dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 2724
Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.
|
|
« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 11, 2010, 15:56:21 » |
|
Dam ci mi³o¶æ co kwiatem rozkwita W senno¶æ nocy wtulona gwiazdami Niech rozpali nam cia³a p³omieniem Podsycanym marzeñ iskrami. Dam ci mi³o¶æ co boli blisko¶ci± Co rozkosznie pulsuje spe³nieniem Cia³o p³awi w rozkoszy udrêce Usta cichym wype³nia westchnieniem. Dam ci mi³o¶æ schowan± w têsknocie Zagubion± w d³oni dotyku Gdzie nadzieja wypala siê piêtnem Rozpacz w cichym zatapia siê krzyku. Dam ci mi³o¶æ zwyk³±, codzienn± Co nie zginie w ¿ycia potrzebie Tylko schwyæ mnie mocno w ramiona i przytul...
|
|
|
|
Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #31 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:00:31 » |
|
Cieszmy siê chwil±,która jest z nami, Cieszmy siê nadziej±,która przed nami. Cieszmy siê szczê¶ciem, które w nas iskrzy... Cieszmy siê sob± póki ¶wiat b³yszczy. Bo ¿ycie krótkie jest,szybko ucieka. Cz³owiek doceni kiedy¶ CZ£OWIEKA
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #32 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:01:04 » |
|
Mi³o¶æ to dziwne jest zjawisko, raz ka¿e p³akaæ, by za chwilê, zbieraæ z ob³oków smugi z³ota i têcz± bawiæ siê z motylem.
W b³ogim jest zawsze uniesieniu, czas biegnie szybko lub siê wlecze, na strunach wiatru chêtnie grywa, poleca szczê¶cie swe opiece.
W aurze jest westchnieñ, odkryæ prawdy, ¿ar mo¿e odkryæ po¶ród cienia, u¶miechy wi±¿e na kokardy na cieñ postaci we wspomnieniach.
Skrzyd³a rozwija, blask ma w oczach, choæ czêsto gorzko zwil¿a usta, kiedy siê zdaje, ¿e nic nie ma, ¿e przestrzeñ ca³a jest znów pusta.
Wtedy spogl±da trwo¿nie w gwiazdy i blasku srebra w nich nie widzi. Zdaje siê wtedy, ¿e okrutny los sobie z uczuæ s³odkich szydzi.
Gdy nowy dzieñ otworzy oczy, nadzieja znowu g³aszcze serce Zraniona zrywa siê i korzy, bo wci±¿ blisko¶ci pragnie wiêcej.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #33 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:01:44 » |
|
Przytulaj mnie...
Przytulaj mnie mocno nawet, gdy nie proszê, Nawet, gdy Ci mówiê, ¿e pieszczot nie znoszê. Przytulaj mnie mocno i ca³uj i ca³uj I nigdy mi³o¶ci p³omiennej nie ¿a³uj...
B±d¿ moim rycerzem na wspania³ym koniu, Lecz mi³o¶ci naszej nie zdradzaj nikomu... To mo¿e w ksiê¿niczkê Twoj± siê zamieniê... Wtedy ju¿ nie bêdziesz umia³ ¿yæ beze mnie...
A mo¿e Ciê nawet troszkê zaczarujê... Najczulszym spojrzeniem Twe oczy zasnujê, Czarowaæ w mi³osnym bêdê uniesieniu, Znów kochaæ i mówiæ o swym uwielbieniu...
Wiêc przytulaj mocno, ile w Tobie si³y, O swojej mi³o¶ci przekonuj mnie mi³y, Zaplataj Swe d³onie na moim ramieniu, Przypominaj proszê o swoim istnieniu...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #34 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:03:51 » |
|
W SAME USTA ..............
W same usta ca³uj sk³adnie, A ca³us do serca wpadnie: Bez przymusu, bez rozpusty Dotknij zrêcznie swemi usty. Ani wiele, ani ma³o, Bo siê to na nic nie zda³o. Gdy milczkiem lub z trzaskiem palnie, To bardzo nienaturalnie. Niezbyt z bliska lub z daleka, Bo ka¿dy na to narzeka; ¯e gor±co, ch³odno gorzej - To rozkoszy nie przysporzy. Bez gwa³tu, w ci±g³ej nadziei, Czasem razem lub z kolei, Niezbyt wolno, nie z po¶piechem, ¼le z bole¶ci±, ¼le ze ¶miechem. Wpó³ z przyciskiem, wpó³ z westchnieniem, Usta w usta zatop z dr¿eniem, A pamiêtaj - w jakiej chwili, Bo w samotno¶ci najmilej. Ka¿dy niech sobie pomo¿e, Jak chce, umie lub jak mo¿e, Ja i luba moja znamy, Jak my siê ca³owaæ mamy
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #35 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:08:17 » |
|
Przez mi³o¶æ wzajemn± ludziom skrzyd³a rosn±... bo s± w nich anio³y, co promienie nios±... Gdy ta mi³o¶æ znika, mrozi nawet latem... I tylko niektórzy zostaj± wci±¿ kwiatem...;-))
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #36 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:09:20 » |
|
Kochanek nocy
Mój przyjacielu Mój kochany Mój najdro¿szy
Co noc wypatrujê Ciebie Wypatrujê szczê¶cia Pod ciemn± os³on± Panuj±cego mroku Który otacza mnie zimnym cia³em
Spogl±dam w gwiazdy I widzê wszystko To co chcê widzieæ Dla siebie Dla Ciebie Dla nas
Marzenia Spe³niaj± siê Dotykam Ciê I czujê Widzê S³yszê
Jeste¶ ze mn± pod postaci± gwiazd Ka¿dej nocy A¿ do ¶witu
Niczym z³±czeni kochankowie Poca³unkiem ksiê¿yca Ostatnim tchnieniem mroku Wyczekuj±cy ukojenia
Bêdê na Ciebie czekaæ kochany Bêdziemy razem
Co noc A¿ do ¶witu...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #37 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:13:40 » |
|
Patrzysz na mnie... czujê, ¿e moje ¿ycie to Ty. Ca³ujesz mnie... czujê, ¿e Ciê pragnê. Dotykasz... czujê, ¿e ten dotyk mnie uzale¿nia. Mówisz... s³yszê g³os Anio³a. Budzê siê nowym ¿yciem tylko przy Tobie. Zasypiam, czujê Ciê obok. Tak nieprzytomnie chwytam ka¿d± chwilê z Tob±. £zy szczê¶cia - bo jeste¶. I ³zy strachu - gdy bojê siê Twojego odej¶cia...
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #38 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:14:27 » |
|
Jeste¶ jak oddech ziemi, zroszony rannym deszczem. Jeste¶ s³oñca promieniem, który ¶wieci mi wszêdzie. Jeste¶ jak s³owik, który co dzieñ do mnie przylatuje Jeste¶...!;-)
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #39 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:16:42 » |
|
♥Kobieta jest jak ksiê¿yc… iskrz±cy na nocnej kurtynie… ♥Kobieta jest jak marzenie… co nigdy nie zaginie… ♥Kobieta jest jak kwiat… co rozwija siê wci±¿ i ro¶nie… ♥¶mieje siê zawsze tak piêknie… z twarz± skierowan±… ♥ku wio¶nie… Kobieta jest jak s³oñce… ♥ogrzewa serce mê¿czyzny… wyg³adza zagniecenia… ♥i prostuje krzywizny… Kobieta potrafi mi³o¶ci±… ♥wzbudziæ w mê¿czy¼nie sens ¿ycia… daje mu ciep³o d³oñmi… ♥i przywraca do ¿ycia.
|
|
|
|
|
|
|
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #40 : Wrzesieñ 11, 2010, 16:17:22 » |
|
ڿڰۣڿڰۣڿ-ڿڰۣڿ♥ڿڰۣڿ-ڰۣڿڿڰۣ
Czasami warto u¶miechn±æ siê tak... od niechcenia, spontanicznie tak dla... duszy ukojenia, dla mi³ego westchnienia, by oczy czyje¶ darem Twym siê ¶mia³y, a usta u¶miechem na u¶miech odpowiada³y...
ڿڰۣڿڰۣڿ-ڿڰۣڿ♥ڿڰۣڿ-ڰۣڿڿڰۣ
|
|
|
|
|
|
|
|