Sk³adniki:
2 m³ode kalarepki,
opakowanie mozzarelli,
10 dag pomidorów koktajlowych,
ogórek,
sa³ata mas³owa,
pó³ pêczka szczypiorku,
2 z±bki czosnku,
jogurt naturalny,
³y¿ka posiekanego kopru,
³y¿ka natki pietruszki,
³y¿ka majonezu,
sól, pieprz,
odrobina cukru,
grzanki.
Jak przyrz±dziæ?
Kalarepê obraæ.
Pokroiæ w cienkie pó³ plasterki.
Listki kalarepy drobno posiekaæ.
Ogórek dok³adnie umyæ.
Pokroiæ w du¿± kostkê.
Osuszone listki sa³aty porwaæ na mniejsze kawa³ki.
Szczypiorek pokroiæ.
Pomidorki koktajlowe i mozzarellê przekroiæ na pó³.
Wszystkie sk³adniki po³±czyæ i prze³o¿yæ do salaterki.
Przygotowaæ sos.
Jogurt wymieszaæ z majonezem.
Dodaæ zmia¿d¿ony czosnek, koperek i pietruszkê.
Przyprawiæ sol±, pieprze i cukrem.
Jak podawaæ?
Przed podaniem sa³atkê polaæ sosem, delikatnie wymieszaæ i posypaæ grzankami.