*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 06:53:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "O JASIU"  (Przeczytany 13504 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
dorka699
Moderator Dzia³ów
Ekspert

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 2724

Aby znale¼æ mi³o¶æ nie pukaj do ka¿dych drzwi.

« Odpowiedz #30 : Wrzesieñ 09, 2010, 11:52:17 »

Jasio pyta ojca:
- Tato, co to jest POLITYKA?
Ojciec odpowiada:
- Zobacz, ja przynoszê pieni±dze do domu, wiêc jestem KAPITALIST¡, Twoja mama rz±dzi tymi pieniêdzmi, wiêc jest RZ¡DEM, dziadek uwa¿a, ¿eby wszystko by³o na swoim miejscu, wiêc jest ZWI¡ZKIEM ZAWODOWYM, nasz pokojówka jest KLAS¡ ROBOTNICZ¡, a wszyscy mamy jeden cel, aby siê Tobie lepiej wiod³o! Ty jeste¶ LUDEM, a Twój m³odszy brat, który le¿y jeszcze w pieluchach jest PRZYSZ£O¦CI¡!!! Zrozumia³e¶ synku???
Ja¶ zastanawia siê i mówi, ¿e musi siê z tym wszystkim jeszcze przespaæ. W nocy budzi Jasia p³acz m³odszego brata, który narobi³ w pieluchy i drze siê wniebog³osy. A, ¿e biedny Ja¶ nie wiedzia³ co ma zrobiæ, poszed³ do pokoju rodziców. W pokoju by³a tylko mama, ale spa³a tak mocno, ¿e nie móg³ jej dobudziæ, wiêc poszed³ do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawia³ siê z ni± ojciec, a dziadek podgl±da³ ich przez okno. Wszyscy byli tak sob± zajêci, ¿e nie zauwa¿yli, ¿e Jasio jest w pokoju. Malec postanowi³ wiêc, ¿e pójdzie spaæ i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:
- Jasiu, mo¿esz mi powiedzieæ w³asnymi s³owami co to jest POLITYKA??
- TAK!!! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASÊ ROBOTNICZ¡, ZWI¡ZKI ZAWODOWE siê temu przygl±daj±, podczas gdy RZ¡D ¶pi, LUD jest ca³kowicie ignorowany, a PRZYSZ£O¦Æ le¿y w gównie!!! TO JEST POLITYKA!!!

Kto nie ma odwagi do marzeñ, nie bêdzie mia³ si³y do walki.
Strony: 1 2 [3]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: