delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 534
|
|
« : Kwiecieñ 22, 2008, 18:42:03 » |
|
Bez przyja¼ni ¿ycie jest pustyni± samotno¶ci, nie koñcz±c± siê noc±... Przyja¼ñ chroni przed ciemno¶ci± serca, przed niebezpieczeñstwem i ludzkim z³em...
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 22, 2008, 19:18:55 » |
|
Nie ma lekarstwa mocniejszego, skuteczniejszego, doskonalszego dla naszych ran,we wszystkich sprawach ziemskich.Jak mieæ kogo¶, kto cierpi z nami w ka¿dym nieszczê¶ciu i cieszy siê w powodzeniu
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 22, 2008, 19:25:39 » |
|
Kiedy ¿egnasz przyjaciela, nie smuæ siê, poniewa¿ jego nieobecno¶æ pozwoli Ci dojrzeæ to, co najbardziej w nim kochasz
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 22, 2008, 19:44:44 » |
|
Zasady przyja¼ni
- Umieæ patrzeæ na drugiego, w chwilach rado¶ci i smutku i potrafiæ dzieliæ z nim to -Umieæ dostrzegaæ dobro i piêkno które posiada ka¿da istota i potrafiæ je podziwiaæ -Umieæ prosiæ o przebaczenie i przebaczaæ,a tak¿e umieæ zapomnieæ -Umieæ zawsze dziêkowaæ i uszcze¶liwiaæ drugiego -Stañ u boku tego kto straci³ wszelk± nadzieje i darz go mi³osci±
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 22, 2008, 20:20:47 » |
|
Przyjacielu.....czy TY...? - Tak najdro¿sza, kocham Ciê! A czy TY....? -Tak, zawsze bêdê przy Tobie! A czy ja....? -Tak, zawsze mo¿esz na mnie liczyæ! A czy bêdziesz....? - Tak, bêdê z Tob± p³akaæ! A....? - Tak, tak, ¶miaæ siê z Tob± te¿ bêdê! A czy kiedy....? - Tak, kiedy bêdziesz potrzebowa³ pomocy - pomogê Ci! A czy wiesz ¿e....? - Oczywi¶cie, ¿e wiem, ¿e mogê na Tobie polegaæ! I ,¿e Ja....? - I ,¿e Ty zawsze mi pomo¿esz! Wiesz napewno te¿, ¿e gotowa jestem....? -Tak wiem, ¿e gotowa jeste¶ zgin±æ za mnie! Ja te¿ dla Ciebie zrobie wszystko! Przyjacielu wiesz....? - Wiem, wiem, ja równie¿ dziêkujê Ci za to, ¿e jeste¶ ! - Najdro¿sza... jeszcze tylko jedno pytanie....? Czy Ty....? - Nie, nie czytam w Twoich my¶lach! To sk±d....? -Ja to poprostu czujê - Czy nie wiesz, ¿e przyjaciele rozumieja sie....? - Tak, tak... bez s³ów...
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 26, 2008, 19:50:36 » |
|
Przyjaciela nowego nie opuszczaj starego
<< Jak wino nie zostawiaj starego przyjaciela Przyjaciel jest jak m³ode wino pijesz z rado¶ci± gdy siê zestarzeje. Je¶li otworzy³e¶ usta przeciw przyjacielowi nie bój siê gdy¿ istnieje pojednanie. Ale zniewaga, pycha,ujawniony sekret i zdrada oddalaj± przyjaciela >>
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 26, 2008, 19:54:44 » |
|
Nie zrywaj nici przyja¼ni bo nie wiesz czym grozi zerwanie Cho nitkê zwi±¿esz wêze³ na zawsze zostanie
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 26, 2008, 20:45:29 » |
|
Rzeczy zmieniaj± sie wokó³ nas, zmieniaj± siê tak¿e ludzie, którzy zni¿aj± sie do poziomu rzeczy, ale nie zmieniaj± siê przyjaciele, co udawadnia,¿e przyja¼ñ to co¶ boskiego i nie¶miertelnego
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 26, 2008, 21:09:38 » |
|
Przez przyja¼ñ rozumiem najwiêksz± mi³o¶æ, uczynno¶æ, najszlachetniejsze cierpienie, najsurowsza prawdê najserdeczniejsz± radê i najwiêksze zjednoczenie umys³ów, do jakiego zdolni s± najlepsi mê¿czy¼ni i kobiety. Znam starodawny toast, wart z³ota dla swej piêkno¶ci " Oby¶ nie spotka³ przyjaciela, gdy bêdziesz wchodzi³ na górê powodzenia " Nie ma nic tak wielkiego, czego ba³bym siê zrobiæ dla przyjaciela i nic tak ma³ego, czego bym dla niego zaniedba³. Kobieta mo¿e byæ przyjació³k± mê¿czyzny,lecz by uczucie to trwa³o ,niezbêdne jest wesprzeæ je odrobina fizycznej antypatii. Dzielenie siê rado¶ci± , a nie bólem buduje przyja¼ñ.
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #10 : Maj 01, 2008, 12:03:20 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 02, 2008, 16:42:17 » |
|
Przyjaciel kim jest, a kim powinnien byæ...
Wed³ug mnie to osoba bliska, godna zaufania, zawsze pomocna w chwilach smutku i rado¶ci. Rozumie nas bez s³ów, akceptuje takim jakim jeste¶my, ale teraz coraz trudniej o takie osoby
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #12 : Maj 02, 2008, 16:50:12 » |
|
Kiedy Twój przyjaciel cierpi, nie odwracaj sie od niego, jedno Twoje s³owo uczyni wiêcej, ni¿ wszystkie skarby ¶wiata. Jedno ciep³e spojrzenie, pozbawione osadzania doda mu odwagi by ¿yæ.
Tylko Ty mo¿esz sprawiæ, ¿e wróci u¶miech, bez pytania o powód smutku, bo jeste¶ prawdziwym przyjacielem
|
|
|
|
|
|
|
|
delfinka
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #14 : Maj 02, 2008, 17:03:31 » |
|
Przyjaciel potrzebny, ale kiedy go nie ma, samotno¶æ sie odczuwa... Modlitwa czasami nie pomaga, bo on cudownie siê nie zjawia. Potrzebny w ka¿dym momencie ¿ycia, lecz sny nie zawsze siê spe³niaj±. Nadziejê pok³ada sie w ludziach, lecz oni nie zawsze odwzajemniaj± przyja¼ñ która im siê ofiarowuje. Mo¿e tylko raz,mo¿e tylko jedn± szansê daje, by dotrzeæ w kim¶ przyjaciela. Nim on na zawsze siê nie oddali i nadziei kogo¶ na przyja¼ñ pozbawi
|
|
|
|
|
|
|
|