*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:42:46

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Cud czy Terapia?  (Przeczytany 4021 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Herkules
Aktywny u¿ytkown.
U¿ytkownik

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 76

« : Kwiecieñ 26, 2008, 17:06:54 »

Od ponad tygodnia mêczy mnie grypa. Boli gard³o i ponad tydzieñ bola³y wszystkie ko¶ci. Wczoraj poczu³em siê nieco lepiej, postanowi³em wiêc koñczyæ prace remontowe w moim mieszkaniu. W ramach tzw. "kosmetyki" postanowi³em pozmieniaæ wszystkie gniazdka i prze³±czniki ¶wiat³a. Nawet nie¼le mi to sz³o, gniazdko po gniazdku, prze³±cznik po prze³±czniku. Efekt niesamowity. Chcia³em zaczynaæ kolejne gniazdko, kiedy zadzwoni³ telefon. Pogaduli³em sobie i zabra³em siê do przerwanej roboty. Szybko zdemontowa³em stare gniazdko i zacz±³em pod³±czaæ nowe, kiedy ze "zdziwienia" wszystkie w³osy stanê³y mi dêba. Zdziwienie musia³o byæ ogromne, bo oczy wysz³y mi chyba z orbit. Wszystko widzia³em w kolorach têczy. Trwa³o to, nie d³u¿ej jak pó³ sekundy, ale dla mnie by³o to pó³ wieczno¶ci. Moje "zdziwienie" opad³o nieco, kiedy us³ysza³em jak g³ówny bezpiecznik "wylatuje".
Dosyæ d³ugo nie mog³em doj¶æ do siebie. Jak mog³em zapomnieæ wy³±czyæ bezpieczniki? Kiedy po kilku godzinach opowiada³em Zeusowi to zdarzenie ¶mia³ siê mówi±c, ¿e pr±d jest dobry na reumatyzm. Widocznie nie tylko na reumatyzm, bo kiedy dzisiaj siê obudzi³em, ból w ko¶ciach znikn±³ jak zaczarowany. Troszeczkê jeszcze pobolewa w lewym barku, widocznie pr±d a¿ tak daleko nie doszed³. Nie przejmujê siê tym jednak a¿ tak bardzo. Zosta³o mi jeszcze kilka gniazdek do wymiany.  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Pozdrawiam i powodzenia ¿yczê
@¿mijka
Administrator
Ekspert

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1898

I get wings to fly... I'm alive ...

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 26, 2008, 22:29:02 »

Mnie wrêcz przera¿a bli¿sze zetkniêcie z pr±dem, kiedy¶ jako ma³olata postanowi³am w ramach oszczêdno¶ci, samodzielnie wymieniæ potencjometr w cztero¶cie¿kowym magnetofonie ZK - 140. Podobnie jak Ty Herkulesie zafundowa³am sobie masa¿ wstrz±sowy  Du¿y u¶miech. Gwiazdki nie tylko w oczach zal¶ni³y Du¿y u¶miech. Mimo, ¿e trwa³o to zaledwie krótk± chwilê, trudno mi by³o oderwaæ siê od magnetofonu. Dla mnie równie¿ by³a to pewnego rodzaju terapia... Dosta³am
porz±dn± nauczkê i od tamtego czasu nie naprawiam ¿adnych urz±dzeñ elektrycznych.
   W swoim poprzednim mieszkaniu w trakcie remontu ³azienki (wymiana instalacji, nowe p³ytki) po d³uuugich oczekiwaniach na efekt finalny prac hydraulicznych, wreszcie w kranie ponownie pojawi³a siê woda!!! Gdy robotnicy wieczorem opu¶cili mieszkanie, nie zwa¿aj±c na fakt, ¿e wokó³ wala³y sie worki z cementem, p³ytki, narzêdzia, itp. postanowi³am skorzystaæ z k±pieli! Pamiêtam, ¿e by³ to naprawdê rozkoszny moment, olejki aromatyczne, max piany... Luuuuuuzik. Le¿±c sobie w tym wrz±tku i leniwie obserwuj±c parê unosz±c± siê nad wann±... Osiadaj±c± na ¶ciany, z wolna z nich sp³ywaj±c±... W pewnym momencie mój wzrok zatrzyma³ siê na zapalonej ¿arówce, pozbawionej lampy, swobodnie zwisaj±cej z sufitu jedynie na kablu. Ju¿ po chwili dostrzeg³am inne wystaj±cych kable przygotowane do zamontowania kinkietów, odkryte puszki instalacyjne i nieos³oniête otwory gniazd do pr±du, z których równie¿ wystawa³y po³yskuj±ce koñcówki kabli. Wszystko na wierzchu a ja na luzaku w wannie wype³nionej po brzegi wod±!  Du¿y u¶miech Jeszcze nigdy tak szybko nie zakoñczy³am k±pieli, przy czym poobija³am siê jeszcze o stosiki przygotowanych do klejenia kafelków. Zapewne wcze¶niejsze, nieprzyjemne do¶wiadczenie z potencjometrem wp³ynê³o na moj± wyobra¼nie i mo¿e uratowa³o mi wtedy ¿ycie...
  S³ysza³am o masa¿ach pr±dem sta³ym tzw. galwanicznym, jest pomiêdzy nimi spora ró¿nica! Osobi¶cie wola³abym jednak inne kuracje, bardziej naturalne...

Pod¶wiadomo¶æ to potêga i tego chyba nie powinienem t³umaczyæ... a je¿eli ca³y czas programuje siê j± zwrotami typu: "to siê nigdy nie uda", "to nie dla mnie", "to niemo¿liwe"... itd. to nie ma siê co pó¼niej dziwiæ efektom. Nie wolno siê baæ marzeñ i ich w jakikolwiek sposób ograniczaæ .

Wiem, ¿e mo¿e to wydaæ siê ¶mieszne, ale kiedy¶ w trakcie choroby, powiedziano mi bym wyrzuca³a (w wyobra¼ni) przyczynê swego stanu zdrowia. Spróbowa³am... Zbiera³am "J±" i wyrzuca³am... Wrêcz otrz±sa³am d³onie z niej. Po chwili wstaj±c z ³ó¿ka nogi moje znalaz³y siê w miejscu gdzie w³a¶nie to "CO¦" wyrzuci³am i pomy¶la³am, ¿e mój wysi³ek poszed³ na marne, "z³± energiê" mam ponownie. Postanowi³am powtórzyæ kuracjê (nie wiem jak to nazwaæ), tym razem wszystko otrz±snê³am do doniczki, gdzie piêknie ros³a ogromna zro¶licha stopowcowa. Wyobra¿a³am sobie, ¿e tam w³a¶nie l±duje moja choroba. Robi³am to wielokrotnie przez wiele dni. Czu³am sie lepiej, z ka¿dym dniem wraca³y si³y witalne, natomiast ro¶lina, mimo, ¿e dba³am o ni± identycznie jak to mia³o miejsce wcze¶niej, nagle zaczê³a obumieraæ, z¿ó³k³y wszystkie jej li¶cie... Nie wiem czy to cud, czy to terapia? Wierzê jednak, ¿e jest w nas co¶ moc, której do koñca nie rozumiemy i nie potrafimy wykorzystaæ. Pod¶wiadomo¶æ?
Pan M
Moderator Dzia³u
Aktywny u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 123

There is no spoon...

« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2008, 07:47:40 »

Je¶li idzie o lecznicze dzia³anie pr±dów, to od kilku miesiêcy jestem ¶wiadkiem jak tzw. pr±dy selektywne na przemian stosowane regeneruj±ce i pobudzaj±ce pomagaj± w odtwarzaniu nerwów kulszowych mojej ¿ony.
¯aden neurolog nie chcia³ uwierzyæ, ¿e jej stan jest a¿ tak z³y i tylko przypadkiem pewien "krêgarz" zaproponowa³ ta terapiê. Efekt by³ taki, ¿e po kilku "zabiegach" stwierdzi³a, ¿e czuje spodnie kiedy id±c dotykaj± powierzchni nogi. (dla wielu z nas co¶ tak b³achego i naturalnego, ¿e nie zwracamy na to uwagi).
I tak z przerwami trwa odzyskiwanie "normalnego stanu", chocia¿ nie jest lekko...
Nikomu nie ¿yczê takich przej¶æ, ale byæmo¿e kto¶ naprowadzi mnie (nas) na metodê, która przyniesie jej ulgê i pozwoli na powrót do zdrowia i "u¿ywalno¶ci"...

Herkules
Aktywny u¿ytkown.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 27, 2008, 04:24:05 »

Panie M, kiedy zaczynalem ten watek, zastanawialem sie jedynie, czy to normalne. Mnie "normalnie" popiescil prad i przeszly bole kosci. Przeszly bole, na ktore nie pomagaly tabletki, masci i zastrzyki. Niewiele znam sie na elektroterapii, ale mam nadzieje i zycze tego Twojej zonie aby terapia skonczyla sie pelnym uzdrowieniem.
Pozdrawiam i powodzenia zycze
Pan M
Moderator Dzia³u
Aktywny u¿ytkownik
*

Wiadomo¶ci: 123

There is no spoon...

« Odpowiedz #4 : Maj 27, 2008, 10:44:08 »

Dziêkowaæ czy nie dziêkowaæ...ró¿ne s± teorie, bo podziêkowanie podobno powoduje, ¿e ¿yczenie nie spe³ni siê. Ale nie dajmy siê zwariowaæ.. Dziêkujê i ju¿.
A co do têczowych barw...to szczerze zazdroszczê do¶wiadczenia, jednak nie bêdê próbowa³, czy i mi siê uda U¶miech
Kilka razy "kopn±³" mnie pr±d, ale zawsze koñczy³o siê szara, lub czarn± plam± przed oczami, nigdy têcz± Smutny

Herkules
Aktywny u¿ytkown.
U¿ytkownik

« Odpowiedz #5 : Lipiec 20, 2008, 21:13:15 »

Panie M, Ciebie pr±d jak piszesz "kopn±³", mnie nie¼le "popie¶ci³". To chyba uzale¿nione jest od tego, jak d³ugo Ciê "trzyma". Mn± nie¼le potrzepa³o, mo¿liwe, ¿e dlatego widzia³em têczowo a nie szar± lub czarn± plamê.
Pozdrawiam i powodzenia ¿yczê
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: