwiec 15, 2009, 10:05:05 » |
|
Istniej± nazwiska, które nale¿a³oby powywieszaæ na wszystkich szubienicach ¶wiata. Georg Christoph Lichtenberg
Istnieje ludzka têsknota za Bogiem, i istnieje równie¿ boska têsknota za cz³owiekiem. Miko³aj Berdjajew
Istnieje tyle krzy¿y, ile ludzi. Fulton John Sheen
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1614 : Czerwiec 15, 2009, 10:06:15 » |
|
Istnieje tylko jeden rozs±dny powód by wej¶æ w paszczê ¦mierci: ¿eby ukra¶æ jej z³ote zêby. Terry Pratchett
Istota, któr± cz³owiek zna, której zawsze dowierza, która go prawie zawsze zdradza, jest to on sam. Stefan Witwicki (1801 - 1847)
It is so easy to convert others. It is so difficult to convert oneself.
Tak ³atwo jest nawracaæ innych. Tak trudno jest nawróciæ samego siebie. Oscar Wilde (Fingal O`Flahertie Wills, 1854 - 1900)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1615 : Czerwiec 15, 2009, 10:07:36 » |
|
It`s a great man who can laugh at his misfortunes.
Wielkim cz³owiekiem jest ten, kto umie siê ¶miaæ ze swoich niepowodzeñ. Autor nieznany
Ja nie mam Boga, ale Bóg ma mnie. Ernst Barlach
Ja nie umieram; ja wstêpujê do ¿ycia. ¶w. Teresa z Lisieux
Jak cz³owiek d¼wiga w³asne cia³o, a ciê¿aru jego nie czuje, tak nie dostrzega w³asnych b³êdów. Artur Schopenhauer (1788 - 1860)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1616 : Czerwiec 15, 2009, 10:07:51 » |
|
Jak d³ugo istnieæ bêdzie ¶wiat, chrze¶cijanin musi wci±¿ poszukiwaæ postêpu i nowych udoskonaleñ, wiêkszej sprawiedliwo¶ci i braterstwa na ziemi, g³êbszej i pe³niejszej realizacji Ewangelii tu, na ziemi. Nigdy nie wolno mu spocz±æ. Nieustannym obowi±zkiem jest czyniæ wiêcej. Jacques Maritain
Jak d³ugo na Ziemi s± jeszcze jacy¶ ludzie, którzy nie maj± ¿adnej w³adzy, nie tracê nadziei. Elias Canetii (1905 - 1994)
Jak miê oburza Przys³owie, Co z³ego cz³eka psem zowie! Ile¿ mój pies donie¶æ gotów Z³ym ludziom obych przymiotów! Szymon Konopacki
|
|
|
|
|
|
|
sweryd
Nowy u¿ytkownik
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 44
|
|
« Odpowiedz #1617 : Czerwiec 18, 2009, 19:37:00 » |
|
Cz³owiek dopiero wtedy jest w pe³ni szczê¶liwy, gdy mo¿e s³u¿yæ, a nie wtedy, gdy musi w³adaæ. W³adza imponuje tylko ma³ym ludziom, którzy jej pragn±, by nadrobiæ w ten sposób swoj± ma³o¶æ. Cz³owiek naprawdê wielki, nawet gdy w³ada, jest s³u¿ebnikiem.
— Stefan Wyszyñski
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1618 : Lipiec 02, 2009, 14:46:01 » |
|
Jak mo¿ecie siedzieæ nad pergaminami jak kura na jajach, gdy wasi bracia umieraj± z g³odu. ¶w. Dominik
Jak pch³y skacz± my¶li z cz³owieka na cz³owieka. Ale nie ka¿dego gryz±. Stanis³aw Jerzy Lec (pierw. de Tusch - Letz, 1909 - 1966)
Jak przyjemnie jest powiedzieæ cz³owiekowi co¶ mi³ego. Fiodor Michaj³owicz Dostojewski (1821 - 1881)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1619 : Lipiec 02, 2009, 14:46:20 » |
|
Jak siê nad tym zastanowiæ, to w³a¶ciwie wszyscy najlepsi s± weseli. Znacznie lepiej jest byæ weso³ym, a poza tym to o czym¶ ¶wiadczy. To jest co¶ w rodzaju osi±gniêcia nie¶miertelno¶ci za ¿ycia. Ernest Hemingway
Jak to mo¿e byc , ¿e dni, zdarzenia , chwile, które by³y tak piêkne , nagle staj± siê wstrêtne, i to bez ¿adnego , ¿adnego konkretnego powodu? Po prostu siê zmieniaj±. Bez najmniejszej przyczyny. Philip K. Dick
Jak w wodzie twarz odpowiada twarzy, tak jedno serce cz³owiecze, drugiemu sercu cz³owieczemu... Biblia
|
|
|
|
|
|
|
|