Sk³adniki na 8 porcji
• 3 waniliowe serki homogenizowane
• galaretka cytrynowa
• galaretka pomarañczowa
• 1/2 l ¶mietany 30%
• 3 ³y¿ki cukru pudru
• 2 ³y¿ki ¿elatyny
• 10 dag biszkoptów
• puszka brzoskwiñ w syropie
Etapy przygotowania
1. Dno tortownicy (o ¶rednicy 22 cm) wy³ó¿ biszkoptami (w odstêpy miêdzy nimi wkrusz kilka ciastek). Galaretkê cytrynow± rozpu¶æ w szklance gor±cej wody, ostud¼. Kiedy zacznie tê¿eæ, wymieszaj z serkami homogenizowanymi. Po³owê brzoskwiñ pokrój w kostkê, dodaj do masy serowej, wymieszaj, wy³ó¿ na biszkopty. Sch³adzaj 20 min.
2. W 1/2 szklanki gor±cej wody rozpu¶æ ¿elatynê, ostud¼. ¦mietanê ubij z cukrem pudrem, dodaj ¿elatynê, wymieszaj i wylej na masê serow±. Pozosta³e brzoskwinie pokrój na paski, roz³ó¿ na masie ¶mietanowej. Przygotuj galaretkê pomarañczow± i poczekaj, a¿ zacznie tê¿eæ. Zalej ni± brzoskwinie. Sch³od¼ sernik w lodówce.