*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:44:52


Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji


Strony: [1]   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: "KAJMAK"  (Przeczytany 1281 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
@¿mijka
Administrator
Ekspert
*****
Offline Offline

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1898


I get wings to fly... I'm alive ...


« : Sierpieñ 26, 2009, 18:50:22 »


     Pozwolê sobie zaprosiæ Was do przygotowania s³odkiego kajmaku. Jest wiele przepisów na jego przygotowanie, w Turcji kiedy¶ tak nazywano zsiad³e mleko bawole, obecnie jest to bardzo s³odka masa dodawana do ciast i deserów. Ja znam tylko jeden przepis, potrzebna jest puszka mleka koniecznie s³odkiego skondensowanego...hm i garnek z wod±, w której to zanurzam puszkê i gotujê ponad 3 h. Po tym czasie masa jest gotowa do spo¿ycia. Ostrzegam jednak, by zwróciæ szczególn± uwagê na pe³ne zanurzenie puszki, w przeciwnym razie mo¿e doj¶æ do kuchennej eksplozji. Równie istotn± rzecz± jest odczekanie, by masa ciut ostyg³a przed otwarciem puszki co równie¿ zabezpieczy przed ewentualnymi niespodziankami. Masa jest pyszna, kupujê do niej korpusy deserowe a po wype³nieniu ich kajmakiem dekorujê przewa¿nie orzechami czy bit± ¶mietan± - zapewniam PPPPPYCHAAAAAA Du¿y u¶miech
Zapisane
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Strona wygenerowana w 0.02 sekund z 20 zapytaniami.

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

ads lionesrp dacjaforum drzewcehalabardy fox